Kinderactiviteiten kerst – maak het gezellig met de kids!

Kinderactiviteiten kerst

Nog een tijdje en dan breekt de kerstvakantie weer aan.
Een supergezellige en sfeervolle tijd van kaarsjes, schemerlampen en waxinelichtjes. Vaak is het echter koud, donker en nat, waardoor kinderen minder buiten kunnen spelen. Niet getreurd, dan maken we het gewoon binnen gezellig met de kids. We inspireren je graag met enkele toffe kinderactiviteiten om samen te doen tijdens de kerstperiode.

Doe inspiratie op uit onderstaande kinderactiviteiten voor kerst en maak het samen lekker gezellig! 🙂
Welke activiteit plan jij met de kids?

1.Kersttekenen en kleuren

kersttekeningen

Beeld: tête à modeler

Ga fijn samen aan tafel zitten en steek de kaarsjes aan. Zet een sfeervol muziekje op en zorg voor wat lekkers op tafel.

Kijk dan eens voor leuke tekeningen met kerstthema om in te kleuren. Samen kleuren is echt ontzettend gezellig, ondertussen kun je heerlijk kletsen, lachen en genieten. Er zijn allerlei verschillende afbeeldingen, zoals sneeuwtaferelen, een kerststal, de kerstman, enz. Als de tekeningen of kleurplaten klaar zijn, geef je ze natuurlijk een leuk plekje, zodat ze steeds bewonderd kunnen worden.

2.Maak een leuke adventskalender om de dagen tot kerst af te kunnen tellen.

adventskalender maken smartphoto

Foto: smartphoto

Aftellen met een adventskalender vergroot de vreugde enorm voor zowel kinderen als volwassenen. Steeds een nachtje minder slapen voordat het kerstfeest is! 🙂

De traditionele adventskalender bestaat uit verschillende chocolaatjes die kinderen elke dag kunnen proeven tot en met 24 december. Leuk is om helemaal zelf deze adventskalender te maken, waarbij je lekker samen kan knutselen met de kinderen. Je kan stickers met datum op doosjes plakken en deze doosjes vullen met lekkers (of een aantal leuke objecten). Iedereen kan zijn of haar eigen doosjes vullen die dan iedere dag als verrassing voor iemand anders kunnen worden opengemaakt.

Voor de kleinsten kan je bij smartphoto ook een adventskalender met stickers bestellen. De kinderen kunnen zo aftellen naar Kerstmis door elke dag een nieuwe sticker op de kalender te plakken. Iedere dag een feestje!

3.Kerstballen maken

zelf kerstballen makenBeeld: Fellow Fellow

Uiteraard wordt het ook tijd om weer over de kerstboom en kerstversiering na te denken. Dit is ook ontzettend leuk wanneer je gaat knutselen met kinderen in thema kerst.

Laat de kinderen meedenken en vooral ook meehelpen. Bijna alle kinderen vinden knutselen geweldig leuk en als het resultaat dan ook nog eens wordt opgehangen als kerstversiering, is het helemaal top.

Haal de benodigde materialen in huis, veel spulletjes heb je waarschijnlijk zo al liggen, en laat de kinderen leuke kerstballen maken. Ze kunnen dit prima zelf en de kleinsten worden misschien even geholpen door jou of door een grote broer of zus. Succes verzekerd!

4.Kerstversiering

kerstversiering zelf makenBeeld: Bouillon d’idées

Ook van natuurlijk materiaal – zoals dennenappels – kun je samen met de kinderen leuke kerstversiering maken. Of wat denk je van een simpel toiletrolletje. Een paar van die leuke beweegbare oogjes, een paar knoopjes, karton en wat lintjes en jullie kunnen aan de slag. De kinderen maken er zo een leuke kerstman van. Het leuke is dat je deze versieringen kunt bewaren en een volgende keer zo weer kunt gebruiken.

5.Kerst zandkoekjes

zandkoekjes zelf makenFoto: Idées des parents

Er is weinig leuker voor kinderen dan zelf koekjes te bakken. En op de rommel letten we even niet. Het plezier is belangrijker, toch? 😉

Nu het bijna kerst is, is het ontzettend leuk om de koekjes te maken in vormen die bij de kerst passen. Natuurlijk bakken jullie koeken in de vorm van sterretjes en maantjes. Verder zijn hartjes altijd leuk. Of wat denk je van kleine kerstboompjes, ook echt heel eenvoudig om te maken. Tenslotte laat je de koekjes nog versieren met glittertjes en sterretjes. Jullie kunnen vast niet meer wachten tot de gebakjes uit de oven komen? 🙂

 

Enkele leuke kinderactiviteiten voor tijdens de kerstperiode ontdekt? Ga snel aan de slag en denk na hoe je het in december extra gezellig gaat maken samen. 🙂

Op wat voor manier bereid jij kerst voor?  Laat het ons weten weten via de commentaren of FacebookTwitterInstagram of Pinterest met de hashtag #mysmartphoto.

maak zelf originele kerstdecoratie

Lees ook:

  1. Gepersonaliseerde kerstkaarten 2017 – Een blik op de nieuwe designs 
  2. De perfecte kerst voorbereiden in 8 stappen
  3. 6 tips om originele kerstkaarten te ontwerpen

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *