Muurdecoratie woonkamer: 5 stijlvolle ideeën

Muurdecoratie woonkamer

Een groot leeg stuk muur in je woonkamer geeft je al gauw een kil en onpersoonlijk gevoel. Soms is het moeilijk om iets te vinden dat past bij je smaak en jouw interieur. We willen het je graag wat makkelijker maken en hebben daarom een aantal bijzondere woondecoratie ideeën voor je op een rij gezet.
Vaarwel, kale muren!

muurdecoratie en wanddecoratie ideetjes

Hieronder geven we je 5 muurdecoratie ideeën voor in de woonkamer. Het leuke is: je hoeft helemaal geen binnenhuisarchitect te zijn om de tips uit te voeren. Iedere tip kan met gemak door jong en oud worden gemaakt!

Horloge in Engelse stijl

Ben je gek op een authentieke strakke inrichting met een landelijke touch, maar weet je niet wat je aan de muur moet hangen? Een dergelijke inrichting is meestal netjes, maar wel gezellig. Je wilt het niet te bont maken door van alles aan de muur te hangen.

De ideale oplossing én een hele mooie trend is een grote klok aan de muur in de vorm van een Engels horloge. Niet alleen handig, omdat je de tijd kunt zien, maar ook nog eens enorm trendy en een keer wat anders dan de standaard decoratie.

muurdecoratie ideeën woonkamerFoto: Colora

Stijlvolle stickers op tegels

Is jouw smaak wat speelser en hou je van een beetje gekkigheid aan de muur? Dan heb je vast veel persoonlijke accessoires in huis staan, inclusief de nodige foto’s aan de muur.

Om het geheel wat op te leuken is het een idee om af te wisselen met stijlvolle stickers op tegels met kleurrijke afbeeldingen, zoals deze tegels met vlinders. Voor deze woonkamer decoratie kun je kiezen om het zelf te maken of nog gemakkelijker: om het geheel gewoon in één keer te bestellen.

wanddecoratie ideeënFoto: Living Design

Woondecoratie ideeën: Gepersonaliseerde decoratie

Om je muurdecoratie in de woonkamer écht persoonlijk te maken zijn foto’s altijd een goed idee. Natuurlijk kun je foto’s laten afdrukken en deze in een lijstje stoppen, maar het is het niet veel leuker om net even verder te denken, helemaal wanneer je een groot stuk muur moet decoreren? Een foto op een metaalplaat is dan de perfecte wanddecoratie in je woonkamer.

Kies voor een vintage look voor een zwart-wit versie van je mooiste herinnering en laat deze afdrukken op een metalen plaat. Je kunt er ook voor kiezen om meerdere foto’s op één plaat te laten afdrukken, zodat je nog meer plezier aan de muur hebt!

foto op metaalplaat maken

Foto op metaalplaat – smartphoto

Dieren van karton

Wat we tevens steeds vaker terug zien als muurdecoratie woonkamer zijn koppen van dieren zoals herten en neushoorns. Wilde dieren? Jazeker! Natuurlijk geen echte hoofden, maar gemaakt van karton.

Deze decoratiedieren staan perfect in verschillende soorten interieurs. De hertenkop kun je bijvoorbeeld goed combineren in een gezellige inrichting waar bruin en bijvoorbeeld mint de boventoon spelen. Toch kan dit dier van karton ook weer perfect in een strakke, moderne zwart-wit inrichting. Kijk zelf wat de beste optie is voor dit fantastische accessoire en je hebt zonder twijfel hele originele decoratie aan de muur hangen.

wanddecoratie woonkamerFoto: Sit On Design

Wanddecoratie woonkamer: foto op aluminium

Als laatste tip komen we nog even terug op een stukje persoonlijkheid aan de muur. Naast de foto op metaalplaat is er namelijk nog een andere leuke optie: ontwerp je eigen poster op aluminium.

Dit stukje sterke decoratie is de perfecte muurdecoratie voor een groot stuk lege muur. Omdat je je eigen poster kunt ontwerpen, kun je zelf beslissen wat er op de afbeelding komt te staan.

Kies je voor een persoonlijke vakantiefoto of een familiefoto? Of ga je toch liever voor een stukje natuur aan de muur? Stem de foto op aluminium af op je eigen smaak en interieur en je zult er een leven lang plezier van hebben.

poster op aluminium

Foto op aluminium – smartphoto 

Dit zijn slechts vijf van onze beste tips van de tientallen tips die we hebben om je muur op een eenvoudige manier te kunnen opfleuren.

Het meest belangrijke is: kijk wat bij je huis en vooral wat bij jezelf past. Combineer en speel met kleuren, materialen en vormen. Ga je voor de warme look met veel persoonlijke foto’s in een collage of kies je liever voor een sereen gevoel met een prachtige foto die je zelf geschoten hebt tijdens een wandeltocht in het bos? The choice is yours!

Heb je zelf nog leuke ideetjes voor in de woonkamer? Deel het met ons in de commentaren of via Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest .

ideetjes voor wanddecoratie

Lees ook:
  1. Muurdecoratie zelf maken: dat doe je eenvoudig zo
  2. Interieurtrends 2016: ideeën om jouw interieur te doen stralen
  3. Waarom je met een foto op metaalplaat helemaal in bent
  4. Gepersonaliseerde wanddecoratie: maak de juiste keuze in 2 minuten

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *