10 originele cadeau ideetjes voor de fiere meter of peter


Ben je onlangs fiere ouder geworden van een klein wondertje? Een dikke proficiat! Je ontving ongetwijfeld heel wat cadeautjes en bezoekjes van vrienden & familie, die gek waren op je kleintje. Maar wedden dat er 2 personen helemaal bovenuit sprongen? Want de meter & peter van de kleine spruit zijn altijd de allerfierste van allemaal! 

10 originele cadeau ideetjes voor meter & peter

Dus mogen ze ook eens in de bloemetjes gezet worden, toch? Ze hebben waarschijnlijk al 101 foto’s genomen van hun mete- of petekind, om mee te pronken bij hun eigen vrienden. Dus je kan al raden met welk origineel cadeautje je hen héél blij kan maken: een schattig fotogeschenk! Want hé, de kleine spruit verdient wel wat meer dan gewoon een fotootje tonen op de smartphone, toch?

We hebben speciaal voor jou 10 originele cadeau ideetjes verzameld om de meter & peter van je kindje te bedanken voor al die cadeautjes, bezoekjes en levenslange knuffels! 🤗

1. Bloempot

Een klassieke bedanking die altijd deugd doet? Een mooi bloemetje of hip plantje voor in huis! Maar hoe maak je dit cadeautje dan persoonlijk? Door het bloempotje te personaliseren met de naam, de geboortedatum en een prachtige fotootje van de kleine spruit natuurlijk! Heel leuk om op de kast of op zijn/haar werkplek te etaleren.

Cadeau ideetjes voor meter & peter

2. Fotoblok hout

Houdt de meter van een stijlvol interieur dat warmte en gezelligheid uitstraalt? Dan zal je haar een enorm plezier doen met onze gloednieuwe houten fotoblok! De foto van je baby’tje komt er prachtig op uit en krijgt een heel natuurlijke en authentieke toets. Wedden dat dit de nieuwe blikvanger wordt van haar woning? 

Cadeau ideetjes voor peter & meter

3. Mok

Elke dag starten met een glimlach, wie wil dat nu niet? Personaliseer een leuke mok met een schattige of grappige foto van je kleintje en plaats er een leuke quote bij die de meter of peter telkens weer doet lachen, zoals “My godfather is the best” of “I got it from my godmother”.

Cadeau ideetjes voor peter & meter

Tip: Je kan onze mok ook een hippe touch geven door er een leuk vetplantje in te steken, zodat hij een originele decoratie wordt voor op de kast!

4. Fotoboek

Toont de peter of meter van je kleintje nooit één, maar altijd minstens 20 verschillende foto’s als andere mensen erom vragen? Dan wordt het dringend tijd dat je de schattigste kiekjes van de baby verzamelt in een mooi fotoboek. Als hij/zij er zelf nog geen heeft gemaakt, tenminste. 😋

Cadeau ideeën voor peter & meter

Weinig tijd? Kies dan voor ons Collection 52 boekje! Selecteer je 52 beste foto’s (geef toe, je hebt er ongetwijfeld al zoveel genomen…), upload ze in onze creator en hup, je boekje wordt automatisch samengesteld! Een klein, maar héél fijn cadeautje.

5. Wijnglazen

Mag het voor jou eens iets anders zijn dan de zoveelste babyfoto? Verras de peter dan met een leuke set gegraveerde wijnglazen, om samen op het kleine wondertje te te toosten!

Cadeau ideetjes voor peter & meter

Tip: Is jouw kindje nog niet geboren en ben je op zoek naar een originele manier om je meter of peter te vragen? Met deze wijnglazen en een lekker flesje wijn verras je hem of haar gegarandeerd!

6. Etiketten voor fles 

Houdt de peter of meter van een lekkere fles wijn, of eerder van een goed biertje of fancy gin? Met onze etiketten voor fles geef je een leuke twist aan een cliché cadeautje! Ook als de fles is opgedronken, staat ze nog steeds heel leuk op de kast. Je kan kiezen voor een fotootje van de meter met de kleine spruit, of voor een grappige quote zoals: “Like a mom, just way cooler.” of “Keep calm, I’m the godmother”. 

Cadeau ideetjes voor peter & meter

7. Designhouder met fotoprints

Moeilijk kiezen tussen al die pareltjes? Bij onze designhouder met fotoprints kan je maar liefst 13 verschillende foto’s uitkiezen, zodat de meter of peter dagelijks kan wisselen van foto. Weg met keuzestress!

Cadeau ideetjes voor peter & meter

8. Koekjestrommel

Wil je de meter of peter niet alleen bedanken met een cadeautje, maar ook met een persoonlijk gebaar? Dan is het altijd een leuk idee om zijn/haar lievelingskoekjes te bakken en af te geven in een gepersonaliseerde koekjestrommel, met – uiteraard – een schattige foto van je kindje!

cadeau ideetjes voor peter & meter

Tip: Kan je het toch niet laten om de meter te overstelpen met überschattige kiekjes? Vul de koekjestrommel dan met leuke retro fotoprints waar ze elke dag door kan rommelen! 

9. Kaarshouder

Het gezelligste cadeautje van allemaal? Onze gepersonaliseerde kaarshouder! Je kan er een lekkere geurskaars bijkopen in hetzelfde kleur als je design om het helemaal fancy te maken.

Cadeau ideetjes voor meter & peter

10. Sleutelhanger

Dit cadeautje is misschien nog de grootste schot in de roos. Want hoe leuk zou het zijn als de meter of peter altijd een schattige foto op zak heeft van hun kleine schat? Met een gepersonaliseerde sleutelhanger kan hij in een vingerknip zijn petekind showen aan iedereen die ernaar vraagt.

Cadeau ideetjes voor peter & meter

Geïnspireerd?
Er zijn heel wat leuke cadeau ideetjes om de meter of peter van je kleintje in de bloemetjes te zetten, maar onthoud 1 ding: wat je ook geeft, de supertrotse peter of meter is tevreden met álles, zolang er maar een foto van het kleintje op staat! 🙈

Heb je zelf nog ideetjes, of heb je een mooie creatie gemaakt om de peter/meter van jouw kindje te bedanken? Deel ze dan met ons via Facebook, Instagram en Pinterest met #mysmartphoto, we zijn héél benieuwd naar jullie creaties 😍.

originele cadeau ideetjes voor de fiere meter & peter

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *