Je kerstboom versieren? Niet zonder deze originele kerstboomversiering!

Het is weer die tijd van het jaar. Tijd om je kerstboom boven te halen en te versieren. Maar niet zonder deze originele kerstboomversiering natuurlijk!

kerstboomversiering_kerstboom-versieren_blog

Laat je inspireren door onze leuke ideeën en zorg voor een kerstboom die iedereen doet watertanden!

 

#1.Winterwarmte

Kerstmis doet denken aan warmte en gezellig samenzijn. Waarom dan ook niet wat warmte naar je kerstboom brengen? Neem een bolletje wol, steek er twee breinaalden doorheen, kleef er een stukje lint aan en hang je kunstwerkje speels in je kerstboom op.

 

kerstboom-versieren_kerstboomversiering-1-winterwarmte

Foto via Arquitetura

#2. Leuke kerstballen met je favoriete foto’s!

Een originele én superpersoonlijke manier om je kerstboom te versieren? Hang enkele kerstballen met je favoriete foto’s in de kerstboom op! Zet je op elke kerstbal een foto van je katje, Felix, of varieer je toch liever met enkele foto’s van het hele gezin? Je kiest helemaal zelf hoe jij jouw kerstboom wil versieren!

kerstboomversiering_kerstboom-versieren-2-leuke-kerstballen-met-je-favoriete-fotos

#3. Sla aan het breien

Kan je jezelf aardig uit de slag trekken met enkele breinaalden en wat wol? Nog beter! Brei enkele knusse wantjes of een minimutsje en hang ze in je kerstboom op.

kerstboom-versieren_kerstboomversiering-3-3-sla-aan-het-breien_a

Foto via Architecture Art Designs

kerstboom-versieren_kerstboomversiering-3-3-sla-aan-het-breien_b

Foto via Postila

#4. Pimp je oude kerstballen!

Heb je nog wel enkele oude kerstballen liggen, maar vind je ze echt wel te passé om je kerstboom nog mee te versieren? Een boodschap: pimp je kerstballen! Bekleef enkele kerstballen met krantenpapier en beschrijf de ballen met zwarte stift of kleef er een leuke print op.

kerstboom-versieren_kerstboomversiering-4-pimp-je-oude-kerstballen

Foto via Country Living

#5. Recht uit de natuur

Wil je starten met het versieren van je kerstboom, maar heb je nog geen kerstballen gekocht? Geen paniek, je hoeft het helemaal niet ver te gaan zoeken om van je kerstboom een waar plaatje te maken. Ga even het bos in, verzamel enkele dennenappels, hang een lusje en een grote strik aan de dennenappels op en ze zijn klaar om je kerstboom op te fleuren!

kerstboom-versieren_kerstboomversiering-5-recht-uit-de-natuur

Foto via DIY Ready

#6. Een boom vol herinneringen

Kerstmis is de tijd van het jaar waarop we eens stil staan bij het voorbije jaar en de mensen die ons gelukkig maken. Foto’s zijn het middel bij uitstek om die herinneringen naar boven te halen en zijn daarbovenop perfect als versiering voor je kerstboom.

Je kunt enkele foto’s namelijk makkelijk met een wasknijpertje en een stukje lint in je kerstboom ophangen. Onze favoriete fotoprints om in je kerstboom op te hangen? Vintage fotoprints natuurlijk!

kerstboom-versieren_kerstboomversiering-6-een-boom-vol-herinneringen_a

Foto via Colors and Craft

#7. Creatief met hout

Moet je toch al even wat hout gaan sprokkelen om de haard aan te steken? Leg dan één boomstronkje opzij, want dit is het perfecte materiaal om je kerstboom mee te versieren! Snij de boomstronk in schijfjes en versier de schijfjes met zwarte stift of vilt. Bijna klaar. Nu enkel nog een lusje aan het schijfje bevestigen en de versiering voor jouw kerstboom is klaar om opgehangen te worden!

kerstboom-versieren_kerstboomversiering-7-creatief-met-hout

Foto via Country Living

#8. Een wollen kerstbal

Wil jij deze kerst eens echt originele kerstballen in jouw kerstboom zien hangen? Haal je creatieve pollekes dan maar al boven en zorg voor enkele zelfgemaakte kerstballen. Geen gewone kerstballen natuurlijk, maar wollen kerstballen. Zo maak je ze:

1.Blaas een ballon op.

2.Omwikkel de ballon met wol, maar laat voldoende gaten vallen.

3.Smeer de wol in met suikerwater.

4.Laat het suikerwater opdrogen.

5.Laat de ballon ploffen.

6.Hang een lintje aan de kerstbal op.

7.Klaar om op te hangen!

kerstboom-versieren_kerstboomversiering-8-een-wollen-kerstbal

Foto via Country Living

#9.  Let it snow

Droom je al jaren van een witte kerst? Neem dan dit jaar het heft eens in eigen handen en zorg zelf voor wat sneeuw om je kerstboom mee te versieren! Vul kleine, tinnen emmertjes met wattenbolletjes, hang ze in je kerstboom op en werk af met een winters rood lintje

kerstboom-versieren_kerstboomversiering-9-let-it-snow

Foto via Creative Green Living

#10. Frame it

Wie beweert dat fotokaders enkel op de kast of aan de muur horen heeft het helemaal mis. Fotokaders zijn namelijk perfect om je kerstboom mee te versieren! Laat de lievelingsfoto’s van je kinderen in zwart-wit drukken, plaats ze in een witte fotokader en combineer met witte kerstdecoratie!

kerstboom-versieren_kerstboomversiering-10-frame-it

Foto via Classy Clutter

Geïnspireerd door onze originele kerstboomversiering? Of heb je zelf nog enkele toffe ideeën om jouw kerstboom te versieren? Laat het ons zeker weten via de commentaren, Facebook of Twittermet de hashtag #mysmartphoto. We zijn benieuwd!

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *