8 ideetjes om je communie themafeest uit te werken

Ben je ook al volop aan het brainstormen over de organisatie van je communie- of lentefeest en heb je zin om er iets unieks en persoonlijks van te maken? Kleed je hele feest dan in rond een bepaald thema dat 100% past bij het feestvarken! In deze blogpost tonen we je graag hoe je jouw themafeestje op een super toffe en originele manier kan uitwerken.

Weet je nog niet helemaal welk thema te kiezen? Haal dan eerst je inspiratie uit onze blogpost: Leuke ideetjes voor je communie of lentefeest thema

themafeest ideetjes

Werk je thema uit tot in de details

Themafeest: check ✔
Nu kan je creatief aan de slag gaan van je uitnodiging tot bedanking. Want hoe dompel je nu je volledige themafeest hierin onder? We geven je graag een paar ideetjes die je op jouw thema kan toepassen. Want vergeet niet, it’s all about the details …

#1 Communie uitnodigingen in thema

De communie of lentefeest uitnodigingen zijn de basis van je feest. Hier kan je al een tipje van de sluier oplichten, door het thema in je foto’s te verwerken of in het design van je kaartje. Ontdek hier al onze designs voor je uitnodigingen.

themafeest ideetjes themafeest ideetjes#2 Communiefoto’s in thema

Het thema van je feest kan je in de kledij van het feestvarken laten terugkomen, zeker als dit bv. een kleur of motiefje is. Ligt dit wat moeilijker? Probeer dan met attributen te werken die je in je communiefoto’s laat terugkomen. Je zoon of dochtertje kan zelf ook meedenken over de (gekke) poses die hij/zij graag wil aannemen met het gekozen attribuut!

themafeest ideetjes themafeest ideetjes

#3 Feestversiering in thema

Dit is waarschijnlijk het belangrijkste én gemakkelijkste onderdeel om je themafeest in uit te werken. Werk met ballonnen, slingers, vlaggetjes etc. in allerlei kleuren, maar laat je thema ook in je tafelversiering opduiken! Ontdek al onze feestversiering hier.

themafeest ideetjes themafeest ideetjes themafeest ideetjes

#4 Piñata in thema

Deze optie is voor durvers… én creatievelingen! Het vergt heel wat knutselwerk, maar de kinderen worden er helemaal wild van. Vul de piñata met snoep en laat hem door het geblinddoekte feestvarken in stukken slaan, zodat alle snoep eruit valt! Opgepast, gillende kinderen gesignaleerd 😉

themafeest ideetjesFoto via Hwtm

#5 Dessert in thema

Jawel, je kan je thema zelfs doortrekken tot in je dessert! Flamingo donuts of unicorn cupcakes, iemand? Op Pinterest vind je héél wat inspiratie hiervoor.

themafeest ideetjes Foto via Fabmama.nl

themafeest ideetjesFoto via Pretty little things parties

#6  Bedankjes in thema

Wil je graag dat je gasten zich het thema van je feest nog lang blijven herinneren? Verwerk het dan ook in je communie of lentefeest bedankjes. Dit kan heel eenvoudig door een gepersonaliseerd bedankje te maken met je communiefoto’s in thema ! Ontdek al onze bedankjes hier.

 

themafeest ideetjes

#7 Out of the box: springkasteel in thema

Dromen mag, toch? Hoe fantastisch zou het zijn als je je thema kan doortrekken tot in je springkasteel? Je zou ervan versteld staan hoeveel soorten springkastelen er bestaan!

themafeest ideetjesFoto via Carpediemverhuur.nl

#8 Photobooth in thema

Dit past natuurlijk perfect bij het thema ‘fotografie’, maar je kan voor elk themafeest een photobooth installeren met toepasselijke accessoires! Zo kunnen ook je gasten zich helemaal onderdompelen in het thema en houden ze er bovendien leuke foto’s aan over.

themafeest ideetjes

Ziezo, dit zijn al heel wat mogelijkheden waarmee je aan de slag kan, maar er zijn natuurlijk nog oneindig veel leuke ideeën! Je vindt heel wat feestaccessoires op smartphoto.be, maar je kan natuurlijk ook zelf de handen uit de mouwen steken. Wees creatief, daag jezelf uit, maar houd het vooral ook gewoon leuk voor jezelf en de communicant, zodat dit geen extra stressfactor wordt!

Geïnspireerd?
Hoe ga jij jouw uitgekozen thema uitwerken? Of heb je bovenstaande tips ook voor jouw themafeest gebruikt? Deel je creaties dan met ons in de reacties of via Facebook, Instagram of Pinterest met #mysmartphoto!

feestaccessoires communie en lentefeest

Lees ook:

Fien, 25 jaar, foodlover, met een passie voor talen en digital marketeer voor smartphoto. Mijn doel? Jouw dag opleuken met allerlei weetjes & ideetjes om jouw belangrijke momenten nog specialer te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *