Staycation: 6 tips voor een fantastische thuisvakantie

Staycation, een moderne naam voor thuisblijven tijdens je vakantie, wint elk jaar aan populariteit.
En dit niet enkel door de crisis.
Staycation is meer dan een goedkope vakantieformule: geen files, geen overvolle stranden, geen ellenlange wachtrijen voor attracties, geen peperdure drankjes op drukke terrassen. Een rustige thuisvakantie spreekt meer en meer mensen aan.
We geven je alvast een aantal tips en ideetjes voor een geslaagde thuisvakantie:

foto's afdrukken

1. Zorg voor een echt vakantiegevoel!

Een staycation is in de eerste plaats vakantie. Verval niet in je routine van vervelende klusjes en to do-lijstjes: zorg dat alle huishoudelijke klusjes achter de rug zijn bij de start van je vakantie.
Behandel je thuisvakantie als een echte vakantie. Slaap je graag uit tijdens de vakantie verban dan je wekker uit de slaapkamer tijdens je staycation.
Hou je van restaurantbezoek? Je staycation is het ideale moment om je eigen buurt te herontdekken. Al woon je nog zo lang op dezelfde plaats, er zijn altijd wel verrassende en onbekende plekjes te vinden in je buurt. Wie weet bots je onverwacht op een leuk terras of een nieuw lunchadresje.

staycation 2Foto via madlyinlovewithlife

 2. Plan een tuinfeestje

Tijdens je staycation mag het wel eens iets meer zijn dan een ordinaire BBQ. Ga eens voor een heus tuinfeest maar sloof je daarvoor niet te veel uit. Het is en blijft tenslotte vakantie! Je kan je gasten vragen om een zelfgemaakt dessertje of hapje mee te brengen.Presenteer alles op een lange tafel, versier met een  aantal bloemen uit de tuin en je creëert een instant zomersfeer.

Fan van knutselen? Dan maak je je tuinversiering toch zelf? Feestvlaggetjes, tafelversiering, slingers, bloemstukjes…. mogelijkheden zat om je creatief uit te leven.
Ben je niet zo een handige harry? Geen nood, bij smartphoto maak je in een handomdraai gepersonaliseerde vlaggetjes. Geef je feesttafel een extra toets met placemats, onderzetters en serveerkommen gepersonaliseerd met je favoriete foto’s.

Heb je geen vertrouwen in ons wisselvallig klimaat, dan voorzie je best een partytent: tal van leveranciers verhuren feesttenten in alle maten en formaten. Maar met een beetje geluk blijft het droog.

staycation 3Foto’s via Chickabug, Wine by the creek

serveerkom_smartphoto

foto via smartphoto

3. Toerist in eigen streek

Het hoeft niet altijd de kust of Ardennen te zijn, ook je eigen streek heeft heel wat te bieden. Een recreatiepark, een fietstocht, een lange wandeling langs rustige paadjes, een bezoek aan een museum… . Bereid je trip voor als een ‘echte’ toerist: ga langs bij de toeristische dienst, verzamel brochures en plan je route. Zoek een leuk adresje voor de lunch; of koop onderweg je lunchpakket, zoek een leuk plekje en hou een picknick. Vakantiesfeer gegarandeerd!

Vergeet je camera niet, want ook je staycation verdient een blijvende herinnering. Met je mooiste foto’s maak je nadien een leuk fotoboek of een fotocanvas en heb je een mooi souvenir aan je originele vakantie.

staycation 4

Foto via CrazyPetrus

 4. Een regendag? Geen paniek!

Laat vooral de pret niet bederven door een regenbui.
Trek je meest kleurrijke regenkledij aan en ga naar het dichtstbijzijnde bos, park of veld. Laat je kinderen spelen in de plassen en geniet van de geur van fris groen.

Of blijf lekker binnen en organiseer een DVD-marathon of een spelletjesnamiddag.

Ga met het gezin naar de plaatselijke bibliotheek en begin nu eindelijk aan dat boek dat al maanden op je leeslijstje staat.

En misschien kan je eindelijk eens werk maken van het organiseren van je foto’s op je computer, telefoon of tablet. Deze tips helpen je alvast op weg.

staycation 5

Foto via TheKingOfTheBlog

staycation 6

Foto’s via decordots & MeenakshiK

5. Kamperen in de tuin

Organiseer een kampeertrip, maar dan zonder de stress van files en wachtrijen aan de douches. Kampeer in je eigen tuin maar organiseer je zoals voor een ‘echte’ kampeertrip.
Zorg voor een comfortabele tent, een goede slaapzak, boeken en spelletjes, zaklamp …. kortom, creëer de echte sfeer van kamperen.

Heb je geen tuin? Ga naar een recreatiedomein of vakantiepark in de buurt. Of misschien kan je wel een paar dagen op het huis passen van vrienden of familie.

staycation 7credits: Zetrules & Nina Hale

 6. En voor de kinderen: leuke logeerpartijtjes, thuis én bij vriendjes

Er zijn altijd wel andere kinderen thuis waar ze mee kunnen spelen. Logeerpartijtjes, watergevechten, uitstapjes naar een speeltuin zijn leuke activiteiten voor kinderen.
En op heel warme dagen maak je de kinderen – en stiekem ook wel hun ouders –  blij met een opblaasbaar zwembad. Uren waterplezier gegarandeerd.

Om een echt vakantiegevoel te creëren voor de kinderen laat je hen een nachtje kamperen in de tuin. Zet de tent op in de tuin en laat de kinderen hun kampeerplekje inrichten.

staycation 7Foto via Simply Saving

Veel vakantieplezier en geniet van je staycation!

Heb je zelf ook tips voor een leuke thuisvakantie? Deel ze met ons via Facebook, Twitter of Pinterest!

 

fotoboek_CTA

 

 

 

 

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *