Versiering babyborrel: 9 stappen voor een mooi versierde babyborrel!

Bijna klaar om de gasten te ontvangen, maar eerst is het tijd voor de versiering van je babyborrel! In 9 stappen naar een mooi versierde babyborrel!? Check!

versieringbabyborrel_blog

Uitnodigingen voor je babyborrel? Check! Traiteur? Check! Tafelversiering? Check! Goed humeur? Dubbel check! Het is duidelijk: je bent bijna klaar om je gasten te ontvangen! Maar eerst is het tijd voor de verdere versiering van je babyborrel! We tonen je graag hoe je in negen stappen tot een mooi versierde babyborrel komt!

 

Versiering babyborrel – Stap #1. Vertrek vanuit een kleurenpatroon

Een eerste essentiële stap tijdens het versieren van je babyborrel? Ga niet halsoverkop lampionnen, ballonnen en tassels in alle kleuren van de regenboog ophangen. Neem eerst eventjes wat gas terug en leg een bepaald kleurenpatroon vast dat de rode draad zal vormen doorheen de volledige decoratie van je babyborrel.

Ga je voor de klassieke babykleuren, blauw en roze, voor matchende pastelkleuren, of ga je voor een hip muntkleurig feestje? Dat maakt niet uit! Een mooi versierde babyborrel met bij elkaar passende kleuren is wat jij wil!

 

versiering-babyborrel-stap-1-vertrek-vanuit-een-kleurenpatroon_blauw

 

 

versiering-babyborrel-stap-1-vertrek-vanuit-een-kleurenpatroon_roze

 

Versiering babyborrel – Stap #2. Focus op de naam!

Bij de geboorte van een kindje is er niet alleen heel wat heisa omtrent het geslacht van het kindje. Ook over de naam wordt hevig gespeculeerd tijdens de zwangerschap. De babyborrel van je kleintje is dan ook het perfecte moment om zijn/haar naam nog eens extra in de verf te zetten!

Een fotokadertje te veel in je kast liggen? Perfect! Druk elke letter van de naam van je kindje uit op hard papier en plaats elke letter in een apart fotokadertje.

 

versiering-babyborrel-stap-2-focus-op-de-naam_fotokadertjes

 

Een ander ideetje? Vorm de naam van je kleintje met enkele kartonnen cijfers en zet die op je buffettafel.

 

versiering-babyborrel-stap-2-focus-op-de-naam_kartonnen-cijfers

Foto via Le Jardin de Juliette

Een naam kiezen voor je kleintje is een grote beslissing. Je wil natuurlijk een naam die leuk klinkt en als die naam dan ook nog eens een mooie betekenis heeft is dat natuurlijk helemaal mooi meegenomen!

Versiering babyborrel – Stap #3. A touch of baby

Als er één soort feest is waar het babygehalte mag van afspatten, is het wel een babyborrel. Laat je tijdens het versieren van je babyborrel dan ook maar ten volle inspireren door de wondere babywereld! Wat dacht je bijvoorbeeld van een slinger vol babykleertjes boven je feesttafel? Babykleertjes die perfect passen binnen het kleurenpatroon van je babyborrel natuurlijk! 😉

versiering-babyborrel-stap-3-a-touch-of-baby_babykleertjes

Foto via Style and Cheek

Of een wensboom vol babysokjes? Daar vallen al je gasten gegarandeerd voor in zwijm!

versiering-babyborrel-stap-3-a-touch-of-baby_babysokjes

Foto via Health Baby

Versiering babyborrel – Stap #4. Foto’s

De babyborrel, je wacht er best niet te lang mee om er eentje te organiseren voor je kleintje, maar we weten natuurlijk dat de maanden na de geboorte behoorlijk druk kunnen zijn. Dan kan de organisatie voor de babyborrel al eens snel naar de achtergrond verdwijnen.

Is je kleintje al bijna elf maanden oud wanneer je eindelijk een datum voor de babyborrel gevonden hebt? Hang dan een slinger op met alle foto’s die je in de laatste elf maanden al genomen hebt van je zoon of dochtertje. Zo zien je gasten toch nog eens hoe je kleintje er als kersverse baby uitzag.

versiering-babyborrel-stap-4-fotos

Foto via Etsy

Versiering babyborrel – Stap #5. Fleurige decoratie

Wat groen op je feest kan nooit kwaad. Haal wat kruiden uit de tuin, plaats ze in een hip, kraftpapieren zakje en werk het geheel af met een leuke sticker.

versiering-babyborrel-stap-5-fleurige-decoratie_kraftpapier

Toch liever geen planten uit de tuin op jouw babyborrel? Neem dan wat ballonnen bij de hand en maak zelf enkele kleurrijke muurbloempjes!

versiering-babyborrel-stap-5-fleurige-decoratie_muurbloempjes

Foto via Paper Glitter

Versiering babyborrel – Stap #6. Alle ogen naar het buffet

Op een babyborrel mogen de gasten meestal sippen van een lekker glaasje champagne en mogen ze smullen van een buffettafel vol hapjes en lekkere desserts. Dat zorgt ervoor dat je buffettafel -buiten je kleine spruit gerekend- dan ook dé blikvanger van het feest is.

Daarom hebben we enkele tips om je buffettafel extra in de kijker te zetten. Met een kleurrijke tasselslinger boven je buffettafel heb je bijvoorbeeld meteen de aandacht van al je gasten.

versiering-babyborrel-stap-6-alle-ogen-naar-het-buffet_tasselslinger

Foto via Pinterest

Versiering babyborrel – Stap #7. Lampionnen

Met enkele kleurrijke lampionnen gooi je pas alles in de strijd om je feest te doen stralen! Met een kleefknopje hang je de lampionnen bovendien makkelijk op aan het plafond of boven de feesttafel. Je kunt ze natuurlijk ook gebruiken als decoratief element op de buffettafel.

versiering-babyborrel-stap-7-lampionnen_ophangen

Foto via Pinterest

Het leuke aan lampionnen is dat je er zelf ook creatief mee aan de slag kan. Met wat lint, washi tape en een kartonnen mandje tover je een lampion bijvoorbeeld al heel makkelijk om tot een miniluchtballon!

versiering-babyborrel-stap-7-lampionnen_miniluchtballon

Foto via Etsy

Versiering babyborrel – Stap #8. Feestvlaggetjes

Geen leukere manier om je babyborrel te versieren dan met enkele  feestelijke vlaggetjes! En het leukste van allemaal? Je kunt gewoon zelf de tekst of foto bepalen die op de vlaggetjes zal komen! Je kunt de vlaggenlijn traditioneel aan de muur ophangen, speels over de tafel heen of creatief tussen twee bomen in als de babyborrel in de tuin plaatsvindt.

versiering-babyborrel-stap-8-feestvlaggetjes_vlaggenlijn

Een snoepjeslijn is ook heel leuk als versiering voor jouw babyborrel. Je maakt zo’n snoepjeslijn makkelijk zelf met lege wc-rolletjes, kleurrijk crêpepapier en een rolletje lint.

versiering-babyborrel-stap-8-feestvlaggetjes_snoepjeslijn

Foto via Oh Happy Day

Versiering babyborrel – Stap #9. Om te koesteren

Na afloop van het feest heb je waarschijnlijk een leuk bedankje voorzien om aan je gasten als herinnering mee naar huis te geven. Daarbovenop is het leuk om zelf ook nog een extra souvenir over te houden aan de babyborrel van je kleintje.

Een alu poster met een lief gedichtje, leuke wensen of de foto van je kleine spruit is het aandenken bij uitstek! Hang de poster tijdens de babyborrel als versiering op boven het buffet en hang die na afloop van het feest op in de slaapkamer van je kleintje. Leuk toch?

versiering-babyborrel-stap-9-om-te-koesteren_gummibeertjes

En? Klaar om jouw babyborrel te versieren? Of heb je zelf nog een leuk idee voor de versiering van jouw babyborrel? Laat het ons gerust weten via de commentaren, Facebook of Twitter met de hashtag #mysmartphoto. We zijn benieuwd!


Ontdek nu het nieuwe geboorte assortiment op smartphoto.be/geboorte

De mooiste geboortekaartjes, doopsuiker en baby geschenken

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *