7 originele aandenkens van je gasten na het feest

Heb je een feestje en wil je een origineel aandenken overhouden aan het feest, maar weet je even niet wat je daarvoor kunt gebruiken behalve een gastenboek?

Aandenken feest_BLOG

Lees dan snel verder en doe inspiratie op met onze lijst van 7 originele aandenkens waarbij de gasten een leuk herinneringsgeschenk voor je achter kunnen laten.

 

1.Memoblok

Laat een gepersonaliseerde memoblok maken waar de gasten een boodschap op mogen schrijven. Hang de kaartjes vervolgens aan een lint op of verzamel ze om achteraf in een boekje of album te bundelen. De gasten kunnen op de notitieblaadjes de volgende dingen zetten:

– Een boodschap of wens voor de jarige/het bruidspaar/de jubilaris

– Een herinnering ophalen

– Een leuke tekening of schets

– Een afdruk van een glas met een persoonlijke boodschap

 

Aandenken_Memoblok

 

 

2.Glazen potje met herinneringen

Een bijzonder origineel aandenken aan je feest is een mooi glazen potje met persoonlijke wensen of een boodschap. Laat elke gast zijn/haar wens op een klein papiertje schrijven en in het potje stoppen. Zo kan het feestvarken achteraf alle wensen nog eens doorlezen.

Het potje kun je natuurlijk ook nog versieren met een leuk stickertje, een lint of een stukje kant waarmee je het deksel mooier maakt. Daarmee is de inhoud een blijvende herinnering voor jou en het potje zelf een echte eye catcher op je kast.

 

Aandenken-feest-pot-herinneringen

Foto via College Fashion

 

3.Gastenboek met initialen

Ga voor een zelfgemaakt gastenboek met initialen. Zoek een dun stukje hout, zaag hier je initiaal uit, schilder de letter in de gewenste kleur en laat je gasten iets leuks op de letter schrijven. De letter kan na het feest aan de muur gehangen worden, waar deze niet alleen als decoratie dient, maar ook een leuke herinnering vormt aan die ene speciale dag.

Aandenken feest-gastenboek-initialen

Foto via Rustic Wedding Chic

4.De sleutel tot succes

Dit is een bijzonder origineel aandenken aan je feest. Vooral voor jongeren die net afgestudeerd zijn, hun 18e verjaardag vieren, net beginnen met werken of alleen gaan wonen. Ga op zoek naar evenveel oude sleutels als het aantal gasten dat je verwacht. Bevestig kaartjes aan de sleutels en laat de gasten een wijze levensles, goede raad of een handige tip op de kaartjes schrijven.

 

Aandenken-feest-sleutel-tot-succes

Foto via Pinterest

5.Foto met wensen

Dit is eigenlijk een dubbel aandenken. Zowel de foto als de wensen zullen je altijd herinneren aan die ene dag met dat onvergetelijke feestje. Maak een foto en plak dit op een groot stuk karton. Laat de gasten bij binnenkomst direct iets leuks rondom de foto schrijven.

Zorg dat je voldoende stiften of pennen klaar hebt liggen. Afhankelijk van je eigen wensen kun je voor één of meerdere kleuren kiezen. Denk er echter wel aan dat de foto op zichzelf al kleurrijk is. Achteraf kun je de foto in een mooie (op maat gemaakte) lijst plaatsen en aan de muur hangen als herinnering.

Aandenken-feest-foto-kader-baby

Foto via Pinterest

6.Voorspellingen

Hét ideale aandenken op een feest voor een pasgeboren baby of een jarig kind: laat de gasten op een groot stuk papier/karton schrijven wat ze denken dat je kind later zal gaan worden. Je kunt daarvoor grappige tekstballonnen op het papier tekenen, een foto in het midden plaatsen of een glazen bol tekenen. Je kunt dit aandenken aan het feest bewaren en een jaar later of op een ander gewenst tijdstip aan het kind geven. Altijd leuk om te zien of die ene oom, neef of oma het bij het rechte eind had en de voorspelling uit is gekomen.

Aandenken-feest-toekomst

Foto via Pinterest

7.Jenga

Jenga is en blijft een leuk en vooral hilarisch spel, maar met dit idee wordt het nog veel leuker! Koop één of twee setjes Jengablokken en laat de gasten direct bij binnenkomst een wens of boodschap op de Jengablokken schrijven. Elke keer als je het spelletje opnieuw speelt, kun je de wensen  dan opnieuw lezen.

Aandenken-feest-jenga

Foto via Pinterest

Heb je één van bovenstaande aandenkens uitgekozen om aan je gasten te geven na afloop van het feest? Of heb je zelf een origineel idee gekregen voor een aandenken op je feest? Laat het ons dan gerust weten via de commentaren, Facebook of Twitter met de hashtag #mysmartphoto. We zijn benieuwd!

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *