Zelf je kerstballen maken: het leukste wat er is!

Zin om dit jaar eens zelf je kerstballen te maken? Dan ben je hier aan het juiste adres! We sommen de vier leukste kerstballen om zelf te maken graag eens voor je op! Kerstballen maken: het leukste wat er is!

kerstballenmaken_header

 

1.Upcycled Christmas tree

Kerstballen hoeven zeker niet altijd te glinsteren. Ze kunnen namelijk ook zalig warm en gezellig zijn. Zoals deze zelfgemaakte kerstballen bijvoorbeeld. Je maakt ze makkelijk zelf met een isomobol, reepjes stof, lijm, een schaar, een punaise en een stukje jutekoord. Voor de reepjes stof kun je in je kleerkast gewoon eens op zoek gaan naar een oude T-shirt, sweater of broek met een mooie print of textuur.

 

kerstballen_maken_1-upcycled_christmas_tree

 

 

2.Kerstballen met leuke foto’s

De leukste kerstballen om zelf te maken? Kerstballen met je eigen foto op natuurlijk! Zorg voor enkele stijlvolle foto’s die qua stijl mooi bij elkaar passen. Anders wordt je kerstboom nogal snel een kakofonie van kleuren.

We proberen het graag even voor je uit. Bovendien houden we hier bij smartphoto ook wel van een leuke kerstboom. 😉

 

kerstballen_maken_2-kerstballen_fotos

 

 

3.Persoonlijke wensen

Kerstballen maken is niet alleen leuk voor de echte DIY’ers, maar voor iedereen die een persoonlijke toets aan zijn kerstboomversiering wil geven. Met enkele transparante kerstballen kun je bijvoorbeeld vele kanten uit.

Neem een gouden stift met dikke punt en schrijf voor elk familielid zijn/haar naam op een aparte kerstbal neer. Laat ook iedereen een kerstwens neerschrijven op een klein papiertje en stop de wensen in de kerstballen. Nog een mooie strik eromheen en je kerstboom zal stralen als nooit tevoren!

 

kerstballen_maken_3-persoonlijke_wensen

 

 

#4. Kerststerren

En om de kers op de taart te zetten, of beter gezegd: de piek op de kerstboom hebben we ook nog een zelfgemaakte ster voor jullie in petto. Tien tongspateltjes, houtlijm, een stukje touw, een schaar, eventueel wat goudkleurige washi tape en je maakt zo je eigen kerstster!

 

kerstballen_maken_4-kerststerren

 

Benieuwd hoe we uiteindelijk onze kerstboom versierd hebben? Neem dan zeker hier eens een kijkje. Dan kun je ons stap voor stap volgen.

 

Zelf enkele kerstballen maken: lijkt het wel iets wat jou zou kunnen bekoren? Of heb je zelf nog enkele originele ideetjes voor zelf te maken kerstballen? Laat het ons gerust weten via de commentaren, Facebook of Twitter met de hashtag #mysmartphoto. We zijn benieuwd!

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *