Tuinfeest communie: 9 tips voor de mooiste decoratie

Plan jij deze zomer een tuinfeestje om jouw communicantje een speciale dag te bezorgen? Je hebt gelijk, dat verdient ie!

Met een beetje geluk zijn de weergoden je goed gezind 😉
Met onze 9 tips maak je er alleszins het allermooiste tuinfeestje van!

tuinfeest communie

Tuinfeest: 9 tips voor de mooiste decoratie

# Tuinfeest tip 1 : Een kleurrijk buffet

Voorzie een gezellig eethoekje in je tuin met kleurrijke snacks. Je kan voor heerlijk zoete gebakjes en snoepjes gaan, maar je kan je ook uitleven met gezonde snacks: kleurrijke fruitijsjes of rauwe groenten met lekkere dips vallen altijd in de smaak!

tuinfeest communie
tuinfeest communie

# Tuinfeest tip 2: Puur natuur – DIY

Een tuin in de zomer is sowieso een geweldig mooie setting, boordevol inspiratie voor mooie decoratie. Wees dus creatief met wat de natuur je geeft en maak je eigen tuinfeest versiering! Dit zijn alvast onze favoriete ideetjes:

  • Maak naamkaartjes met laurierblaadjes
  • Versier je servetten en bestek met snijbloemetjes. Maak het helemaal af met gepersonaliseerde servetringen.
tuinfeest communie
  • Verzamel enkele dunne takjes uit je tuin, steek ze in een kleurrijk vaasje en hang er iets leuks aan: fotoprints, snoepjes, ballonnen …
tuinfeest communie

#Tuinfeest tip 3: Zeepbellen

Zeepbellen zorgen meteen voor een feestelijke toets en komen in de tuin het meest tot hun recht. Een leuk decoratie ideetje waar je helemaal geen voorbereiding of opkuis aan hebt, en dé perfecte animatie is voor jong en oud.

tuinfeest communie

💡 Kleine tip: Helemaal fan van zeepbellen? Schenk dan een gepersonaliseerde bellenblaas als bedankje aan je gasten, zo hebben ze een origineel aandenken aan jouw tuinfeestje waar ze nog veel plezier aan beleven.

Nieuw: De dop van de bellenblaas bevat sinds kort een leuk spelletje. Bubbelplezier gegarandeerd!

Zie je het graag groots? Voorzie dan een set waarmee je gigantische zeepbellen kan maken. Dit levert trouwens prachtige foto’s op!

tuinfeest communie

#Tuinfeest tip 4: Kamp voor de kids

Je herinnert je ongetwijfeld nog levendig welke kampen je vroeger bouwde in de tuin? Kinderen vinden dit nu eenmaal superleuk! Geef hen enkele attributen zoals lakens, touw, takken, kartonnen dozen en stiften en laat hun creativiteit de vrije loop. Je kan ze ook op voorhand maken met je kinderen en helemaal inkleden in het thema van jouw feest.

Wil je graag meer inspiratie om een thema uit te kiezen? Lees dan ook onze blogpost met ideetjes voor jouw themafeest!

tuinfeest communie

#Tuinfeest tip 5: Stoepkrijt

Ook dit is een win-win situatie: stoepkrijt zorgt niet alleen voor een mooie decoratie, maar is ook een leuke animatie voor de kinderen. Je kan vragen of iedereen een tekening of boodschap voor het feestvarken wil opschrijven, ofwel op de stoep, ofwel op een muur buiten die je hiervoor vrijhoudt.

# Tuinfeest tip 6: Verhuis je meubels

Je helemaal thuis voelen in de tuin? Dat kan door je meubels naar buiten te verhuizen! Het maakt het tuinfeest extra huiselijk en gezellig en je zal zien, de meubels zullen nog van pas komen ook. Waar stel je anders al dat lekkers op?

💡 Kleine tip: Houd het weer in de gaten en voorzie een plan B indien nodig. Bescherm ook de poten van je meubels, zodat je na het feest niet voor verrassingen komt te staan.

#Tuinfeest tip 7: De boom in…

Heb je enkele bomen staan in je tuin? Maak ze dan deel van jouw tuinfeest decoratie! Je kan er leuke slingers, ballonnen of misschien zelfs (nep) cadeautjes in hangen om ook de bomen zo feestelijk mogelijk te maken.

tuinfeest communie

Of wat dacht je van gepersonaliseerde feestvlaggetjes in de boom of struiken? Zo verwelkom je je gasten op een heel persoonlijke manier:

tuinfeest communie

# Tuinfeest tip 8: Spandoek als blikvanger

Als je een ultieme blikvanger wil voor jouw tuinfeestje, dan is deze spandoek een must-have. Kies je design uit, plaats er een mooie communiefoto op van het feestvarken en hang de poster aan de garagepoort, of achter de buffettafel buiten zodat hij helemaal tot zijn recht komt.

tuinfeest communie

#Tuinfeest tip 9: Jump for joy

Geen geslaagd tuinfeestje zonder springkasteel, toch? De perfecte uitlaatklep voor het jong geweld, maar ook een nostalgische activiteit voor de volwassenen. Geef je een themafeestje? Ga dan op zoek naar een springkasteel dat helemaal binnen jouw thema past!

Geïnspireerd?
Heb je zelf nog andere ideetjes voor jouw tuinfeest decoratie of heb je de onze uitgetest? Laat het ons dan zeker weten in de reacties of via Facebook, Instagram, Pinterest of TikTok met #mysmartphoto.

communie en lentefeest versiering

Lees ook:

Fien, 25 jaar, foodlover, met een passie voor talen en digital marketeer voor smartphoto. Mijn doel? Jouw dag opleuken met allerlei weetjes & ideetjes om jouw belangrijke momenten nog specialer te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.