Decoreren met Retro Fotoprints. Ontdek alle mogelijkheden!

Ben je op zoek naar een manier om echt eens iets bijzonders te doen met je foto’s? Ga dan voor de echte vintage look met behulp van retro fotoprints.


Er is veel mogelijk met dit originele formaat waardoor je foto’s een extra dimensie krijgen en je er nog jarenlang van kunt genieten.

Dankzij de iconische witte boorden die je wel kent van een instant camera, krijgen de foto’s een heerlijk nostalgische uitstraling. Als de foto’s eenmaal geprint zijn, kun je er op veel verschillende manieren je huis mee decoreren.

Ontdek de vele mogelijkheden van wat je allemaal met de foto’s kunt doen:

Voor een tijdloze look:

Voor een mogelijkheid die altijd mee zal blijven gaan en waar je dus altijd van kunt genieten, kun je het beste kiezen voor de tijdloze look. Zo kun je bijvoorbeeld een tiental foto’s van een weekje op het strand verzamelen en deze ophangen aan een mooie grote tak of een stuk wrakhout. Je maakt deze authentieke look helemaal compleet door een aantal souvenirs van je vakantieplek erbij te hangen.

Je kunt ook een tijdloos gevoel creëren door de foto’s in één groot frame te hangen. Hiermee krijg je het gevoel van een grote foto die allemaal kleine afbeeldingen bevat.

Of span een paar draden als een soort waslijn langs de muur en hang met kleine schattige wasknijpers, paperclips of zelfs enkele papierklemmen de foto’s naast elkaar op.

retro fotoprints - tijdloze look 2

Foto via Pinterest

Foto via Pinterest

Foto via Pinterest

Mag het iets moderner?

Wil je met de retro foto’s op een bijzondere en wat modernere manier decoreren? Probeer ze dan eens in de vorm van de Eiffeltoren op te plakken. Ideaal voor foto’s die in Parijs zijn gemaakt.

Maak ook een bijzonder geometrisch figuur met behulp van een aantal draden en spijkers en combineer authentieke foto’s met een moderne uitstraling. Je kunt hiernaast voorwerpen gebruiken waar je in eerste instantie niet aan zou denken om de foto’s aan op te hangen.
Denk bijvoorbeeld aan een groot wiel of een lamp voor een echt moderne look!

Wil je wegdromen bij het kijken naar je foto’s? Ga voor een leuk dromenvangerdesign waar al je mooiste herinneringen een plaatsje krijgen. Werk met touwen, wol en lint en je foto’s krijgen de afwerking die ze verdienen.

eiffel tower - retro prints

Foto via Pinterest

retroprints decoratie -geometric

Foto via Pinterest

retroprints decoratie -mobile

Foto via Houzz

Foto via Pinterest

Foto via Pinterest


Fotodecoratie ‘met een voetje’

Zet je foto’s liever op de vensterbank of op een andere mooie plek in het huis neer? Maak dan een decoratie met een voetje. Zo kun je bijvoorbeeld de retro foto’s tot een prachtige lampenkap maken hier een licht onder plaatsen. Hiermee kun je op elk moment van de dag genieten van de mooie herinneringen die aan de foto’s verbonden zijn.

Met een paar stukjes hout kun je ook een klein voetstuk maken voor je retro foto’s. De echte authentieke look kun je op deze manier op iedere gewenste plek van het huis neerzetten. Decoratie met een voetje kan veel creativiteit teweeg brengen.

Je kan je polaroids ook in een kader zetten en die vullen met bloemen om een mooie bohemian look te creeëren. Ideaal voor een mooie herinnering aan je tuinfeest, wandeling in de natuur of zelfs je bruiloft!

Neem je graag dagelijks een kijkje in je leukste herinneringen? Maak een maandkalender met wat extra kaartjes, enkele haakjes en een paar stukken hout: et voila!

Erg knap is ook de design fotohouder met foto’s van smartphoto.
Deze retroprints zijn iets groter van vorm en worden met 13 verschillende foto’s in een houder geleverd. Zo kan je regelmatig een nieuwe foto op de voorgrond plaatsen!

retro fotoprints - lamp

Foto via Pinterest

retro fotoprints - fotohouder

Foto via Pinterest

Foto via Pinterest

Foto via Pinterest

design fotohouder met retro fotoprints

Design fotohouder met foto’s via smartphoto

Kinderdecoratie voor ouders

Weet je nog hoe je vroeger elk jaar tegen de muur aan ging staan en je ouders dan een streepje maakten vlak boven je hoofd om te zien hoeveel je gegroeid was? Je kunt deze methode gebruiken om op een originele manier langdurig van de retro foto’s van je kinderen te kunnen genieten.

Maak een groei meetlat met daarop bijvoorbeeld de cijfers nul tot en met tien en plak bij elke leeftijd een foto van je kinderen op. Zo kun je niet alleen zien hoe mooi ze zijn opgegroeid, maar heb je ook nog eens een schitterende decoratie in huis gehaald.

retro fotoprints op meetlint

Foto via simple.dimple

Of wil je de wieg van je kleintje al voorzien van enkele leuke herinneringen, wat denk je dan van een zelfgemaakte mobiel?

Foto via Pinterest

Voor de échte avonturiers

Voor de echte avonturiers onder ons zijn er ook veel leuke decoratie mogelijkheden die je met de retro foto’s kunt maken. Zo kun je bijvoorbeeld een mooie wereldkaart erbij pakken en met echte spelden de foto’s op de juiste plekken vastzetten. Het echte reisgevoel komt hiermee gelijk opzetten.

Je kunt ook een kaart aan de muur hangen en spijkertjes zetten op de plekken waar je geweest bent. Hang vervolgens met een klein draadje de juiste foto’s eraan en ontdek een bijzondere avonturiers look die niemand anders heeft.

fotoprints retro op kaart

Foto via Pinterest

fotoprints retro op kaart2

Foto via Pinterest

Foto via Pinterest

Voor iedereen is er wel iets moois te verzinnen wat betreft de mogelijkheden voor het decoreren met retrofoto’s.

Wil je een tijdloze look of juist een moderne? Ben je op zoek naar een decoratie met voetstukje? Wil je een bijzondere decoratie voor de foto’s van je kinderen of je avonturen?
Met de bovenbeschreven mogelijkheden kan het allemaal. Probeer ze uit en ontdek welke decoratie het beste in jouw huis past. Je zult er hoe dan ook lang van blijven genieten!

Laat het ons weten weten via de commentaren of via Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest met de hashtag #mysmartphoto. Ga deze zomer op pad en ontdek samen hoe je nieuwe herinneringen aan kunt maken.

retroPrintsCTA

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *