In 1-2-3 naar een prachtig fotoboek

Iedereen kent het gevoel: je komt terug thuis van een heerlijke vakantie en hebt honderden foto’s genomen. Die wil je graag in het mooiste fotoboek verzamelen. Maar het is zo’n tijdrovend werkje en voor je het weet is het Kerstmis en heb je nog geen fotoboek gemaakt van je zomervakantie. smartphoto heeft daar de oplossing voor: met ons driestappenplan maak je je fotoboek in een vingerknip!

Dankzij deze 3 eenvoudige stappen zal jij een fotoboek maken nooit meer uitstellen en heb je tijdens de vele feestjes in december een prachtig fotoboek om te showen. 😉

Stap 1: Organiseer je foto’s

De belangrijkste stap is om je foto’s goed te organiseren zodat alles overzichtelijk blijft. Verzamel al je foto’s op 1 device (je laptop, tablet, etc,…). Plaats ze in een map met de naam van de bestemming en het jaartal. Eventueel kan je hierin nog onderverdelingen maken, bijvoorbeeld dag per dag of per bestemming als je een rondreis maakte.

Nam je je device mee op reis waarop je je foto’s wilt bewaren? Dan kan je dagelijks je foto’s overzetten. Dit duurt maar een paar minuutjes en kan gerust lopen wanneer jij leuke dingen aan het doen bent. Dat is alweer wat werk bespaard voor thuis!

Hou een grote kuis in je foto’s

Dan is het nu tijd voor het lastige stukje: overloop je foto’s en verwijder de mislukte of gelijkaardige foto’s. Als je dit doet zal je veel minder overweldigd zijn over de hoeveelheid foto’s die in je fotoboek moeten. Doe dit in verschillende keren, zodat je met een frisse blik kan kijken naar de foto’s die je echt wilt houden.

Maak zeker een kopie van al je foto’s op een externe harde schijf of in de Cloud zodat je ze niet verliest wanneer je computer crasht.

Wil je nog meer tips over het organiseren van je foto’s? We maakten er een uitgebreide blogpost over!

Stap 2: Kies een leuk design

smartphoto beschikt over een uitgebreid assortiment fotoboeken in verschillende stijlen en formaten. Voel je je hierdoor overweldigd, kies dan voor het best verkochte fotoboek. Heel veel mensen zijn tevreden over dit fotoboek, dus is de kans groot dat ook jij het een topper vindt!

Je kan vertrekken vanuit een bestaand design, zodat je niet helemaal van 0 hoeft te beginnen. smartphoto beschikt over tal van hippe designs, die de vibe van je vakantie helemaal zullen weerspiegelen. Hierin voeg je gewoon je eigen foto’s toe in een volgorde die je zelf kiest.

Stap 3: Voeg je foto’s (automatisch) toe

Wil je het ultrasnel? Kies dan voor de auto-fill optie. Dankzij onze gebruiksvriendelijke editor kan je ervoor kiezen om alle foto’s die je uploadde te selecteren. Deze worden automatisch in het door jou gekozen design gestopt. Aanpassingen zijn natuurlijk mogelijk!

Ziezo, je fotoboek is nu volledig klaar om besteld te worden!

Zelf geïnspireerd om een fotoboek te maken? Ontdek hoe gemakkelijk het is bij smartphoto om een fotoboek te creëren!

Heb jij nog meer tips? Laat het ons dan zeker weten in de reacties hieronder, of op Facebook, Instagram, Pinterest of Twitter.

Tessa, 21 jaar, journaliste, social media manager en content marketeer. Gedreven danseres en blogger voor Bubbles and macaroons en smartphoto. Ik inspireer je graag met leuke, originele content.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *