Met deze babyborrelcadeautjes scoor je sowieso!

We sprokkelden even enkele heerlijk plezante babyborrelcadeautjes voor jou samen om te knallen op de volgende babyborrel in jouw agenda! Leuke én praktische cadeautjes!

 

cadeau-idee-babyborrel_blog

Je bent het zeker. Er is momenteel een ware babyboom aan de gang binnen jouw vriendenkring. Eentje die de boom van na WO2 ongetwijfeld moeiteloos overschrijdt. Dit weekend heb je namelijk alweer een babyborrel in je agenda staan. Het enige probleem? Na babyborrel nr. vijf deze maand is het moeilijk om nog een écht origineel babyborrelcadeau te bedenken voor de kersverse spruit.

De enveloppe met geld is en blijft natuurlijk een klassieker, maar dan moet je weer je hoofd breken over welk bedrag nu weer net sociaal aanvaardbaar om geven is. Een centje kunnen de kersverse ouders natuurlijk wel altijd gebruiken, maar echt spannend, grappig of leuk is het natuurlijk niet om dit cadeautje te bedenken of te ontvangen. Daarom sprokkelden we even enkele heerlijk plezante babyborrelcadeautjes voor jou samen om te knallen op jouw volgende babyborreluitje!

 

1.Luiertaart

Wat erg hip en trending is in babyborrelland zijn de intussen alom bekende luier- of pampertaarten. Die maak je makkelijk zelf! Stapel de luiers naast en op elkaar tot je een taartvorm bekomt. Daarna is het nog niet gedaan! Je kunt je nog volledig laten gaan in het versieren van je luiertaart. Enkele leuke stofjes en vlagjes eromheen met nog enkele babyslofjes als finishing touch? Het is slechts één van de vele mogelijkheden!

 

cadeau-idee-babyborrel_luiertaart

Foto via Authentique Paper

2.Stoffen cupcakes

Dit plezante babyborrelcadeautje is een kolfje naar het hand van echte DIY’ers. De benodigdheden? Rompertjes, babykousjes, fleurige cupcakehouders en een trendy taartdoos. Vouw het rompertje tot een strookje van ongeveer vier centimeter en wikkel het rondom het babykousje. Maak de cupcake vervolgens wat vast met een klein kopspeldje en plaats die in de cupcakehouder. Maak meerdere stuks met telkens een ander kleur rompertje. Zo bekom je een kleurrijke doos stoffen ‘cupcakes’. Plezant om te maken en al zeker om te krijgen!

cadeau-idee-babyborrel_stoffen-cupcakes

Foto via Indulgy

3.Babykleertjes

Als je een ietwat correcte inschatting maakt van het kledingmaatje kun je de kersverse ouders altijd plezieren met wat leuke babykleertjes. Een nieuw merk luiers kan namelijk altijd eens minder vochtabsorberend blijken te zijn dan gewenst en dat slabbetje komt ook altijd net te laat rond het nekje van het kleintje terecht. Babykleertjes zullen de ouders nooit te veel hebben! Het perfecte cadeautje voor een babyborrel dus!

cadeau-idee-babyborrel_babykleertjes

4.Eerste cape

Je hoeft een kleintje de eerste twee jaar van zijn/haar leven natuurlijk niet louter in roze of blauwe kruippakjes laten rondkruipen. Gun jezelf de eer om het pasgeboren kleintje zijn/haar eerste superheldencape te geven! Hiermee heb je sowieso het meest originele cadeautje voor jouw volgende babyborrel beet!

5.Slabbetje

Ga je toch liever voor een grappig, maar tegelijkertijd ook praktisch kledingstukje voor het pasgeboren kleintje? Dan is een slabbetje met een zelfgekozen, leuk tekstje een echte aanrader als babyborrelcadeautje.

cadeau-idee-babyborrel_slabbetje

Foto via Pinterest

Of wat dacht je van slabbetje met de foto van de pasgeboren spruit op?

 

cadeau-idee-babyborrel_slabbetje_1-2

 

6.Gratis babysitter

Een gezellig avondje naar de cinema, eens lekker uit gaan eten of nog eens een avondje losgaan op de dansvloer? Als kersverse ouders kan dit niet meer zonder voorbereidingen te treffen. Daarom is dit een simpel, maar gewoonweg superhandig babyborrelcadeau om aan de kersverse ouders te geven: één of meerdere tegoedbonnen voor een gratis babysitsessie!

cadeau-idee-babyborrel_gratis-babysitter

7.Cursus haartooi

Een grappig en uitermate praktisch babyborrelcadeautje voor de kersverse papa: een cursus haartooi die alle nodige facetten omvat om zijn dochtertje enigszins aanvaardbaar op school te kunnen afzetten. Een handleiding voor paardenstaarten of dotjes en voor de gevorderden zelfs vlechtjes! Dit omdat mama nu eenmaal niet 24 op 24 stand-by is, ook wel eens enkele dagen naar het buitenland moet voor haar job of ook wel eens op stap wil gaan met haar vriendinnen.

cadeau-idee-babyborrel_cursus-haartooi

Foto via Indulgy

8.Luieradvies

Is het koppel dat de babyborrel organiseert net voor de eerste keer mama en papa geworden? Dan zijn ze vast nog niet zo vertrouwd met het hele luiergebeuren. Als genodigde op de babyborrel kan je hen dan ook maar beter ineens voorbereiden op de tonnen luiers die er zullen aankomen. Koop daarom enkele luiers en pen daar een grappige of praktische tip op neer. Wat heb je namelijk aan een handboek Luiers verversen dat ergens ver in een boekenkast uitgestald staat wanneer de baby al op de verzorgtafel ligt? Dit advies heb je bij/in de hand, precies wanneer je het nodig hebt!

cadeau-idee-babyborrel_luieradvies

Foto via Life as Mama

9.Zeg het met bloemen!

Dit is het perfecte cadeautje voor jouw volgende babyborrel. Een kleurrijke ruiker voor de mama, slabbetjes voor het pasgeboren kleintje en dat allemaal in eenzelfde cadeau!

cadeau-idee-babyborrel_bloemen

Foto via Etsy

10.Toolkit

Om het de kersverse papa iets makkelijker te maken de komende maanden: een op en top mannelijke toolkit voor de verzorging van zijn pasgeboren spruit. Erg handig en zo blijft de vader toch nog even op vertrouwd terrein …

cadeau-idee-babyborrel_toolkit

Foto via The Whoot

11.Prima ballerina

… maar niet voor lang. Papa zijn betekent ook offers maken. Of laten we het: “nieuwe horizonten verkennen” noemen. Een dochter die bijvoorbeeld graag aan ballet wil gaan doen? Dat zal wat inleving vergen van de kersverse vader. Daar kan hij dan ook maar beter goed op voorbereid zijn met een stevige introductiecursus! Een prachtig babyborrelcadeautje, als je het ons vraagt. 😉

cadeau-idee-babyborrel_prima-ballerina

Foto via Indulgy

 

Heb je zelf nog enkele ideeën voor een leuk babyborrelcadeau? Of heb je zelf één van deze babyborrelcadeautjes uitgeprobeerd? Show us en laat het ons gerust weten via de commentaren, Facebook of Twitter met de hashtag #mysmartphoto. We zijn benieuwd!


Ontdek nu het nieuwe geboorte assortiment op smartphoto.be/geboorte

De mooiste geboortekaartjes, doopsuiker en baby geschenken

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *