In 1-2-3 naar een prachtig fotoboek

Iedereen kent het gevoel: je komt thuis van een deugddoende vakantie en hebt honderden zonnige foto’s genomen. En die wil je natuurlijk graag verzamelen in het mooiste fotoboek! Maar een fotoboek maken, is een tijdrovend werkje dat vaak op de lange baan wordt geschoven, en voor je het weet ben je met je hoofd al bij je volgende vakantie. Maar hé, wij hebben daar dé oplossing voor: met dit driestappenplan maak je je fotoboek in een vingerknip! 1, 2, 3, go!

Dankzij deze 3 eenvoudige stappen zal jij het maken van een fotoboek nooit meer uitstellen én heb je tijdens de vele feestjes die eraan komen een prachtig fotoboek om te showen. 😉

fotoboek maken

Stap 1: Organiseer je foto’s

De belangrijkste stap is om je foto’s goed te organiseren zodat alles overzichtelijk blijft. Verzamel al je foto’s op 1 device (je laptop, tablet, etc…) en plaats ze in een map met de naam van de bestemming of het event, en het jaartal. Eventueel kan je hierin nog onderverdelingen maken, bijvoorbeeld per dag of per bestemming als je een rondreis maakte.

Plan je binnenkort een reisje en neem je het device waarop je je foto’s bewaart mee? Dan kan je dagelijks je foto’s overzetten. Dit duurt maar een paar minuutjes en kan gerust lopen wanneer jij leuke dingen aan het doen bent. Dat is alweer wat werk voor thuis bespaard!

Hou grote kuis in je foto’s

Dan is het nu tijd voor het minst leuke stukje van deze stap: overloop je foto’s en verwijder de mislukte of onnodige foto’s. Als je dit doet zal je veel minder overweldigd zijn over de hoeveelheid foto’s die in je fotoboek moeten. Doe dit in verschillende keren, zodat je met een frisse blik kan kijken naar de foto’s die je echt wil houden.

fotoboek maken

💡 Tip: Maak zeker een kopie van al je foto’s op een externe harde schijf of in de Cloud zodat je ze niet verliest wanneer je computer crasht. 

Wil je nog meer tips over het organiseren van je foto’s? Lees dan zeker ook onze uitgebreide blogpost hierover!

Stap 2: Kies een leuk design

Kies uit een uitgebreid assortiment fotoboeken in verschillende stijlen, formaten en designs. Voor ieder wat wils! Teveel last van keuzestres? Ga dan voor ons best verkochte fotoboek. Heel veel klanten zijn hier tevreden over, dus de kans is groot dat ook jij het een topper vindt!

Ontwerp je fotoboek volledig naar jouw wens! Hou je het liever wat gemakkelijker? Vertrek dan vanuit een bestaand design, zodat je niet helemaal van nul hoeft te beginnen. We hebben tal van hippe en leuke designs, die de vibe van je vakantie perfect overbrengen. Heb je zelf grafische skills? Maak dan je eigen design om er een heel persoonlijk boek van te maken!

Stap 3: Voeg je foto’s (automatisch) toe

Design uitgekozen? Voeg dan nu je eigen foto’s toe in onze creator, zodat je van start kan gaan. Nu kan je jouw fotoboek met je favoriete vakantiefoto’s beginnen vullen, in een volgorde die je helemaal zelf kan kiezen! 

Ga je liever voor ultrasnel? Kies dan voor de auto-fill optie. Dankzij onze gebruiksvriendelijke editor kan je ervoor kiezen om alle foto’s die je geupload hebt te selecteren. Deze worden automatisch in het door jou gekozen design gestopt. Aanpassingen zijn natuurlijk mogelijk achteraf, maar dit bespaart je alvast heel wat tijd!

fotoboek maken


Ziezo, je fotoboek is nu volledig klaar om besteld te worden! Snel, toch?

Via Giphy

Zelf geïnspireerd om je herinneringen vast te leggen in een mooi fotoboek? Ontdek hier zelf hoe eenvoudig het is om een fotoboek samen te stellen!

Heb jij zelf nog meer tips? Laat het ons weten via Facebook, Pinterest, Instagram of TikTok met een tag of via de hashtag #mysmartphoto.

Découvrez cet article en français

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *