5 redenen waarom grootouders ook dit jaar een fotokalender wensen!

Het is weer die tijd van het jaar. Kerstmis komt eraan en je bent op zoek naar een persoonlijk kerstcadeautje voor oma en opa. En het liefst nog ééntje dat origineel is en hen doet stralen van geluk. Moeilijk hoeft dit voor de meeste grootouders niet te zijn, ook dit jaar kan je oma en opa of meme en pepe niet blijer maken dan met een unieke kalender gevuld met foto’s van de kinderen en kleinkinderen!

kalender met foto's voor grootouders

Het onmisbare eindejaarscadeau voor grootouders

Waarom is een fotokalender als kerstgeschenk voor grootouders ook dit jaar weer een succes? Wel, omwille van volgende 5 redenen:

1. “Heb je nog wat foto’s van de kleinkinderen?”

Als je kinderen hebt, ben je vast en zeker bekend met deze aloude vraag: “Wanneer bezorg je ons weer eens wat leuke foto’s van de kleinkinderen?” Als je geen kinderen hebt is de kans groot dat de foto van jou op je diploma-uitreiking de meest recente is die je ouders van jou hebben, niet?

We zijn er zo aan gewend om al onze foto’s te showen op Facebook, Instagram en op onze telefoon dat we bijna zouden vergeten hoe veel waarde vooral oudere mensen hechten aan tastbare beelden en herinneringen. Een gepersonaliseerde kalender met foto’s van kinderen, kleinkinderen en wie weet huisdieren is daarom ieder jaar terug een fantastisch eindejaarscadeau. Met een verzameling foto’s van hun dierbaren zullen de oogjes van oma en opa even hard gaan stralen als de opgehangen lichtjes in de kerstboom!

fotokalender voor oma en opa

Praktisch? Gebruik gewoon de verjaardagen om te bepalen welke foto je bij welke maand plaatst. Iedereen is dan terug te vinden op deze kalender van oma of opa. Maak hier in enkele klikken je gepersonaliseerde fotokalender.

2. Een geheugensteuntje voor belangrijke datums

Ouder worden kan bij sommigen al eens wat vergeetachtigheid met zich meebrengen. Daarom raden we je aan om, voordat je de kalender aan de grootouders geeft, eerst alle verjaardagsdata in te vullen. Misschien is het leuk om naast de verjaardagen van jezelf en jouw kinderen, bijvoorbeeld ook de verjaardagsdata van achterkleinkinderen, opa en oma zelf en andere belangrijke data te vermelden. Een feestje willen we toch zeker niet vergeten?

Leuk ideetje: laat voor hun eigen verjaardag een speciaal en bijzonder berichtje achter. Wat zullen ze daar blij van worden!

3. “We zijn zo trots!!”

Als je oma en opa of meme en pepe zou vragen waarop ze het meest trots zijn, dan zullen ze ongetwijfeld denken aan hun kleinkinderen. Of nu de buren, vrienden of wie dan ook hen komen bezoeken, de foto’s van de kleinkinderen zullen ze gezien hebben. Tenminste als ze die mooie plaatjes in huis hebben natuurlijk.

Met een gepersonaliseerde kalender help je jouw ouders of grootouders om steeds weer trots te kunnen zijn over de kinderen en kleinkinderen en hun foto’s te laten zien aan iedereen die ze maar willen.

Daarnaast zul je zelf gegarandeerd overladen worden met complimenten. Dat je toch tijd gevonden hebt naast al je drukke bezigheden om speciaal voor hen zo’n prachtige kalender te maken! Ook wel eens leuk, toch? 😉

fotokalender voor grootouders

4. “Ik heb het toch zo druk!”

Laten we natuurlijk het nut van een kalender niet vergeten. Het helpt je ouders of grootouders met het plannen van hun activiteiten en met het organiseren van hun leven. Ze kunnen de kalender gebruiken om aan te geven wanneer jij met je gezin bij hen komt eten, wanneer ze bezoek ontvangen en wanneer ze met vrienden een dagje naar zee gaan.
Afhankelijk van de levensstijl van je grootouders en het doel van de kalender kun je kiezen voor :

Wandkalender  ->Ingedeeld per maand met je mooiste foto’s, met mogelijkheid tot aantekeningen.
Keukenkalender -> Wat kleiner dan de wandkalender, met de mogelijkheid kleine notities te maken.
Verjaardagskalender -> Zonder jaartal, kan ieder jaar worden hergebruikt.
Jaarplanner ->De globale planning van een heel jaar in één oogopslag.
Fotokalender in designhouder -> Prachtig decoratiestuk,  één foto per maand.

Fotokalender in designhouder voor oma en opa

Voor de grootouders met het motto: “Sinds ik met pensioen heb ik het toch zo druk“, kan een gepersonaliseerde agenda dan weer perfect dienen als kerstgeschenk.
Zo kunnen ze hun druk leven nog beter organiseren terwijl ze tussendoor telkens vrolijk worden van die hartstochtelijk mooie familieplaatjes.
Deze kan je maken als agenda met zachte kaft of als een luxueuzere versie met harde linnen of lederen kaft.

fotoagenda

5. 🙂 Een glimlach voor elke dag!

Er is geen fijner begin van de dag in te beelden dan met foto’s van je dierbaren.  Woont opa of oma alleen, dan is het nog belangrijker dat ze zich elke dag omringd weten door de kinderen en kleinkinderen. Ook al doe je nog zo je best, het is echt onmogelijk om iedere dag op bezoek te gaan bij je ouders of grootouders. Dankzij de gepersonaliseerde kalender weet oma of opa de kinderen en kleinkinderen steeds dichtbij.

De kalender is heel snel en eenvoudig te maken. Je kan zelf ook kiezen hoeveel foto’s je op elke pagina plaatst. Kortom, een persoonlijke kalender is ook dit jaar weer een must-have kerstcadeau voor grootouders. Kleine moeite, groot plezier!

kalender met foto's voor grootouders

Welke foto’s ga jij op je fotokalender plaatsen? Start je fotokalender hier.

Mocht je toch nog op zoek zijn naar een ander gepersonaliseerd geschenk, dan vindt je hier alle cadeau ideetjes voor grootouders terug!

Alvast zeer veel kerstplezier gewenst samen!

Weet je zelf nog leuke redenen waarom grootouders zo verzot zijn op hun jaarlijkse kalender? Laat ze zeker weten in de commentaren of via #mysmartphoto op FacebookTwitterInstagram of Pinterest! 

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *