Knutselen rond Sinterklaas – Leuke ideetjes in het thema Sint

Knutselen rond sinterklaas

Het is bijna december en dat betekent dat het tijd is voor… Sinterklaas!
Ben je op zoek naar leuke ideetjes die je met het hele gezin rond deze tijd kunt doen? Lees dan hier verder en ontdek hoe je leuk kan knutselen rond Sinterklaas. Laat je inspireren door al deze creatieve bezigheden en maak het vooral lekker gezellig samen! 🙂

Knutselen in thema Sinterklaas

1. Lekkere Sinterklaas appeltjes

Er wordt natuurlijk veel gesnoept rond Sinterklaas, maar dit hoeft niet per se ongezond te zijn.Het enige wat je voor dit idee nodig hebt zijn rode appels, een mesje en een paar handige handen.

Was de appels en snijd ze in kleine partjes, zodat ze de vorm hebben van kleine mijtertjes. Snijd vervolgens een kruisje in de rode kant eruit en je hebt een heerlijke snack klaar die er ook nog eens heel erg leuk uitziet. Vooral kinderen zijn er dol op! 🙂

appeltjes sinterklaasFoto: Pinterest

2. Laat het licht maar schijnen

Heb je nog wat oude potjes of glazen over waar je niets mee doet en wil je knutselen voor Sinterklaas? Stof ze af en zet ze in voor een heel knusse Sinterklaas versiering!

Pak hiervoor zwart papier en teken er de omtrek van passende versieringen op die met het thema te maken hebben. Je kunt bijvoorbeeld Sinterklaas op zijn paard tekenen of een stapel pakjes. Knip deze omtrekken uit en plak ze op de glazen potten of glazen. Doe hier een waxinelichtje in en je hebt een knusse versiering staan waar iedereen vrolijk van wordt.

sinterklaas ideetjesFoto: zelfmaakideetjes

3. Dat wordt smullen

Wat is er nu gezelliger dan samen met zijn allen in de keuken gaan bakken? Bakken is een leuke vorm van knutselen rond het thema Sinterklaas en levert heerlijke resultaten op.

Gebruik bijvoorbeeld voorgevormde koekjes en versier ze met een mijter van rood marsepein, een baard van wit marsepein en mini chocolade stukjes voor de ogen. Je kunt natuurlijk ook zelf de koekjes bakken en ze uitsnijden in de vormen van zwarte pieten, pakjes, huizen, enzovoort. Door ze te versieren met verschillende soorten chocolade en marsepein krijg je een heerlijke traktatie die erg leuk is om samen te maken.

sintkoekjesFoto: stnicholascenter

4. Leuke Sinterklaas versieringen

Je hoeft het huis niet alleen met Sinterklaas speelgoed te versieren, maar kunt ook gebruik maken van eigen Sinterklaas versieringen.

Maak bijvoorbeeld met verschillende kleuren vilt kleine Sinterklaasjes die je overal op kunt hangen. Knip hiervoor eerst het gezicht met een huidkleurig stuk vilt uit met een groot stuk aan de bovenkant voor de mijter. Borduur het gezicht erop en zet de witte baard aan de onderkant vast. Borduur de mijter er aan de bovenkant op en maak een lusje waardoor je het gemakkelijk op kunt hangen.

knutselen voor sinterklaasFoto: wildolive

5. Gezellig puzzelen

Puzzelen blijft een leuke bezigheid voor jong en oud. Als je nog op zoek bent naar Sinterklaas speelgoed, dan is dit misschien wel het idee waar je naar op zoek was.

Bij smartphoto kun je zelf een foto insturen en deze op een puzzel laten zetten. Dit unieke cadeau past ook goed bij Sinterklaas door er in dit thema een foto op te laten drukken. Na het uitpakken van de cadeaus hebben jullie gelijk iets om samen te doen. Zo blijft de gezelligheid nog langer hangen.

Andere cadeaus van smartphoto kunnen ook op deze manier volledig uniek worden gemaakt. Zo helpen we Sinterklaas een handje met zijn grote klus. 😉

sinterklaas puzzelFoto: smartphoto

6. Echte zwarte piet sokken maken

Een bijzonder leuke versiering die je kunt knutselen voor Sinterklaas is de zwarte piet sok. Het is redelijk gemakkelijk om te maken en geeft een heerlijk koddig effect. Vooral kinderen vinden het erg leuk om ermee te spelen en van te genieten.

Vul de zwarte sokken met rijst en sluit ze halverwege af met draad, zodat je twee helften krijgt. De onderste helft kun je versieren met kleurrijke sokken en voor het hoedje gebruik je een dezelfde of een andere kleur. Steek er vervolgens een veertje in en plak de ogen en de mond erop en je hebt een geweldige versiering in handen.

zwarte piet sokkenFoto: Pinterest

7. Samen tekenen

Maak de tafel vrij, pak een stapel papier en leg potloden in alle kleuren van de regenboog op tafel. Het is tijd om te tekenen!

Je kunt voor elkaar bijvoorbeeld een mooie kleurplaat maken of gewoon tekenen waar je zelf zin in hebt. Welke ideeën heeft iedereen bij het thema van Sinterklaas? Zet het op papier en geniet van elkaars creaties. Zet er een leuk muziekje bij op en maak wat warme chocolademelk om het helemaal compleet te maken.

tekening sinterklaasBeeld: Pinterest

Zoals je kunt zien, is er genoeg te doen wanneer je wilt knutselen rond Sinterklaas. Ga gezellig met elkaar bakken, puzzelen en nog veel meer. Wellicht dat je zelf ook leuke ideeën hebt die hierop aansluiten? Deel ze in de commentaren of via onze Facebookpagina, zodat we er met zijn allen het leukste Sinterklaas feest tot nu toe van kunnen maken! 🙂

speelgoed smartphoto

 

 

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *