4 creatieve manieren om je foto’s thuis op te hangen

Je foto’s ophangen: 4 creatieve ideetjes 

Ben je op zoek naar een originele manier om je woon- of slaapkamer te verfraaien?
We sommen voor jou graag 4 inspirerende ideetjes op waarbij je je foto’s aan je muur ophangt en deze gebruikt als prachtige decoratie!

decoreren met foto's

Op feestdagen en vakanties nemen we tientallen, soms wel honderdtallen, prachtige foto’s. Het is zonde om deze mooie beelden verloren te laten gaan. Al eens gedacht om deze thuis aan de muur op te hangen en deze te gebruiken als trendy muurdecoratie? Je vakantiefoto’s zijn ideaal om op een moderne manier te decoreren met foto’s en tegelijkertijd er je steeds aan te verwarmen.

Decoreren met foto’s: gebruik een origineel object

decoreren met foto's

Om het traditionele kader te doorbreken, kun je gebruik maken van een origineel object om je geliefde foto’s aan op te hangen. Zo worden ze in dit voorbeeld opgehangen aan een mooie boomtak.

Neem tijdens je vakantie, terwijl je een mooie boswandeling aan het maken bent, een mooie tak mee en je hebt meteen alles in huis wat je nodig hebt. Ook op het strand zijn genoeg prachtige, door het zout gebleekte, voorwerpen te vinden die je hiervoor kunt gebruiken. Door daadwerkelijk iets te gebruiken van je vakantie, krijgt de fotodecoratie een extra bijzonder effect!

Het is natuurlijk ook heel goed mogelijk om het wat dichterbij huis te houden en in de buurt een geschikt object te vinden. Gebruik bijvoorbeeld een leuke hanger om te decoreren met foto’s of het speelgoed van een van je kinderen.

Gebruik een mooie waslijn

foto's ophangen aan de muur

Vast en zeker maak je af en toe gebruik van waslijnen. Wat dacht je ervan om in plaats van kledingstukken er je leukste foto’s aan op te hangen?

Gebruik bijvoorbeeld een dikke draad en bevestig de foto’s met miniwasknijpers voor een natuurlijk effect. Voor een bijna onzichtbaar effect kun je heel goed visdraad gebruiken ofwel raffia met kleurrijke clips voor een pop uitstraling.

foto's ophangen

 

Het voordeel van foto’s ophangen op deze manier, is dat het zeer flexibel is en aan te passen aan elke wens. Afhankelijk van het aantal foto’s, kun je de draad een halve meter tot wel twee meter lang maken!

Decoreren met foto’s en tape

foto's aan de muur ophangen

Ken je washi tape? Dat is plakband met allerlei kleurrijke patronen wat gemaakt is van traditionele Japanse papieren vezels. Het is erg mooi en bestaat in tientallen verschillende kleuren en motieven. Je kunt het gebruiken om simpelweg de foto’s aan de muur op te hangen en dit met een leuk, kleurrijk tintje te doen.

Experimenteer gerust met de verschillende tinten om het effect te creëren waar jij naar op zoek bent. Het is perfect om een klassiek interieur wat lichter te maken, om een Scandinavisch decor aan te passen en om te gebruiken in de kinderkamer(s).

Foto’s ophangen als pixels

foto's ophangen

Een ander leuk idee is om de foto’s zo op te hangen dat ze als het ware kleine pixels worden en samen een grotere vorm creëren. Zoals dit voorbeeld laat zien, kun je het gebruiken om een groot hart te maken met foto’s van al je dierbaren. Laat ook hier je creatieve geest de vrije loop en experimenteer met allerlei vormen. Je kunt wolken, de zon en zelfs de letters van een naam maken!

Hopelijk heb je een inspirerend idee gevonden waar je mee aan de slag kunt!
Print je favoriete foto’s en decoreer zoals jij dat mooi vindt!

En als je nog meer wilt, ontdek dan onze 6 DIY ideetjes voor wanddecoratie of onze ideetjes om te decoreren met retro fotoprints!
Hoe zou jij je foto’s ophangen aan de wand?
We ontvangen graag jouw foto’s en ideeën via onze Facebookpagina, Twitter, Instagram of Pinterest .

foto's afdrukken en ophangen

 

Kristof, 29 jaar, gepassioneerd loper, fietser en blogger voor smartphoto. Met mijn schrijfsels inspireer ik hoe je jouw foto's kan gebruiken voor de meest originele en creatieve doeleinden.

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *