Welk fotoboek past het best bij mijn foto’s?

5 smartphoto fotoboeken die passen bij jouw foto’s

Zoveel foto’s, maar geen idee wat je ermee moet doen? Een fotoboek maken hoeft helemaal niet tijdrovend of vermoeiend te zijn! Onze fotoboekcreator maakt het voor jou gemakkelijk om je favoriete beelden samen te bundelen en je mooiste herinneringen zo opnieuw te beleven. Zoek je nog inspiratie voor wat voor fotoboek je volgende zal zijn? Lees hieronder verder en ontdek 5 verschillende fotoboeken die ideaal zijn voor jouw laatste fotoverzameling!

Welk fotoboek past bij jouw foto's?

1. Mijn jaarboek

Als je het hele jaar door mooie foto’s hebt genomen van alle mogelijke evenementen en gelegenheden, is het een absolute must om deze elk jaar vast te leggen in een chronologisch fotoboek! Blader doorheen de vele herinneringen die je het afgelopen jaar maakte: van grootse reizen en evenementen tot de kleinste alledaagse gelukjes; geniet na van elk moment.

Onze favoriet voor jouw jaarfoto’s: L fotoboek met harde kaft, met een jaardesign

Hoe begin ik eraan?

Welk fotoboek past bij mijn foto's?
 • Verzamel al je foto’s die je in je jaarboek wil op één plek, zoals in een map op je computer, in Google Photos, of op je smartphoto account.
 • Surf naar deze pagina om al onze jaaroverzicht designs te bekijken. In deze designs wordt je boek ingedeeld in seizoenen en vind je ook een overzicht terug van alle maanden van het jaar met een bijpassende foto. Je kan natuurlijk ook een ander design uitkiezen voor je jaarboek, neem gerust een kijkje naar al onze fotoboek designs.   
 • Upload je foto’s in onze creator en kies of je je boek automatisch laat vullen, of liever zelf. Als je jouw boek automatisch laat vullen, zullen je foto’s chronologisch in je boek geplaatst worden en wordt er rekening gehouden met het formaat van je foto (horizontaal of verticaal beeld), zo snel gaat het!
 • Controleer je fotoboek! Als er op een van je foto’s een uitroepteken verschijnt, is de kwaliteit van dit beeld onvoldoende: je kan het veranderen door een betere foto of het beeld verkleinen met de pijltjes.

Wist je dat? Is er een typefoutje geslopen in je fotoboek? Neem contact op met onze klantendienst en profiteer van onze smartgarantie!

Kleine tip: Zet het jaartal op de rug van je fotoboek en kies elk jaar voor hetzelfde design & formaat voor een leuk resultaat op je kast!

Welk fotoboek past bij mijn foto's?
Een mooie collectie van jaarboeken!

2. Instagram foto’s

Je allermooiste kiekjes staan waarschijnlijk op je Instagram profiel? Ideaal, dan is je selectie zo gemaakt! 

Onze favoriet voor jouw Instagram foto’s : L fotoboek vierkant met harde kaft en een design met vierkante foto’s

Wist je dat? In onze creator kan je jouw foto’s rechtstreeks uit je Instagram profiel opladen. 

Hoe begin ik eraan?

 • Kies dit design uit en klik op “Ga verder met dit design”.
 • Klik bovenaan links op “foto’s toevoegen” en ga zo naar je Instagram profiel.
 • Selecteer de foto’s die je in je boek wil hebben. Upload enkel deze beelden, zo wordt het maken van je boek veel eenvoudiger!
 • Kies ervoor om je fotoboek automatisch op te vullen.
 • Controleer de lay-out van je boek en de kwaliteit van je foto’s. Als een bepaalde foto een onvoldoende kwaliteit heeft, kan je hem altijd wat kleiner maken: klik op de foto en pas de afmetingen aan met de pijltjes. 

Wist je dat? Je kan de lay-out van elke pagina altijd aanpassen door in de linkertabel op “lay-out > vierkant” te klikken. Je kan de gewenste opmaak gewoon slepen naar de pagina die je wil aanpassen.

3. Fotoboek voor foto’s in lagere kwaliteit

Heb je niet de allernieuwste camera op je smartphone en ben je bang dat je foto’s niet van voldoende kwaliteit zijn voor een fotoboek? Dat is helemaal geen probleem, want je kan de lay-out van je boek hier gewoonweg aan aanpassen!

Onze favoriet: alle fotoboeken, maar met een aangepaste lay-out

Welk fotoboek past bij mijn foto's?
Ook met foto’s in een lagere kwaliteit kan je prachtige fotoboeken maken. Het is de herinnering die telt, niet de kwaliteit van je beelden!

Wist je dat? Het is altijd efficiënter als je de fotoselectie maakt alvorens je aan je fotoalbum begint. Je zal zien, het levert je enorm veel tijd op! 

Hoe begin ik eraan?

 • Kies je formaat en design uit, het maakt niet uit welk!
 • Voor je je boek begint samen te stellen, kies je best eerst een lay-out uit met meerdere kleine fotootjes op één pagina. Ga in de linkertabel naar “pagina design” om alle mogelijke lay-outs te zien die mogelijk zijn bij jouw design. Kies je opmaak en voeg ze toe aan al je pagina’s. Je kan nadien altijd nog sommige foto’s vergroten. Je kan ook in de linkerkolom klikken op “Lay-out” om andere opmaakmogelijkheden toe te passen.
 • Je foto’s zijn waarschijnlijk niet even sprekend als grotere exemplaren. Daarom is het altijd leuk om een titel, tekstje of symbool toe te voegen om je foto wat kracht bij te steken.
 • Download je foto’s en kies voor “automatisch vullen”.
 • Controleer je foto’s en voeg de finishing touch toe indien nodig.

Kleine tip: We zijn vaak geneigd om zoveel mogelijk foto’s op één pagina te krijgen, terwijl het aangenamer is om een gestructureerd en eenvoudig fotoboek te doorbladeren. Houd je boek luchtig en voeg af en toe een rustige (of lege) pagina toe, waar slechts één foto, tekst, titel of symbooltje op staat.

4. Foto’s in hoge kwaliteit

Heb je professionele foto’s van je kindje, huwelijk of een fantastische reis? Dan verdienen ze het om in een fotoboek in groot formaat afgeprint te worden! Zo kan je pronken met je allermooiste foto’s op de salontafel!

Onze favoriet: XL fotoboek liggend met harde kaft en glanzend fotopapier

Welk fotoboek past bij mijn foto's?

Hoe begin ik eraan?

 • Kies het design uit dat het best past bij jouw foto’s. Je kan de designs altijd filteren op gelegenheid(geboorte, huwelijk…) en op kleur.
 • Upload je fotoselectie en laat je boek automatisch vullen, of vul het manueel. De keuze is aan jou! 
 • Controleer je foto’s en voeg eventueel tekst of symbolen toe om een woordje uitleg te geven bij die prachtige foto’s.
 • In de creator, onder “opties”, kan je kiezen voor mat of glanzend fotopapier, om je boek een extra luxueuze toets te geven. Deze papiersoorten geven ook een extra boost aan de kleuren van je foto’s. Bovenaan rechts in de creator wordt je prijs automatisch aangepast.
Standaard, mat en glanzend fotopapier

Al onze fotoboeken worden steeds geprint op kwaliteitsfotopapier. Hierboven zie je, van links naar rechts, ons standaard papier, mat papier, en glanzend papier.

Fotoboek op fotopapier
Spreid je mooiste foto’s op een dubbele pagina. Dankzij onze platliggende binding lijkt het alsof beide pagina’s één grote foto vormen. Verbluffend resultaat verzekerd!

5. Een verjaardagsfeest, een citytrip…

Had je onlangs een leuk feestje of een onvergetelijke trip die je graag wil vastleggen in een fotoboekje, voor jezelf of als een cadeautje?

Onze favoriet: M fotoboek liggend met zachte kaft

Welk fotoboek past bij mijn foto's?
Fotoboek M met zachte kaft: klein maar fijn! 

Hoe begin ik eraan?

 • Ga naar deze pagina om je design uit te kiezen. Een klein fotoboekje is trouwens de ideale gelegenheid om eens een origineel design uit te kiezen, met een aangepast thema en kleur.
 • Upload je fotoselectie en laat je boek automatisch vullen, of vul het manueel. De keuze is aan jou! 
 • Controleer je foto’s en voeg eventueel tekst of symbolen toe.

Kleine tip: Als je het fotoboekje graag als cadeautje wil schenken, kan je altijd een klein tekstje of een verrassingsfoto toevoegen aan het begin of einde van je boek. Linksboven in het menu kan je kan tekstvelden toevoegen bij “Tekstvlak toevoegen”.  


Heb je hét fotoboek gevonden dat perfect past bij je foto’s? Benieuwd welk je hebt uitgekozen! Deel je creaties met ons via Facebook, Instagram, TikTok of Pinterest met #mysmartphoto.

Veel plezier met het maken van je fotoboek! ♥♥♥

Fotoboek maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *