Zin om oudjaar samen met je kids te vieren? Zo wordt het een succes!

Ben je van plan om oudjaar samen met de kinderen te vieren? Leuk! We hebben enkele leuke ideeën verzameld om spetterend het nieuwe jaar in te gaan!

oudjaar-vieren-met-kids_blog

#1. Ook getest op kinderen

Als je beslist om oudjaar samen met je kids te vieren, is het leuk om enkele aparte, “kindvriendelijke” drankjes en hapjes voor hen klaar te maken. Zo drinken je kids natuurlijk ook graag een glaasje op het nieuwe jaar. Serveer daarom wat kinderchampagne in een plastic cavaglas en werk af met een kleurrijk suikerstokje. Santé!

oudjaar-vieren-met-kids-1-ook-getest-op-kinderen_a

Foto via Modern Parents Messy Kids

Chinese gelukskoekjes zijn ook een echte aanrader om je kids te plezieren! Wedden dat de koekjes in 1-2-3 zullen op zijn? Je kids zullen namelijk niet kunnen wachten om alle spreuken uit de gelukskoekjes te bemachtigen.

oudjaar-vieren-met-kids-1-ook-getest-op-kinderen_b

Foto via Buzzfeed

#2. Dress up!

Het is niet omdat jullie oudjaar thuis vieren dat jullie niet mogen gezien worden. Het is trouwens nog plezanter om ook jouw beste vrienden met hun kindjes uit te nodigen. Dus haal dat stijlvolle kleed maar uit je kast, hijs je man in zijn kostuum, strik je zoontje of laat je dochtertje stralen in een glitterjurkje. Zo zetten jullie het nieuwe jaar met stijl in!

oudjaar-vieren-met-kids_2-dress-up

Foto via Baby Gaga

#3. Feesthoedjes

Een feesthoedje maakt de oudejaarsoutfit van je kids natuurlijk helemaal compleet! Wat dacht je van een feesthoedje in goud, zwart, wit of wat glitters? Je kunt zo’n feesthoedje makkelijk zelf of samen met de kids maken. En als je dan toch bezig bent: maak er ook eentje voor jezelf en de rest van het volwassen gezelschap. Je bent namelijk nooit te oud voor een feesthoedje!

oudjaar-vieren-met-kids_3-feesthoedjes

Foto via Pinterest

#4. Photobooth

Feestoutfit aan en partyhoedje op? Dan zijn jullie helemaal klaar om voor de lens te gaan staan! Kinderen vinden het leuk om voor de camera te gaan staan in hun beste plunje. Maak daarom een leuke photobooth waar de kids zich de hele avond in kunnen uitleven. Je maakt zo’n photobooth al heel makkelijk zelf met een gouden deurgordijn, oude witte lakens, enkele ballonnen en wat confetti!

oudjaar-vieren-met-kids_4-feesthoedjes

Foto via Life as Mama

#5. Props

Maak je photobooth helemaal áf met enkele props. Met enkele pijpenragers maak je makkelijk en heel goedkoop enkele props die je kids helemaal fantastisch zullen vinden!

oudjaar-vieren-met-kids_5-props

Foto via Buzzfeed

#6. Samen aftellen naar het nieuwe jaar!

Tel gedurende de hele avond samen af naar het nieuwe jaar! Doe dit met behulp van enkele ballonnen. Blaas een ballon op voor elk uur van de avond en schrijf er het exacte tijdstip op neer. Is er weer een uur voorbij? Tijd voor één van je kids om de ballon te doen ploffen!

oudjaar-vieren-met-kids-6-samen-aftellen-naar-het-nieuwe-jaar

Foto via It’s always autumn

#7. Zing eens een liedje

Een andere topactiviteit om samen met je kids te doen op oudjaar? Een goeie portie karaoke natuurlijk! Zing samen de pannen van het dak en voor je het goed en wel beseft slaat de klok twaaf uur!

oudjaar-vieren-met-kids-7-zing-eens-een-liedje

Foto via Pinterest

#8. Nieuwjaarspiñata

Als je oudjaar samen met de kinderen viert betekent dit natuurlijk niet dat je elke minuut van de avond met hen in de weer hoeft te zijn. Laat de kinderen rustig samen spelen en geniet samen met je vrienden van een rustig gesprek of dans samen met je vriendinnen de living rond!

Zorg daarom dat de kinderen wat om handen hebben. Met een piñata zijn alle kids bijvoorbeeld zeker wel een tijdje zoet. Je maak zo’n piñata makkelijk zelf met wat papier-maché, krantenpapier, een ballon, snoep en om de piñata op en top feestelijk te versieren: enkele zilveren slingers!

oudjaar-vieren-met-kids-8-nieuwjaarspinata

Foto via Studio DIY

#9. Nieuwjaarswensen

Wat natuurlijk zeker niet mag ontbreken op oudjaar, zijn wensen voor het nieuwe jaar! Zorg daarom voor enkele (wens)blaadjes en laat groot én klein een wensje voor elkaar neerschrijven! Verzamel alle (wens)blaadjes en hang ze met een lintje op aan de muur!

oudjaar-vieren-met-kids-9-nieuwjaarswensen

#10. Gelukkig Nieuwjaaaaarrrr!!!

5, 4, 3, 2,1. Gelukkig Nieuwjaaaaarrrr! Het nieuwe jaar en dus ook het hoogtepunt van de avond is aangebroken. Zorg dan ook voor het gepaste materiaal waarmee je kids het nieuwe jaar feestelijk kunnen inzetten.

Met een confettipopper bijvoorbeeld! We tonen je hoe je zelf zo’n confettipopper kunt maken! Een wc-rolletje, een hippe ballon, kleurrijke confetti, een stukje gouden washi tape, een schaar en je kan aan het werk!

 

  1. Knip het kopje van de ballon af.
  2. Trek de ballon over de onderkant van het wc-rolletje.
  3. Kleef de ballon met een strookje washi tape vast aan het wc-rolletje.
  4. Vul het wc-rolletje met confetti en schieten maar!

oudjaar-vieren-met-kids-10-gelukkig-nieuwjaaaaarrrr_a

Foto via Little Bins for Little Hands

#11. Een schitterend afsluitertje

En om de avond helemaal goed af te sluiten kan een schitterend dessertje natuurlijk niet ontbreken! Serveer een lekker taartje of een cool ijsje met daarbovenop een vuurwerkstokje. The kids will love it!

oudjaar-vieren-met-kids-11-een-schitterend-afsluitertje

Foto via Buzzfeed

Wat denk je? Ben je er klaar voor om oudjaar samen met de kids te vieren? Of heb je zelf nog enkele toffe ideeën voor oudjaar? Laat het ons zeker weten via via de commentaren, Facebook of Twitter met de hashtag #mysmartphoto. We zijn benieuwd!

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *