Ga deze kerst voor een echt originele kerstboom!

Heb je het wel gehad met die saaie dennenbomen en al die stekelige naalden die overal verspreid liggen in je living? En dat elke kerst opnieuw en opnieuw en opnieuw?

originele-kerstboom_blog

Deze kerst wordt het anders! Er zijn namelijk heel wat leuke alternatieven voor de traditionele kerstboom. Ontdek snel onze leuke kerstboomideeën en ga dit jaar voor een echt originele kerstboom!

 

#1. Into the woods

De Scandinavische invloeden zijn niet meer weg te denken uit onze feest- en interieurwereld. Ons eerste kerstboomideetje is dan ook afkomstig uit Scandinavië.

In Scandinavische designs wordt veelvuldig gebruikt gemaakt van houtmaterialen die recht uit de natuur komen. Dit is ook het geval bij deze originele kerstboom. Je maakt deze kerstboom makkelijk zelf met enkele takken uit het bos en met een lichtjesslinger om de takjes aan elkaar vast te maken. Je maakt het geheel af met enkele dierenfiguurtjes om op de takken te zetten en met een ster om bovenop de kerstboom te prikken.

 

orginele-kerstboom-1-into-the-woods

Foto via Pom Le Bon Homme

#2. Feestboom

Woon je op een klein appartementje waar eigenlijk bitter weinig plaats is om nog een kerstboom binnen te krijgen? Integreer de kerstboom dan in je interieur zoals in dit voorbeeldje. Maak een kerstboomvorm met boekenplankjes en gebruik een vlaggenlijn met je eigen foto of tekstje op om je kerstboom een feestelijke én persoonlijke toets te geven! Origineel toch?

originele-kerstboom-2-feestboom

Foto via Paperblog

#3. Oh dennenboom

Heb je echt wel heel weinig plaats in huis voor een kerstboom? Ga deze kerst dan voor een minikerstboom zoals deze! Spuit een dennenappel helemaal groen, verf de topjes wit, plaats er een ster bovenop, zet de dennenappel in een minibloempot en klaar is kees!

originele-kerstboom-3-oh-dennenboom

Foto via Christmas 365 greetings

#4. Dreaming of a white Christmas

Droom je al jaren van een witte kerst? Neem het heft dan in eigen handen en zorg zelf voor een witte kerst met deze originele kerstbomen. Je maakt ze makkelijk zelf met witte papieren onderleggers, brochettestokjes en een plank waarin je de kerstboompjes kunt neerplanten.

originele-kerstboom-4-dreaming-of-a-white-christmas

Foto via Trucs et Bricolages

#5. Boekentoren

Er is tijdens de kerstvakantie niets leuker dan enkele boeken te lezen onder een warm dekentje met een heerlijke chocomelk in de hand. Boeken zijn echter niet alleen ontspannend, ze zorgen ook voor sfeer in je interieur en ze zijn al helemaal perfect om een echt originele kerstboom mee te bouwen! Aan de kerstboomverbrandingen na kerst hoef je dan misschien niet mee te doen. Dat zou zonde zijn. 😉

originele-kerstboom-5-boekentoren_a

Foto via Apartment Therapy

Hebben je mama en je man allebei hetzelfde boek aan jou gegeven als cadeautje voor kerst? Niet getreurd, met één exemplaar kun je dit originele kerstboompje maken:

originele-kerstboom-5-boekentoren_b

Foto via Pinterest

#6. Stairway to Christmas

Soms hoeven we het ook niet te ver te gaan zoeken. Al weken op zoek naar een echt originele kerstboom voor deze kerstperiode? Neem een oude ladder uit het tuinhuis, schilder die wit en versier met kaarsjes, kerstballen en dennenappels!

 

originele-kerstboom-6-stairway-to-christmas

Foto via How Does She

#7. Een lin(t/d)eboom

Het hoeft niet altijd dennenboom te zijn wat de klok slaat met kerst. Wat dacht je van een lin(t/d)eboom? Knip enkele stukjes lint en prik ze op een isomokegel. Een ster erbovenop en je hebt je eigen lin(t/d)eboom voor kerst!

originele-kerstboom-7-een-lint-deboom

Foto via Design Bump

#8.  Een kaartjesboom

Op zoek naar een originele kerstboom én een toffe manier om alle toffe kerstkaarten die je ontvangen hebt op te hangen? Een kaartjesboom is dé oplossing! Neem een touw om de vorm van de kerstboom te bepalen en gebruik gouden washi tape om het touw in de punten vast te maken en de kerstboom af te werken met een mooie gouden ster. Nu hoef je enkel nog de kerst- en wenskaartjes in de boom op te hangen. Ook met washi tape natuurlijk! 😉

originele-kerstboom-8-een-kaartjesboom

Foto via Lovely Etc

#9.  Hop, Picasso!

Als je zelf wat creatieve vingers hebt of een echt tekentalent bent zijn er voor jou natuurlijk heel wat mogelijkheden om een echt originele kerstboom in huis te halen.  Beschilder een stuk van je muur met krijtverf en teken jouw kerstboom gewoon helemaal zelf met krijt! Hop Picasso, aan de slag!

originele-kerstboom-9-hop-picasso

Foto via Blaze Press

#10.  Leuk voor de kids

Het versieren van de kerstboom is een leuk avontuur om samen met de kinderen te ondernemen. Zeker als het gaat om een kartonnen kerstboom zoals deze. De kids kunnen deze kerstboom namelijk naar hartenlust pimpen met tekeningen, retro fotoprints, verf of enkele leuke fotostickers met een stijlvol kadertje eromheen . Leuk toch?

originele-kerstboom-10-leuk-voor-de-kids

Foto via Brit

#11. Eenvoud siert

Terug naar Scandinavische oorden waar “eenvoud siert” de leuze is. Deze leuze is ook op te merken in de Scandinavische kerstboomtrends. Wat we daar opmerken? Dennenbomen, zonder enige kerstbal of versiering wat dan ook. En we moeten toegeven: het heeft ook wel iets!

originele-kerstboom-11-eenvoud-siert

Foto via The Entertaining House

#12. Een kerstboom met je eigen foto’s

Er zijn weinig feesten waar het gezellig samenzijn met familie en vrienden zo centraal staat als het kerstfeest. Een persoonlijke touch voor je kerstboom is dus zeker op zijn plaats! Hoe je dat op een leuke manier voor elkaar krijgt? Enkele kerstballen met een foto van alle gezinsleden op geven gegarandeerd een leuke en persoonlijke toets aan je kerstboom!

originele-kerstboom-12-een-kerstboom-met-je-eigen-fotos

#13. Palletten to the rescue

Met palletten wordt hevig geëxperimenteerd in de DIY-wereld. Dat er ook een pallettenkerstboom in ons overzichtje aan bod komt hoeft je dus ook niet te verwonderen. Zorg voor palletten in verschillende formaten en schilder ze wit. Stapel ze vervolgens geschrankt op elkaar en hang er een lichtjesslinger aan op. Stijlvol en feestelijk, nietwaar?

originele-kerstboom-13-palletten-to-the-rescue

Foto via Moco-Choco

#14. Als het écht snel moet gaan…

… dan neem je gewoon enkele kussens in verschillende formaten en leg je ze geschrankt op elkaar. Oh ja: vergeet de kerstster niet!

originele-kerstboom-14-als-het-echt-snel-moet-gaan

Foto via Pouted

Ben je geïnspireerd door onze originele kerstbomen? Of heb je zelf nog enkele toffe ideeën? Laat het ons zeker weten via de commentaren,  Facebook of Twitter met de hashtag #mysmartphoto. We zijn benieuwd!

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *