Deze 10 kersttrends van 2016 moet je gezien hebben!

Kersttrends 2016

Kerst staat opnieuw voor de deur! Tijd om de kerstversiering boven te halen! Maar wat zijn nu eigenlijk de kersttrends van 2016? We sommen ze even voor je op:

kersttrends-2016_blog

 

Kersttrend #1. Black & Gold

Stijlvol, feestelijk én opvallend, dat is de kleurencombinatie “Black & Gold”! De perfecte kleurentrend dus om Kerstmis te vieren! Old but gold. Inderdaad: de kleur goud is een echte kerstklassieker. In combinatie met enkele zwarte tinten ben je helemaal mee met de nieuwste kersttrend!

 

kersttrends-2016-1-black-gold

Foto’s via Liz Marie Blog, Birds Party & smartphoto

 

Kersttrend #2. Het Scandinavische woud

Ook deze kerstperiode zijn de Scandinavische invloeden alom tegenwoordig. We zien vooral elementen uit het Scandinavische woud verschijnen in de kerstdecoratie van deze winter. Houten elementen, oranje toetsen en vossenprints overheersen dit jaar de kerstdagen!

kersttrends-2016-2-het-scandinavische-woud

Foto’s via Classy and Style, Cute as a Fox & Wilton

 

Kersttrend #3. Strak zwart-wit

Ook de volgende kersttrend van 2016 komt uit de Scandinavische regionen overgewaaid. Een stijlvol kerstfeest hoeft niet altijd groen, rood en glitter uit te stralen. Zwart-wit is de leuze van deze winter!

kersttrends-2016-3-strak-zwart-wit

Foto’s via Cuded, Not a Paperhouse & smartphoto

 

Kersttrend #4. Frisse munt

Munt is het modekleur van 2016! Het modekleurtje eist dan ook terecht zijn plaatsje op in ons lijstje met kersttrends. Combineer muntkleurige kerstballen met feestversiering in andere groentinten en werk af met muntkleurige servetten en enkele gouden accenten!  Jouw kerstfeest was nog nooit zo trendy!

kersttrends-2016-4-frisse-munt

Foto’s via Made in Persbo, Pibjoerg, Sugar and Cloth & smartphoto

 

Kersttrend #5. Een bourgondische kerst

Tijdens de feestdagen leiden we een iets bourgondischer leven dan gewoonlijk. Het bourgondische aspect is dan ook een kersttrend die we graag elk jaar opnieuw zien verschijnen! Serveer enkele lekkere rode wijntjes, versier de living met bordeaux ballonnen, decoreer de tafel met bordeaux tafellopers of servetten en werk af met enkele gouden accenten.

kersttrends-2016-5-een-bourgondische-kerst

Foto viaEtsy &  Colin Cowie Weddings

 

Kersttrend #6. Romantisch Roze

Dim de lichten en steek de kaarsjes maar al aan, want dit wordt een romantisch roze kerstfeest!  Zie jij zo’n romantische kerst wel zitten? Dat kan heel makkelijk met enkele zachtroze slingers en tassels in de kerstboom. Nog wat chocomelk met poederroze marshmallows en roze bekertjes op tafel en je bent klaar! Roze dus! Voel je de romantiek al hangen?

kersttrends-2016-6-romantisch-roze

Foto’s via We Heart It, Ana-Rosa, A positively beautiful blog, Pinterest & smartphoto

 

Kersttrend #7. Eenvoud siert

Weg met alle tierlantijntjes en andere excessen. Dit jaar gaan we opnieuw naar de essentie van kerst: samenzijn met vrienden en familie in alle eenvoud. Haal dus maar alle versiering uit de kerstboom, weg met dat schreeuwerige inpakpapier en ga helemaal back to basics! Eenvoud siert is de boodschap!

kersttrends-2016-7-eenvoud-siert

Foto’s via The Merry Thought, Pinterest & Scandinavian Love Song

 

Kersttrend #8. Rood & Wit

Als er één kerstklassieker is die weer helemaal terug van weggeweest is, is het wel de kleurencombinatie rood & wit! Grabbel dus nog eens in je oude doos met kerstversiering en vis alle rode en witte kerstspulletjes eruit. Combineer die met enkele witte en rode honeycombs of pompons en jij bent klaar om trendy de kerstdagen in te gaan!

kersttrends-2016-8-rood-wit

Foto’s via The Lily Pad Cottage, Pinterest, Titi Crafty, Ezi Buy, Etsy & smartphoto

 

Kersttrend #9. Nature’s calling!

Dé kerstrend van 2016? Breng groen naar je feestruimte! Zet enkele dennentakjes in een vaas op je kersttafel en werk met kerstdecoratie in verschillende groentinten. Enkele groene pompons, afgewerkt met perzikkleurige tassels geven het geheel een frisse en trendy look!

kersttrends-2016-9-natures-calling

Foto’s via Bloglovin, My Scandinavian Home & smartphoto

 

Kersttrend #10. Stijlvol Zilver

Zilver doet aan feesten denken. Zilver is dan ook ideaal om de kerstdagen mee te kleuren. Enkele zilveren toetsen op je feesttafel zijn namelijk niet alleen erg feestelijk, maar ook erg stijlvol. Haal dus die zilveren kerstballen maar vanonder het stof, versier de kerstboom met zilveren slingers & tassels, laat je gasten eten uit zilveren bordjes en werk de feestruimte af met zilveren washi tape.  Succes gegarandeerd!

kersttrends-2016-10-stijlvol-zilver

Foto’s via Christmas Snydle & Scandinavian Simplicity

Ziezo! Nu ben je helemaal mee met dé kersttrends van 2016! Heb je zelf nog enkele toffe kerstrends voor ons in petto? Laat het ons zeker weten via de commentaren, Facebook of Twitter met de hashtag #mysmartphoto. We zijn benieuwd!

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *