Je kerstboom versieren in 9 stappen!

Een kerstboom versieren, iedereen heeft het wel eens gedaan. Maar hoe doe je dat nu op een efficiënte en originele manier? We tonen je graag hoe we het bij smartphoto doen!

 

kerstboomversieren_header

1.Kies de juiste kerstboom uit

Het hele kerstboomverhaal begint natuurlijk bij het uitkiezen van de perfecte kerstboom! En dat is niet evident. Want wees eerlijk: als je bij de kerstboomhandelaar aankomt, is het zowel letterlijk als figuurlijk moeilijk om nog het bos te zien doorheen de vele bomen die daar staan. 😉

Hoe test je of je een goede boom te pakken hebt? Schud eventjes zachtjes aan de boom. Als de boom veel naalden verliest is de boom niet meer vers en kies je best voor een andere. De takken van je kerstboom moeten namelijk soepel aanvoelen en de naalden moeten glimmend donkergroen zijn.

En qua vorm? Dan is een kerstboom met een mooie, symmetrische vorm die netjes uitloopt naar de top natuurlijk de hemel op aarde.

 

2.Haal de kerstboom naar je huis

Kerstboom uitgekozen? Dan volgt nu het zware werk! Gooi die kerstboom op je schouders, sleep hem naar je auto, vervoer hem met je slee of kijk de kerstboomhandelaar eens lief in de ogen. Gelukt? Op naar huis om je kerstboom te versieren!

 

3.Kies een mooi plaatsje uit

Het ideale stappenplan voor je kerstboom? Zet je kerstboom eerst nog een dagje bij je in de tuin, verplaats hem dan een dag naar je garage of schuur en haal hem dan pas naar binnen. Zo kan de kerstboom zich rustig aan het klimaat aanpassen.

Ook de plaats waar je je kerstboompje binnen neerzet is zeker niet onbelangrijk. Zet je kerstboom zo ver mogelijk van de verwarming, en ga voor een plaatsje dicht bij het raam. Plaats je kerstboom in een mooie bloempot of mand en rust even uit. 😉

 

4.Gezocht: kerstversiering in een leuk kleurenschema

Om je kerstboom te kunnen versieren heb je natuurlijk ook kerstversiering nodig! Die kun je in de winkel kopen, maar je kunt er zeker ook voor kiezen om enkele kerstballen zelf te maken!

Maar vooraleer je naar de winkel holt om kerstversiering of begint te knutselen aan enkele superdeluxe, zelfgemaakte kerstballen, geven we je graag nog een tip mee. Ga voor kerstversiering in een bepaald kleurenpatroon die daarbovenop ook nog eens bij je interieur past. Dat zorgt voor een mooi geheel.

Laat je gerust even inspireren door de kersttrends van 2016. Frisse muntkleuren, een zilveren toets of strak zwart-wit? Het kan allemaal deze kerst! Toch fan van onze kerstcombinatie. Leuk! Helemaal zelf gemaakt. Bekijk hier hoe we dat precies gedaan hebben!

 

5.Eerst de lampjes

Dan is het eindelijk tijd voor het echte werk: tijd om je kerstboom te versieren! Je begint best met het ophangen van de lichtjes. Die vormen als het ware de rode draad doorheen je kerstboom. Het ophangen zelf doe je best van boven naar beneden toe. Zet af en toe eens een stap achteruit om te kijken of je de lichtjes evenwichtig over de kerstboom aan het verspreiden bent.

 

6.Dan de slingers!

Eens de lichtjes mooi in je kerstboom hangen is het tijd voor de slingers. Ga je voor een zilveren, gouden, zwarte of knalroze slinger? Zolang het maar binnen het volledige plaatje van je kerstboom past! 😉

 

7.Tijd voor kerstballen en andere consorten

Kerstlichtjes? Check! Slingers? Check! De basis voor jouw kerstboom is gelegd. Nu is het tijdstip aangebroken om je kerstboom verder te versieren met kerstballen en andere consorten. Haal die hippe kerstversiering dus maar boven en ga aan het versieren. Wij haalden onze zelfgemaakte kerstballen- en sterretjes erbij! Ook hier is de boodschap opnieuw: werk van boven naar beneden en zorg voor wat evenwicht.

 

8.Geen kerstboom zonder kerstpakjes natuurlijk!

Een kerstboom is natuurlijk pas compleet vanaf het moment dat er enkele kerstcadeautjes onder liggen. Enkele leuk versierde pakjes natuurlijk! Laat je hier inspireren door enkele geniale inpakideetjes om je kerstcadeautjes in te pakken.

 

9.Keep your eyes on the cat

We kunnen ons stappenplan om je kerstboom te versieren natuurlijk niet afsluiten zonder je deze allerlaatste tip mee te geven. Hou je kat in de gaten, want katten zijn namelijk erg fan van kerstbomen. 😉 Daarom is het ook verstandig om eventuele breekbare kerstballen niet onderaan in de kerstboom te hangen.

kerstboom_versieren_9-eyes_on_the_cat

 

Heb je zelf nog enkele nuttige tips om je kerstboom te versieren? Laat het ons zeker weten via de commentaren, Facebook of Twitter met de hashtag #mysmartphoto. We zijn benieuwd!

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *