Leuke thema ideetjes voor je communie- of lentefeest

Ben je in afwachting van je communie- of lentefeest ook al volop aan het brainstormen over de organisatie en heb je zin om er iets unieks en persoonlijks van te maken? Maak er dan een thema communiefeest van en kleed alles in rond een thema dat 100% bij het feestvarken past! Het vraagt wat meer moeite en voorbereiding, maar het maakt de dag voor je kind des te specialer. En happy kiddo, happy parents, nietwaar? 😊

nieuwe trends voor jouw communie of lentefeest in 2022
nieuwe trends voor jouw communie- of lentefeest in 2024

Een thema communiefeest organiseren: hoe begin je eraan? 

Er zijn honderden mogelijkheden voor je thema communiefeest, het ene al gekker dan het andere. Hoe kies je nu een goed thema uit dat niet alleen leuk, maar ook haalbaar en toepasselijk is? Begin alvast met deze 3 stappen te volgen, en je komt gegarandeerd bij het ideale thema uit:

1. Brainstorm met het feestvarken

Wat is zijn lievelingskleur? Heeft ze een hobby waar ze helemaal gek op is? Heeft de communicant een grote fantasie en is hij/zij dol op superhelden of prinsessen? Maak er een leuke brainstormsessie van en laat je kind al zijn ideeën oplijsten. Dit is nog maar de eerste fase, dus alle ideeën zijn welkom – ook de knotsgekke!

2. Maak een top 3 van je thema’s

Beslis samen met de communicant wat jullie top 3 is en op welke manier jullie deze thema’s kunnen uitwerken in de feestversiering, uitnodigingen, outfit, communiefoto’s enz.

3. Kies jullie thema

Is er één thema dat er duidelijk bovenuit springt of het makkelijkst kan uitgewerkt worden? Ga hier dan voor! Twijfelen jullie nog? Kies dan het thema dat het meest ‘haalbaar’ lijkt, je zal er al genoeg bloed, zweet en tranen in moeten steken…

Welk thema kies jij voor je communiefeest? Laat je inspireren!

We geven je hieronder graag wat inspiratie voor mogelijke thema’s die niet alleen leuk, maar ook gemakkelijk uit te werken zijn van uitnodiging tot bedankje, zodat je meteen aan de slag kan!

Thema communiefeest idee: sport

Kinderen ravotten graag en vinden het leuk om zich uit te leven, een sport themafeest valt dus altijd in de smaak. Of het nu voetbal, basket of fietsen is, je kan er meer mee doen dan je denkt! Je kan dit thema bv. al heel eenvoudig in je communiefoto’s verwerken, de communicant zal er maar al te graag mee poseren!

thema communiefeest idee: naamkaartjes

→ 💡 Leuk ideetje: Organiseer voor de kinderen een mini-sportwedstrijd tijdens het feest dat samenhangt met je thema! Een beetje competitie kan nooit kwaad 😉

Thema communiefeest idee: kleuren

Heeft het feestvarken geen specifieke hobby of vindt hij/zij het moeilijk om één thema uit te kiezen? Dan is het een goede oplossing om een thema communiefeest rond zijn/haar lievelingskleur in te kleden. Je kan er je volledige feestdecoratie op afstemmen, maar natuurlijk ook de outfit van de communicant (en die van jezelf 😉). Je zal zien, dit levert de allermooiste foto’s op!

Dit kan natuurlijk ook een combinatie van kleuren zijn:

thema communiefeest idee: decoratie in verschillende kleuren

→ 💡 Leuk ideetje: Vraag aan je gasten om een accent van je themakleur in hun outfit te steken, dit is helemaal niet moeilijk en zo voelt iedereen zich meteen betrokken in het feest. Pink party, iemand? 🎉

Thema communiefeest idee: hobby’s

De meeste kinderen hebben een vaste hobby waar ze helemaal gek op zijn. Doet jouw dochtertje ballet en wil ze later prima ballerina worden? Of speelt je zoontje gitaar en wil hij graag rockster worden? Dan hoeven we je niet te vertellen hoe enthousiast ze zullen zijn om hiervan hun thema te maken!

thema communiefeest idee: hobby’s

→ 💡 Leuk ideetje: Laat het feestvarken een kleine demonstratie geven van zijn of haar grote talent! Je gasten zullen versteld staan als je zoon of dochter een stukje durft te musiceren of een kleine dansvoorstelling wil geven. Maar hé, dit vraagt een pak lef, dus push je kind hier zeker niet in als hij/zij dat niet ziet zitten.

Thema communiefeest idee: fotografie

Ook met fotografie en fotoprints kan je hele leuke dingen doen.

→ 💡 Leuk ideetje: Schaf je een echte retro camera aan zodat je op het feest foto’s kan nemen die meteen ontwikkeld worden! Je kan deze bewaren als souvenir of achteraf uitdelen aan je gasten als bedankje. Very vintage, helemaal in! Je kan ook altijd de leukste foto’s laten printen op retro fotoprints en ze opsturen naar je gasten ter herinnering aan het feest.

Thema communiefeest idee: dieren

Kinderen en dieren… een gouden combinatie! Of zu nu een hobby met dieren uitoefenen of helemaal weg zijn van een zoodier zoals een flamingo, alles kan een thema zijn! Van je uitnodigingen tot je feestdecoratie, je kan het beestje overal in laten terugkomen!

→ 💡 Leuk ideetje : Als je voor dit thema gaat, steek dan ook je eigen huisdier in een leuke feestoutfit!

thema communiefeest idee: verkleed je huisdier in het thema

Thema communiefeest idee: fantasie

Vooral bij de eerste communicantjes is het leuk om helemaal op hun fantasie in te spelen. Wil je zoon dino’s opnieuw tot leven laten komen? Laat die droom dan uitkomen, en je kind zal deze dag nooit meer vergeten!

thema communiefeest idee: geurstokjes met dino’s

→💡 Leuk ideetje: Zorg voor een reeks aan verkleedkleren die passen binnen het fantasiethema, zodat alle kinderen zich kunnen verkleden en zo helemaal opgaan in het thema!

Themafeest idee: natuur

Gaat het feest door in je tuin of heeft je feestzaal een grote tuin? Dan is dit thema zeer toepasselijk! Je kan het heel goed doortrekken in natuurlijke decoraties zoals bloemen, planten en felle kleuren. En van je dochtertje kan je een echt bloemenmeisje maken, want de bohemian look levert de mooiste foto’s op!

Houd je van Zuiderse sferen? Dan is het populaire tropical thema misschien wel het ideale thema voor je communiefeest. Feestelijk, zomers en heel mooi om te laten terugkeren in je decoratie!


→ 💡 Leuk ideetje: Steek je bloemetjes en plantjes in gepersonaliseerde bloempotten voor een persoonlijke touch!

thema communiefeest idee: gepersonaliseerde bloempotten

→ 💡 Krijg je graag nog enkele leuke tips voor de decoratie van jouw tuinfeest? Ontdek ze hier.

Ziezo, dit zijn al heel wat mogelijkheden waarmee je aan de slag kan, maar er zijn natuurlijk nog oneindig veel leuke ideeën! Wees creatief, daag jezelf uit, maar houd het vooral ook gewoon leuk voor jezelf en de communicant. Een themafeest vraagt meer moeite, maar de voldoening die je zal krijgen na alle positieve reacties is dit alles écht wel waard. 😊

Ga je er volledig voor? Lees dan ook ons blogbericht en krijg een hoop inspiratie om je thema uit te werken: Zo werk je je themafeest uit tot in de details

Tip: Neem eens een kijkje tussen onze communie designs, wie weet vind je wel een thema dat perfect past bij jouw communicant!

Geïnspireerd?

Ben je van plan om één van bovenstaande ideetjes toe te passen op jouw themafeest? Of heb je zelf nog originele ideeën voor een uniek communie- of lentefeest? Deel ze dan met ons in de reacties of via Facebook, Instagram, Pinterest of TikTok met #mysmartphoto!

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *