Zelf je kerstversiering knutselen? Met dit lijstje kan je zo aan de slag!

Kerstversiering knutselen

De mooiste tijd van het jaar kan je niet voorbij laten gaan zonder gezellige kerstversiering!
Kerstversiering zelf knutselen is het perfecte idee om al volledig in de kerstsfeer te komen! En met niet al teveel moeite en materialen ontstijg je het niveau van glitterlijm en rood en groen crepepapier met gemak.

Zelf kerstversiering knutselen

Kerstballen

Kerstballen kennen we natuurlijk allemaal van glas, maar kun je ook met hele andere materialen maken. Geeft meteen een heel ander effect en voordeel is dat ze vaak onbreekbaar zijn. Zo kun je heel eenvoudig een kerstbal van papier of origami maken, in elke gewenste kleur. Je kunt ook wit papier nemen waarop je kerstballen tekent.

Voor hobbyisten, waarom geen alledaagse voorwerpen gebruiken om je eigen versieringen te maken? Denk er bijvoorbeeld aan om je lege blikjes frisdrank in vormen te snijden en ballen te maken om in de boom te hangen. Je kunt ook je oude cd’s gebruiken en ze originele kerstballen maken. Ontdek ook onze DIY blogpost om je eigen kerstballen te maken.

Als je een persoonlijk tintje aan je kerstballen wil geven, maak dan eens kerstballen met je eigen foto’s. Bovendien ook leuk om als kerstgeschenk te geven!

 

Kerststerren

Bij kerstversiering knutselen hoort wat ons betreft ook zeker het maken van een kerstster. Een of meerdere van deze sterren voor het raam en de kerstsfeer komt automatisch je huis binnen. Ook deze kan je relatief eenvoudig zelf ineen knutselen. Het meeste handwerk heb je met de kerststerren uit origami die bijdragen aan wat extra vormgeving in de kerstboom.

Je kan natuurlijk uit heel veel zaken aan de slag om je eigen kerststerren te knutselen. Wat dacht je van deze kersterren uit dit muzikaal papier? Aan jou om je creativiteit aan te spreken, je verbeelding is je enige beperking!

 

Kerstboomversiering

Kerstversiering knutselen is niet compleet zonder het zelf maken van je kerstboomversiering. Liefhebbers van naald en draad zullen er geen moeite mee hebben om kleine zelfgemaakte sieraadjes aan de boom toe te voegen. Kinderen daarentegen kunnen zelfs hun speelgoed gebruiken om bijvoorbeeld een boom in lego te maken!

Nog een idee om zelf kerstdecoratie te maken: decoratieve vlokken! Je kan eenvoudig te werk gaan met enkele houten stokken, wat lijm en wat verf om zelf je decoratieve sneeuwvlokken te maken. Speel wat met het formaat van de vlokken om iets extra origineel en feestelijk te creëren!

Laatste kleine kerstdecoratie-idee om zelf te doen en in de boom te hangen: kleine iglo’s! Het is vrij simpel om te maken: gebruik karton, vorm een bal, voeg meer stukken toe en schilder alles in wit. Even laten drogen en ophangen maar!

Kerstdecoratie

Kerstdecoratie is nu net datgene wat je ‘alledaagse’ huis verandert in een sfeervol en warme plek in de donkere decembermaand. Veel lichtjes en bijzondere accessoires zijn daar belangrijk onderdeel van.

Nog zo een onmisbaar onderdeel zijn natuurlijk de slingers! Ook hier kunnen we opnieuw de eerder besproken origami techniek gaan toepassen om zelf fantastisch leuke origami slingers te knutselen. In het voorbeeld zie je slingers in de vorm van sterren die je in verschillende kleuren en formaten kan ineen knutselen. Wedden dat je deze versiering ook na Kerstmis en Nieuwjaar nog zal willen behouden?

Een nog origineler idee om zelf je kerstdecoratie te knutselen? Een slinger gemaakt uit dennenappels! Profiteer van een wandeling door het bos om dennenappels te verzamelen om hiermee een krans te vormen die u op de eettafel kunt leggen. Heerlijk origineel toch?

De gezelligste tijd van het jaar met zelfgemaakte versiering

Dankzij al deze ideeën zullen je gasten zeker verbaasd zijn om al die leuke decoratie stukjes rond de kersttafel te ontdekken. Vergeet niet dat het zeker ook leuk kan zijn om deze dingen samen met de kinderen te maken, wedden dat ze er apetrots over zullen zijn?

Als laatste hebben we voor jou ook nog een leuke versiering om toe te voegen aan je kerstpakjes. Deze leuke cadeaulabels maken je kerstcadeautje helemaal af. Downloaden en afdrukken maar!

Download de feeërieke cadeaulabels hier!

cadeaukaartjes voor Kerstmis

En als je nog op zoek bent naar andere leuke activiteiten om met de kinderen te doen tijdens de kerstvakantie, dan vind je deze hier!

Op wat voor manier bereid jij kerst voor?  Laat het ons weten weten via de commentaren of Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest met de hashtag #mysmartphoto.

maak zelf originele kerstdecoratie

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *