Picture perfect! 13 toptips voor het perfecte fotoboek

In dit smartphone tijdperk maken we maandelijks talloze foto’s. Het is echt zonde als je niets doet met al die leuke foto’s. Het zijn immers allemaal leuke herinneringen van feestjes, reizen, familie, vrienden en gewoon de kleine dingen. Met deze tips maak je het perfecte fotoboek waarin je wil blijven bladeren.

In samenwerking met Flair.

1. Timelapse

Maak één album per maand of jaar en zo heb je een mooi, volledig overzicht. Selecteer de mooiste foto’s van je kinderen per maand en bundel ze in een fotoboek.

2. Kies niet altijd de mooiste

De scherpste foto is niet altijd de meest memorabele. Misschien heb je je ogen dicht omdat je zo hard moest lachen? Of een hele reeks bewogen beelden op dat een tikje uit de hand gelopen vrijgezellenfeestje? Zet ze toch maar in je fotoboek, want je houdt aan die momenten mooiere herinneringen over dan aan de geposeerde beelden.

het perfecte fotoboek

3. Kinderkunst

Ook van de kunstwerkjes van de kinderen kan je een fotoboek maken. Op zoek naar creatieve manieren om de tekeningen van je kinderen bij te houden? We schreven eerder al een blogpost met originele manieren om kindertekeningen te bewaren.

het perfecte fotoboek

4. Vergeet filmpjes niet

Filmpjes in een fotoboek? Dat kan! Werk met een QR-code die leidt naar een filmpje als je ze scant met je smartphone.

Via Giphy.

5. Echt geen tijd?

Heb je écht geen tijd om een fotoboek te maken? Maak dan een snelle selectie van je foto’s en laat die automatisch in het fotoboek inladen. Zo zijn je herinneringen toch mooi gebundeld en is je fotoboek in minder dan 10 minuten klaar.

Wil je het nog sneller? Duid dan al tijdens je reis je favoriete foto’s aan op je smartphone of verwijder de minder goeie varianten. Zo gaat het nog vlotter! Op zoek naar tips om je foto’s te bewaren? We schreven eerder al een blogpost met tips om snel een fotoboek te maken.

Via Giphy.

6. Net dat tikkeltje meer

Wil je een fotoboek dat een luxueuze uitstraling heeft? Kies dan voor glanzend of mat fotopapier in plaats van standaard papier. Dat maakt het fotoboek nog net iets chiquer. Zeker voor de foto’s van je huwelijksfeest of die prachtige reis. Ook kan je bij ons kiezen voor een leren of linnen kaft. Geef je het fotoboek cadeau? Koop er dan een stijlvolle zwarte presentatiedoos bij. Zo kan je het altijd veilig opbergen.

het perfecte fotoboek

7. Het perfecte fotoboek voor de eeuwige twijfelaar

Kan je écht niet kiezen tussen die 200 vakantiefoto’s? Dan hoef je niet te kiezen, want bij smartphoto kan je je fotoboek uitbreiden tot 100 pagina’s!

Via Giphy.

8. Orde in de chaos

Breng structuur aan in je fotoboek: Je kan je reis chronologisch ordenen, maar je ook per kleur of thema (eten, activiteiten, stranden,…) Zo heb je een fotoboek waar een verhaal in zit en voorkom je een allegaartje van foto’s.

Via Giphy.

9. Extraatjes

Maak je een fotoboek van een reis of een feest, kijk dan verder dan enkel de foto’s die je gemaakt hebt. Misschien zijn er ook wel leuke sms’jes, vliegtickets, Facebookreacties, de uitnodiging,… Waar je een foto van kan maken en in je fotoboek verwerken.

het perfecte fotoboek

10. Gratis grafisch vormgever

Ben je geen natuurtalent in lay-outen of vind je het moeilijk om een volledig fotoboek vorm te geven? Kies dan voor een van onze standaardontwerpen. Er zijn voor elke gelegenheid wel passende ontwerpen, en geregeld worden er nieuwe designs aan het aanbod toegevoegd.

het perfecte fotoboek

11. Speel vals

Waren er op die prachtige Balinese rijstvelden net zeven bussen toeristen gedropt? Kreeg je maar geen enkele mooie foto gemaakt zonder een horde bezoekers op je foto? Zoek dan gewoon een mooi beeld op Pinterest en gebruik dat in je fotoboek. Let wel op! Er rust copyright op die beelden, dus zorg ervoor dat je het enkel gebruikt voor een fotoboek dat je voor jezelf gebruikt. Ga er dus niet mee op Instagram of Facebook pronken!

Ben je niet zo goed in foto’s nemen? Bewerk je foto’s met een filter of licht ze op.

Via Giphy

Via Giphy.

12. Tekst en beeld

Beelden zijn sterker dan woorden, maar een leuk onderschrift bij een foto kan je maak je echt het perfecte fotoboek. Een leuke anekdote, of de plaats waar de foto genomen is kan je fotoboek nog wat leuker maken.

Via Giphy.

13. Pièce de résistance

Een fotoboek is geweldig, en als je het op een zichtbare plaats legt, blader je er vaak in. Maar er zijn zo van die foto’s die gewoon élke keer een glimlach op je gezicht toveren. Laat ze drukken op tal van leuke dingen, waaronder deze coole reisbeker.

Bron: Flair

Pssst… Haal je Flair op 7 augustus en krijg een gratis fotoboek van smartphoto!

Volgende week, met je coverkaart bij Flair:

Gratis fotoboek Medium liggend met zachte fotokaft met standaard aantal pagina’s (20) t.w.v. € 9,95 (exclusief verzendkosten € 3,95) of € 9,95 korting op een fotoboek naar keuze.

Tessa, 21 jaar, journaliste, social media manager en content marketeer. Gedreven danseres en blogger voor Bubbles and macaroons en smartphoto. Ik inspireer je graag met leuke, originele content.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *