Maak zelf een valentijnscadeau met deze DIY tips

diy valentijnscadeaus om zelf te maken

De feestdagen zijn achter de rug, het nieuwe jaar is succesvol ingezet en zo staat 14 februari – de dag van de liefde – alweer voor de deur! Valentijn is de ideale dag om de belangrijke personen in je leven te tonen hoe graag je hen ziet. Maar het is elk jaar opnieuw een uitdaging om dit op een mooie en originele manier te doen.

Je hoeft geen duur cadeau te kopen om de boodschap over te brengen, integendeel, door de tijd te nemen om zelf een diy valentijnscadeau in elkaar te knutselen bewijs je pas echt hoe belangrijk hij/zij voor jou is.

Wil je je valentijnscadeau van vorig jaar overtreffen of wil je aan je gloednieuw lief tonen dat je het meent, steek dan de handen uit de mouwen. Hieronder vind je een aantal zelfmaak ideetjes om gemakkelijk en snel een origineel valentijnscadeau in elkaar te boksen.

1. Koekjestrommel

Love is a winning game

valentijnscadeau zelf maken - koekjestrommel met kaartspel

Love is a losing game klinkt het. Maar klopt dit wel? Test het met deze zelfgemaakte spellendoos!

Het perfecte diy valentijnscadeau maak je aan de hand van een hartvormige koekjestrommel met een mooie foto op van jullie. De koekjestrommel vul je vervolgens met rode snoepjes, lintjes, strikjes, … en een gepersonaliseerd kaartspel (vb. memokaarten). Wil je er een nostalgische touch aan geven, plaats dan foto’s uit jullie kindertijd op het kaartspel. Smeltende hartjes alom! <3

Als je Valentijnsdag samen met andere koppels viert, kan je ook afspreken om elk een eigen spellendoos mee te brengen met telkens een ander soort gepersonaliseerd kaartspel in. Plaats ook hier grappige foto’s uit de ‘oude doos’ op om de andere partijen af te leiden van het spel en een overwinning in de wacht te slepen. 😉

Hartvormige koekjes

Wat ook thuishoort in een koekjesdoos: koekjes! Niet uit de supermarkt, maar uit de eigen oven.

diy valentijnscadeau - koekjestrommel met snoephartjes
valentijnscadeau om zelf te maken - koekjestrommel met hartvormige snoepjes

Doe allebei jullie keukenschort aan en maak er met een hartvormige uitsteker echte valentijnskoekjes van. Schrijf vervolgens met gekleurde icing of kleine letterstempels romantische boodschappen voor elkaar op de koekjes.

Heb je geen tijd (of geen zin) om te bakken, vul de koekjestrommel dan op met hartvormige snoepjes.

2. Bloemen met gift card

diy valentijnscadeau - origineler dan bloemen

Valentijn is de dag waarop je de persoon die je graag ziet in de bloemetjes zet. Dit kan je geliefde zijn, maar evengoed je zus, broer, ouders, beste vriend(in), … Als je deze bijzondere personen in je leven een attentie geeft, zoals een boeket bloemen, maak er dan iets persoonlijks van. Stop er een cadeaukaartje bij waarop de mooiste foto van jullie uit het afgelopen jaar staat, vergezeld van een kort tekstje waarin je omschrijft waarom deze persoon zo’n belangrijke rol vervult in je leven.

3. Valentijnskaart met bladwijzer

valentijnscadeau zelf maken - fotokaart met bladwijzer

Heb je dan weer een geliefde die altijd met de neus in de boeken zit en wil je hem of haar op 14 februari een symbolisch én nuttig valentijnscadeau geven, doe dan het volgende: combineer een fotokaart met een gepersonaliseerde bladwijzer. Op de fotokaart plaats je foto’s waarop je elk apart staat – eventueel nog van vóór jullie elkaar leerden kennen. Op de bladwijzer komen nu foto’s van jullie als koppel.

Geef het kaartje af met de bladwijzer op het kaartje geplaatst – net boven de foto’s waarop jullie alleen staan – en schrijf er volgende boodschap op: If life is a book then you are my bookmark. Without you in it I’m lost. 🙂

4. Juwelenkistje met aandenkens in

zelf valentijnscadeau maken - souvenirs in juwelendoosje

Ben je een echte sentimentalist en heb je alle aandenkens van goede momenten in je relatie bijgehouden, maak hier dan een cadeautje van. Stop al deze aandenkens samen in een juwelendoosje met een mooie foto van jullie op en toon zo hoe waardevol jullie relatie is voor jou.

Voorbeelden van aandenkens:

  • Rekening eerste etentje.
  • Toegangsticket of polsbandje van concert waar jullie elkaar leerden kennen.
  • Koelkast post-it met boodschap op.
  • Een klein cadeaukaartje met de inhoud van jullie eerste sms’jes op.

5. Matching sweatshirts / T-shirts

valentijnscadeau diy - gepersonaliseerde sweater

Als je er niet om verlegen zit om de wereld te laten weten dat jullie samen horen, dan is een set van sweaters of t-shirts met aanvullende boodschappen een ideaal valentijnscadeau. Op internet vind je heel wat ideeën om als koppel – of BFF’s – complementaire truien te dragen. Deze sweaters en t-shirts kan je nu ook langs beide kanten laten bedrukken. Perfect!

Maar het is nog leuker als je hier iets persoonlijks van maakt: vraag aan de ander om jouw trui op te maken en er de kwaliteiten op te zetten die hij/zij leuk vindt aan jou of de openingszin waarmee hij/zij jou aansprak. Kijk nog niet naar wat de ander voor jou heeft gemaakt (plaats desnoods twee aparte bestellingen) en open pas op Valentijnsdag samen het pakket. 🙂

6. Origami hartjes

Je woonst op valentijn onderdompelen in een romantisch sfeertje doe je met een vlaggenlijn met origami hartjes.

cadeau valentijn zelf maken - origami hartjes

Hier heb je twee mogelijkheden voor:

  • Bestel feestvlaggetjes met foto’s en hang er origami hartjes tussen.
  • Maak een volledige vlaggenlijn uit origami hartjes, knip fotoprints uit in de vorm van de hartjes en kleef deze erop.

Een instructievideo om deze hartjes te vouwen vind je bijvoorbeeld hier: https://youtu.be/nnV262Egucw

Ik wens je een fijne Valentijnsdag toe, met originele zelfgemaakte valentijnscadeaus en vooral heel veel liefde! En vergeet niet: echte liefde komt uit het hart en uit de knutselhanden. 🙂

originele cadeaus voor valentijn smartphoto

Karen is overdag blogger bij smartphoto en spendeert na de uren graag tijd op de salsadansvloer en bij haar viervoeters. Van tijd tot tijd zet ze ook een stapje buiten Europa. Karen reikt je instructies en out-of-the-box-ideeën aan over de toepassing van smartphoto producten. Hoe origineler, hoe leuker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *