De allerleukste adventskalender zelf maken? Zo doe je dat!

Zelf adventskalender maken

De feestdagen naderen met rasse schreden en dan is het naar goede traditie weer tijd voor de adventskalender! En dit jaar… maken we die gewoon zelf! 🙂

adventskalender zelf maken

Dit jaar willen we het eens anders doen. Een adventskalender zelf maken betekent vooral veel plezier en vooral precies datgene krijgen wat je graag wilt! Ons voorbeeld is afgestemd op kinderen, al mogen de volwassenen natuurlijk ook al eens snoepen. 😉

DIY adventskalender

Je kan je gepersonaliseerde adventskalender zelf maken met behulp van de smartphoto bedankdoosjes, de bijhorende presentatiebox en stickers. De presentatiebox kan als optie worden bijbesteld bij de kleine bedankdoosjes die je makkelijk en snel zelf in elkaar kunt zetten. De perfecte start voor een leuk DIY project. 🙂

Geef je kalender een leuke naam!

Natuurlijk zullen kinderen heel snel doorhebben waar het allemaal om gaat, maar nog leuker is het om je fantasie de vrije loop te laten en een leuke naam te bedenken, tenslotte wordt de kalender een maand lang een vast onderdeel van je huis!

Aan de binnenkant van de box kun je met potlood schrijven en vervolgens overtrekken met een zilveren marker. Er wordt een gum meegeleverd met de box, zodat je de potloodlijnen uit kunt vlakken.

kalender advent
Geef je kalender een leuke naam

En als je toch eenmaal bezig bent is het ook leuk om de box te versieren met kleine kerstsymbolen of andere leuke dingen die je toevallig bij de hand hebt, zoals in het voorbeeld.

Doosjes in elkaar zetten!

De eerste stappen om je adventskalender klaar te maken zijn gezet, nu is het tijd voor de volgende stap, het in elkaar zetten van de doosjes.

Zoals je op de afbeelding kunt zien is het heel makkelijk: volg gewoon de aanwijzingen van het GIF plaatje. Hup! Herhaal al deze handelingen 24 keer en je hebt de perfecte verpakking voor je kleine cadeautjes.

one2

Doosjes in elkaar knutselen

De dagen

Het is tijd om de doosjes die we in de vorige stap in elkaar geknutseld hebben van stickers te voorzien. We hebben de stickers door smartphoto laten printen. Een leuk idee is daarbij het gebruik van eigen foto’s of tekeningen van de kinderen, kortom een simpel plaatje waarmee de dag aangegeven kan worden.

two

Aftellen naar kerst met stickers

Om de adventkalender zelf te maken hebben wij gebruik gemaakt van plaatjes van een blog die we af hebben laten drukken als stickers.

Klaar? Dan gaan we nu op zoek naar wat lijm.

Het magische moment

Eindelijk is het zover en is alles klaar: de box en de kleine doosjes moeten alleen nog worden gevuld.
Een leuke verrassing wacht de kinderen. Zullen we de doosjes vullen met kleine zakjes snoep of met andere kleine leuke verrassingen? 🙂een adventskalender zelf maken

calendrier advent
Vul de doosjes met leuke verrassingen

Je kunt natuurlijk ook kleine speeltjes, gepersonaliseerde kleurpotloden of bellenblazen gebruiken als verrassing voor de kids. Of wat dacht je van chocolade, daar houdt toch iedereen van? 🙂


Voeg enkele gepersonaliseerde verrassingen toe

In elkaar zetten

De DIY adventskalender is bijna klaar. Het enige dat nu nog moet gebeuren is alles in elkaar zetten.

three
Zet alle doosjes samen!

Zo maak je een geheel eigen variant van de advent kalender. Je kan doosjes kiezen van een verschillend formaat, die je ook via smartphoto kan bestellen.

Deze doosjes hebben we met dezelfde verrassingen gevuld en voorzien van dezelfde stickers. De echte eyecatchers zijn de broches waarmee de dozen dicht zijn gemaakt. De badges kunnen in een paar simpele stappen op smartphoto gemaakt worden. Het resultaat is super schattig!

badges adventskalender
Maak de dozen dicht met leuke broches

adventskalender zelf gemaakt
Het resultaat!

Hier heb je een advent kalender waar de kinderen dol op zullen zijn! Je zou hem zeker graag willen hebben of niet?

En klaar! 🙂

De kalender is in een woord prachtig en gevuld met allerlei lekkers! De zelfgemaakte adventskalender combineert het plezier van het openen van de kleine doosjes met het aftellen naar de feestdagen door elke dag een sticker te plaatsen op de bewuste dag.

Nu is het jouw beurt om een gepersonaliseerde adventskalender te maken! Begin met het kopen van kleine cadeautjes die je kunt verstoppen in de doosjes en waarmee je kleine handjes kunt vullen!

Betrek je kinderen gerust bij het maken van de advent kalender. Ze zullen het vast niet erg vinden om te tekenen, te versieren en de doosjes in elkaar te zetten. Op deze manier wordt het een gezellige familie aangelegenheid, die de samenhorigheid tegen het einde van het jaar alleen maar versterkt :-)!

Minder tijd? Bestel de smartphoto adventskalender!

adventskalender maken

Bestel je adventskalender bij smartphoto

Heb je geen tijd om een uitgebreide adventskalender zelf te maken? Dan heeft smartphoto de perfecte oplossing voor je om samen met je kinderen af te tellen tot kerst, elke dag van december.

Kies ervoor om een adventskalender te maken online, voeg wat persoonlijke foto’s toe en laat je kinderen elke dag een sticker plakken op de bewuste dag. Bezorg je kinderen een beetje plezier en vergemakkelijk het aftellen naar de kerstdagen.

Wil je nog andere leuke kerstactiviteiten met de kinderen ontdekken? Lees dan onze blogpost:

==> Kinderactiviteiten kerst – maak het gezellig met de kids!

Heb je zelf nog ideeën voor het maken van een adventskalender of heb je zelf een andere kalender gemaakt? Deel je ideeën en tips met ons via Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest  met de hashtag #mysmartphoto!

Ontdek het volledige kerstaanbod van smartphoto

Lees ook:

  1. Kinderactiviteiten kerst – maak het gezellig met de kids
  2. Kerstkaarten – een blik op de nieuwe designs

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

1 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *