Textiel bedrukken: maak er een persoonlijk ontwerp van!

Bij smartphoto kan je al een tijdje verschillende soorten textiel bedrukken. Niets nieuws? Klopt. En toch valt hier wel wat over te vertellen! Want sinds kort zijn er in onze online creator een aantal interessante opties bijgekomen waardoor je jouw ontwerp nóg persoonlijker kan maken. Zo kan je nu ook de achterkant van onze textielproducten bedrukken!

Bovendien hebben we na t-shirts, rompers, (kinder)schorten en slabbetjes nu ook sweaters toegevoegd aan het assortiment!

Daarnaast hebben we ook heel wat ‘text only’ designs toegevoegd, zodat je leuke quotes op je t-shirts of truien kan plaatsen. Dat heeft @anneleene heel goed begrepen (of niet? 🙈):

Foto via @anneleene

Wil je dus je eigen trui ontwerpen, een t-shirt bedrukken of een schattige, gepersonaliseerde romper als babycadeau geven? Lees dan maar even verder, want hieronder geven je wat tekst en uitleg bij de nieuwe opties om er een pronkstuk van te maken!

Maak je eigen Textiel

Eerst en vooral: ben je niet zo creatief of heb je gewoon geen zin om hard na te denken over het ontwerp? Textiel bedrukken hoeft helemaal geen groot werk te zijn dankzij onze vele kant-en-klare designs. Neem een kijkje op de overzichtspagina van je product: voor elke gelegenheid vind je er wel een passend ontwerp.

Als je wel iets specifieks in gedachten hebt om je textiel mee te bedrukken of graag wat experimenteert met een eigen ontwerp, klik dan bovenaan de pagina met designs verder naar Maak je eigen Textiel.

Hier krijg je een overzicht van alle textielproducten die gepersonaliseerd kunnen worden met symbolen, tekst en PNG’s (zie verder). Kies je product en lees hieronder hoe je het omtovert tot een pareltje.

Voeg tekst toe

Waar je vroeger bij smartphoto alleen maar textiel kon bedrukken met een vast design of met één grote foto, kan je nu ook zelf bepalen waar je foto’s en tekst gaat plaatsen. Daardoor is het dus ook mogelijk om een ontwerp met alleen maar tekst te maken (zie voorbeelden onderaan deze post).

Text only

Hoe vind je deze eenvoudig terug? Ga naar de overzichtspagina van je product (sweater, t-shirt, schort, romper…) en zet de filter “aantal foto’s op “0”. Dan krijg je alleen maar designs te zien zonder foto

Ontwerp helemaal zelf

Heb je een specifiek idee in je hoofd en vind je niets gelijkaardig terug tussen onze designs? No worries, je kan ook altijd van nul vertrekken en je eigen design ontwerpen, met tekst en/of foto’s. Klik bovenaan rechts op “Eigen ontwerp” en kies het product uit dat je wil personaliseren. Daarna kom je in de creator terecht.

In de creator kan je via de linkerkolom naar wens tekst– en fotovlakken toevoegen, ze kleiner of groter maken, ze veranderen van plaats enz. Je kan er ook kaders, symbolen en leuke achtergronden aan toevoegen. Kortom: maak er je eigen kunstwerkje van! Bij “voorbeeld” kan je telkens zien hoe jouw ontwerp geprint zal worden.

PNG: PN qué?

Dit onderdeel is voor wie al wat thuis is in fotobewerking. PNG is een bestandsformaat, zoals er ook JPEG, GIF, EPS, … zijn. PNG heeft als eigenschap dat het bepaalde delen van de foto als transparant kan bewaren. Meestal hebben logo’s dit bestandsformaat, zodat de achtergrond transparant zou zijn, maar dit kan ook leuke resultaten opleveren met foto’s.

Om een deel van je foto transparant maken, haal je er best Photoshop bij. Maar er bestaan ook online tools waar je dit op een eenvoudige manier kan doen, zoals https://clippingmagic.com/ (betalend) of https://autoclipping.com/ (gratis).

De smartphoto creator pikt deze transparantie op. Op die plaats wordt er niets gedrukt en krijg je dus de kleur van het textiel te zien.

Textiel bedrukken: inspiratie

Ziezo, nu je de kneepjes van het vak kent, heb je alleen nog de juiste inspiratie nodig om creatief uit de hoek te komen! Heb je last van een writer’s block? Don’t ‘sweat(er)’ it, want Google is je vriend! De online schatkist van originele teksten om textiel te bedrukken is oneindig! Hieronder alvast een aantal leuke ideeën 🙂

Combineer woorden met symbolen

Naam/eigenschap + SINCE + geboortejaar

Pimp je foto’s

Hashtag erop los

>> Start hier het maken van je eigen gepersonaliseerde kledij!

Weet je zelf nog leuke ideetjes om op een sweater of t-shirt te plaatsen? Laat het ons gerust weten via de commentaren of via #mysmartphoto op FacebookInstagram of Pinterest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *