De trends in kerstdecoratie voor 2015

Kerstdecoratie trends

Heb jij al nagedacht over je kerstdecoratie dit jaar?
Wil je eens iets anders of wil je zeker helemaal mee zijn met de trends?
We hebben voor u de tofste kersttrends gebundeld in een notendop!

We hebben het over de kleuren die dit jaar populair zijn, maar ook om de materialen, afbeeldingen en sfeer van de kerstdecoratie. Het leuke is dat er diverse trends zijn en dat er zeker een trend is die je aanspreekt. 🙂

Laat je inspireren voor de trends voor kerst 2015!

Trends in kerstdecoratie 2014

De kleuren van kerst 2015

Deze kerst zien we in de kerstdecoratie diverse kleurcombinaties terug. De meest in het oog springende zijn:

1. Winters wit met denimblauw

Eén van dé trends in kerstdecoratie voor 2015 is het creëren van een winters gevoel, gecombineerd met wolgrijze en blauwe accenten.

Met deze trend combineer je natuurlijke materialen zoals houten decoraties en traditioneel winters wit met het koele denimblauw. Naast het traditionele wit, kan je het blauw gebruiken als kleur voor je kerstlampjes, kerstballen en andere decoratie.

Wil je het nog wat warmer? Dan kan je enkele donkerbruine, bronzen of koperen accenten toevoegen in je versiering.

 kerst trendkleuren 2015Foto via Pinterest

2. Pastel vrolijk 

Eén van de leukste trends in kerstdecoratie voor 2015. Pastelkleuren geven dit jaar een bijzonder vrolijke toets aan je kerstversiering.

Voor deze trend kan je veel kleuren door elkaar gebruiken zoals wolwit, turquoise, licht goud en donker roze. Hierbij passen geometrische vormen maar ook papieren decoraties en andere vrolijke accessoires.

Met deze stijl heb je kerstdecoratie die zowel qua kleur en vorm modern is en lijnrecht tegenover de traditionele kerstversiering staat.

kersttrends 2015Foto via Pinterest

3. Traditionele kerstkleuren met roze

In tegenstelling tot de vorige trend gebruik je bij deze trend wel de traditionele kerstkleuren, maar maak je het fris en modern door er een roze accent aan toe te voegen.

De traditionele kleuren rood, donkergroen en wit gaan heel mooi samen met de roze kleur. Het ziet er zo vertrouwd uit maar toch ook nieuw en modern. De combinatie van roze en rood passen fantastisch in een rustige inrichting met witte elementen.

 kerstdecoratie trendsFoto via: Pinterest

 

4. Stoer en industrieel: zwart, wit, grijs of koper

Hou je van een iets stoerdere stijl? Dan is deze trend helemaal voor jou.

Vorig jaar was het gebruik van grijze en koperen kleuren al populair en nu lijkt deze trend zich helemaal door te zetten. Deze stijl is stoer, minimalistisch en industrieel waarbij de koperen decoraties de woonkamer extra warmte bezorgen.

De kerstdecoraties zijn strak en eenvoudig door gebruik te maken van geometrische vormen. Qua materialen komen zowel hout en glas vaak terug bij deze trend.

Geen typische klassieke kerst, maar een rustig en ingetogen stijl met een zeker luxe gevoel.

kleuren trends kerstFoto via: Pinterest

 Muurdecoratie voor kerst

Als je eenmaal bepaald hebt welke kersttrend jou aanspreekt dit jaar, kun je aan de hand daarvan kerstdecoratie gaan aanschaffen, of nog veel leuker, zelf maken!

Dat is lang niet zo moeilijk als je zou denken en bovenal ontzettend leuk om te doen. Om je eigen huis mee te versieren óf om als cadeau te geven. Voordelig, origineel en heel erg persoonlijk!

Ideaal om op een regenachtige middag met de kinderen mee aan de slag te gaan onder het genot van een warme beker chocolademelk. 🙂

  • Maak je eigen houten kerstster. Een kerst zonder kerstster is natuurlijk niet compleet. Voor deze eenvoudige houten kerstster heb je niet veel materialen nodig én je kunt hem compleet aanpassen naar je eigen wensen! Bijvoorbeeld door hem te schilderen, er lint omheen te wikkelen of er decoraties aan op te hangen. En volgend jaar kerst kun je hem net zo makkelijk weer aanpassen aan de nieuwe trends.

kerstdecoratie: houten-kerststerFoto via Christmasaholic

  •  Foto’s zorgen direct voor sfeer in huis. Een hele mooie manier om foto’s te presenteren is door het maken van een fotocanvas.Zoek wat warme, sfeervolle foto’s bij elkaar, laat ze op de canvas afdrukken en voila! Een iets modernere versie van de fotocanvas is het printen van je foto op een metaalplaat. Ziet er met weinig moeite direct professioneel uit!
  • Maak kerstsokken voor de hele familie.Het ophangen van kerstsokken bij de open haard is een van oorsprong Engelse traditie maar vindt ook bij ons steeds meer navolging. En terecht! Een rijtje gekleurde kerstsokken naast elkaar ziet er meteen ontzettend gezellig en sfeervol uit, zeker als je de sokken van verschillend materiaal of stofjes maakt.De uitleg is in het Engels, maar dankzij de foto’s eenvoudig te volgen. Een origineel kerstcadeau om (al dan niet gevuld) weg te geven. Ook ideaal om op te sturen naar familieleden en vrienden die wat verder weg wonen!

kerstdecoratie - kerstsokkenFoto via sewlikemymom

 Alternatieve decoratie voor kerst

Je hoeft natuurlijk niet de gebaande paden te volgen waar het om decoratie en trends gaat. Alternatieven zijn vaak minstens zo leuk!

  • Originele theelichthouders in kerstsfeer. Weinig materialen maar een groots effect! Met een paar papieren zakken, een schaar en wat waxinelichtjes maak je de mooiste decoraties voor op de vensterbank. Erg geschikt om samen met kinderen mee aan de slag te gaan.

kerstdecoratie - theelichthouders papierFoto via Pinterest 

  • Maak een sfeerhoekje voor kerst. Kies een leuk hoekje of mooi tafeltje in de woonkamer, in de gang of misschien wel in de tuin en maak er een echt sfeervol kersthoekje van. Leuk om ideeën uit te proberen en bijzondere combinaties te maken.

kerstdecoratie - kersthoekjeFoto via Pinterest

Hou je van knutselen en wens je graag nog enkele originele DIY ideetjes voor kerst?

Lees dan onze blogpost met originele diy ideetjes voor kerst!

Alle kersttrends op een rijtje

Alle kerstdecoratie van 2015 nog eens terugzien? Bezoek en volg het Pinterest board Kersttrends 2014: zo blijf je zeker continu op de hoogte van de laatste trends!

Kerst 2015: de voorpret begint nu al
Alhoewel het nog geen kerst is, is het heerlijk om je nu al met een kopje thee te verdiepen in de nieuwste trends en te bedenken wat het mooiste zou staan in jouw eigen huis! Geniet ervan en ga lekker aan de slag!

Christmas pets

Heb jij nog andere kersttrends gespot?  Laat het ons weten weten via de commentaren of Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest  met de hashtag #mysmartphoto!

banner_blog_cta-nov-nl

Lees ook:

  1. Kerstkaarten 2015 – Een blik op de nieuwe designs
  2. Leuke kerstactiviteiten met de kinderen
  3. Gepersonaliseerde kerstkaarten 2016 – Een blik op de nieuwe designs

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *