6 doe-het-zelf ideeën met fotoprints

Heb jij ook een schoendoos of fotoalbum vol fotoprints op zolder staan? Je bent ongetwijfeld niet alleen! Omdat het zonde is om al je fotoprints weg te stoppen en enkel uit te halen op een druiligere weekenddag, gingen we op zoek naar enkele leuke doe-het-zelf ideeën.
Hoog tijd dus om op zoek te gaan naar je favoriete foto’s in jouw archief of om enkele recente foto’s te laten afdrukken!

Fotoprints cover

Ontdek ook deze blogberichten met leuke ideeën rond fotoprints:

Lijm, schaar en fotoprints klaar?
3,2,1, go!

Fotoversiering voor taart

fotoprints 1

Foto via Postalpix 

 Maak je zelf gebakken cake of taart nog feestelijker met deze fotoversiering. Gebruik fotoprints van het feestvarken en satéstokjes om zijn/haar naam of een leuke boodschap uit te snijden. Bekijk je graag stap voor stap hoe je best te werk gaat? Dan kan je hier terecht!


Fotolampion

fotoprints 2Foto via Photojojo

Dit lijkt op het eerste zicht misschien een iets ingewikkelder project, maar niets is minder waar! Via deze handleiding maak je in geen tijd je eigen fotolampion. Of misschien zelf een hele slinger, als je echt van geen ophouden weet 😉


Herinneringengang

Foto via Welke

Voor dit fotoproject gebruik je best fotoprints zwart-wit in verschillende formaten. Maar ook kindertekeningen, gedichtjes of andere leuke tekstjes kunnen hun plaats vinden in een herinneringengang. Jouw creativiteit is voor dit project je grootste vriend. Alles kan, zolang het maar een glimlach op het gezicht tovert van iedereen die er langs komt!


Frisse fotokaders

fotoprints 4Foto via eighteen25

Om deze fotokaders te maken heb je wel een erg leuke voorbereiding: ijsjes eten! Bewaar de stokjes van je ijsjes en recycle ze voor dit leuke doe-het-zelf project. Ideaal om samen met de kinderen te doen op een regenachtige vakantiedag. Zorg voor enkele leuke fotoprints vierkant en geef iedere foto een gepersonaliseerde kader!


Onderzetters met foto

fotoprints - onderzetterFoto via Clickitupanotch

Geen schrik om met epoxy aan de slag te gaan? Dan kan je deze handleiding volgen om een paar fantastische onderzetters te maken! Mocht je hetzelfde resultaat willen, maar zonder al het doe-het-zelf werk, kijk dan even hier.


Tijdscapsule met foto

fotoprints- tijdscapsuleFoto via SayYes

Ja, de tijd staat stil in deze bokaal! Vul een leuke pot met allerlei herinneringen (concerttickets, post-its,…) en natuurlijk enkele foto’s. Jij hebt toch ook van die momenten die je nooit meer wil vergeten? Nu weet je wat te doen! Kijk zeker ook eens naar deze fotoprints retro, het ideale formaat om te gebruiken in jouw tijdscapsule.

Heb jij een of meer van bovenstaande voorbeelden gemaakt of ken je nog andere leuke doe-het-zelf projecten? Aarzel niet om ze te delen in de commentaren of via Facebook of Twitter met de hashtag #mysmartphoto.

fotoprints_cta

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

1 comments

  • This is gorgeous. Your black and white processing is really pr&yett#8230; the couple looks stunning, and I really love the bridesmaids dresses!! Very nicely done.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *