7 inspirerende fotoprojecten voor in 2014

Fotoprojecten

Zijn jullie ook het nieuwe jaar met goede voornemens gestart? Meer sporten, je minder snel opjagen in files, meer culturele uitstappen maken,…Jammer genoeg zijn dit vaak beloften die we snel vergeten zijn. Maar had je al eens aan een origineel fotoproject gedacht als goed voornemen voor 2014?
Dit zijn enkele fotoprojecten die ons vorig jaar opgevallen zijn. Hopelijk kunnen ze jou inspireren voor een jaar vol fotografie. Wedden dat jij het leukste jaarboek maakt in december 2014?

1. Een 52 weken project.

fotoproject 2

fotoproject 2

 Maak een portret van je kinderen, familie eenmaal per week, elke week…
Volgende twee projecten konden ons in 2013 bekoren en gaan je zeker inspireren om iets gelijkaardigs te proberen:
Deze, omdat de kindertijd er echt niet beter kan uitzien dan in deze prachtige reportage!
. En deze, 52 prachtige familieportretten!

2. Een 365 dagen project

fotoproject 3

 

Ben je echt ambitieus? Dan kan je misschien starten met een 365 dagen project. Via de website van ‘project Life 365’ kan je makkelijk starten. Zij geven elke dag wat extra inspiratie. Volg hun tips om elke dag een verfrissende foto te maken.

3. Weekend hashtag project

fotoproject 4

Heb je een smartphone en gebruik je Instagram? Indien je @instagram volgt, krijg je iedere vrijdag een nieuwe opdracht te zien. Maak een passende foto, tag hem met de hashtag van het weekend en wie weet beland jouw foto wel op de blog van Instagram!

4. Eentje voor je huisdieren

fotoproject 4

Maak van je favoriete huisdier een ster dit jaar. Beter doen dan Maddie on things gaat moeilijk worden, maar wie niet waagt niet wint!

5. Het verleden in het heden

fotoproject 5

Heb je ooit al gehoord van het Dear photograph project? Door een foto te nemen van een oude foto in dezelfde setting krijg je een ongelooflijk effect. Zeker het proberen waard, een verrassend resultaat gegarandeerd!

6. Maar nu even serieus

fotoproject 7

… Of toch niet. Dit project heeft een totaal andere invalshoek: A war on seriousness
Van deze reeks foto’s word je meteen zelf vrolijk!

7. Selfies?

fotoproject 6

Bron: Designcrust

Och, waarom niet? Nu selfie één van de woorden van 2013 is geworden is het misschien hoog tijd om mee te doen aan de hype. Maar maak je er wel iets speciaals van? gebruik een timer om iedereen voor de gek te houden met je foto’s.

Een origineel jaarboek maken start altijd met een leuk idee of verhaal. Aan welke van bovenstaande voorbeelden zou jij durven beginnen? Of misschien start je wel met een nieuw creatief concept?
Laat het ons zeker weten via de commentaren of hou ons op de hoogte via onze FacebookpaginaTwitterInstagram of Pinterest  met de hashtag #mysmartphoto.
Deze blogpost is gebaseerd op deze originele post van onze Canadese collega’s van Artifact Uprising.

 

fotoboek_CTA

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *