7 originele manieren om de tekeningen van de kinderen te bewaren

Doe iets met al die leuke tekeningen

Het zijn toch mooie herinneringen, al die tekeningen van de kinderen door de jaren heen. De trots en het enthousiasme die op hun gezichtje af te lezen zijn wanneer ze een nieuwe tekening overhandigen, is onbetaalbaar. Maar na een tijdje hangt de koelkast wel echt vol en moet je op zoek naar originele manieren om de tekeningen bij te houden. Met deze simpele trucs kan je jouw favorieten (en die van je kinderen) showen!

1. Een eigen galerij

Op zoek naar leuke, speelse decoratie voor de kinderkamer? Zoek niet langer! Decoreer de kamer met de kunstwerkjes van de kinderen zelf. Ga op zoek naar een consistent systeem om de tekeningen in op te hangen, bijvoorbeeld in een collage of aan een draad met wasspelden. Of je kan kiezen voor een grote foto of een collage op canvas, om de allermooiste pareltjes van je spruit te showen.

2. The best of

Is je zoon of dochter een fervent tekenaar en heb je niet genoeg aan 1 fotomuur? Dan kan je er ook voor kiezen om een fotoboek te maken met alle tekeningen van dat jaar erin. Stel samen met hem of haar een “Best of” samen waarin jullie later samen kunnen doorbladeren. Op die manier gaan zijn of haar kunstwerkjes nooit verloren!

Tip: Voeg de datum van het kunstwerkje en eventueel een leuke anekdote van je kind toe. Misschien zelfs een foto van je kind dat aan het tekenen is?

Ons advies om mooie foto’s te nemen van kindertekeningen: Leg de tekeningen buiten, op een vlakke ondergrond en hou de camera zo stil mogelijk. Daglicht is het meest geschikt voor deze foto’s, maar zorg wel voor schaduw indien de zon volop aan het schijnen is.

Psst! Sommige smartphones hebben een “scanner”-functie op de camera, erg handig om je tekening goed in het frame te krijgen.

3. Telefoonhoesje

Op zoek naar een uniek telefoonhoesje? Dit hoesje zal echt niemand hebben! Neem je favoriete kunstwerkje van je kind en laat het op je telefoonhoesje printen. Of je kiest voor een tablethoesje voor de tablet van de kinderen.

4. Het mooiste cadeau

Een gevulde koekjestrommel met de tekening van je kind erop, zeg nu zelf: welke ouder of grootouder zou dat niet geweldig vinden? Dit idee is perfect als je op zoek bent naar een origineel cadeau. Zeker wanneer de doos gevuld is met zijn of haar lievelingskoekjes. 😉

5. Een eigen kledingcollectie

Want deze trui of t-shirt heeft gegarandeerd niemand! Laat een t-shirt of trui maken met de favoriete tekening van je kind. Dit wordt vast en zeker zijn of haar nieuwe favoriet. Nu kan je bij smartphoto zelfs de achterkant laten bedrukken. Dubbel zo veel pret! 

6. Magnetische tekeningen

In plaats van de tekeningen op de koelkast te hangen met gewone magneten, hang je ze nu gewoon op met magneten die al een tekening van je kind op zich gedrukt hebben! Als dat geen 2 vliegen in één klap zijn. 😉

7. De beste reisbuddy

Met deze reisbeker heb je altijd een leuke tekening van de kinderen bij de hand. Superleuk én origineel!

Heb jij zelf nog leuke ideeën om de tekeningen van de kinderen bij te houden? Laat het ons weten via Facebook, Instagram of Pinterest met #mysmartphoto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *