Wanddecoratie voor wereldreizigers en backpackers om bij weg te dromen

De wereldreizigers onder ons kennen het probleem: op reis kan je de wereld aan, je zweeft tussen hoogtes en laagtes en stapt op het einde van je avontuur als een nieuw mens het vliegtuig in. Met in je rugzak een mooi pakketje aan indrukken en herinneringen. Maar … eenmaal terug op eigen bodem staat de harde realiteit van het echte leven je op te wachten. Slik.

Gelukkig bestaat het leven niet uit reizen alleen. Een warme thuis hebben is minstens even belangrijk! En wat als je beide zaken kon combineren door je vele mooie foto’s op een creatieve manier te verwerken in je muurdecoratie?

Hieronder geef ik je een aantal ideeën mee van wanddecoratie voor backpackers die een interieur creëren waarin huiselijke warmte samenvalt met je betoverende reisverhalen. Niet alleen uitstekend als interieurtips, maar ook gewoon leuk om nog elke dag een beetje bij weg te kunnen dromen.

1. DIY landkaart met retro prints

Laten we van wal steken met mijn persoonlijke favoriet: de zelfgemaakte landkaart omringd door prints.

Een wereldkaart poster is leuk, maar weinig origineel en kan ook snel gaan overheersen in je interieur. En eerlijk is eerlijk: zelfs als fervente backpacker heb je wellicht nog maar een klein deeltje van die kaart gezien. Dus waarom niet gaan inzoomen op het land dat je wél hebt doorkruist?

Print hiervoor de kaart van het bezochte land af op A3-formaat en haal er je breekmes en je vaste hand bij. Probeer zo gedetailleerd mogelijk de landgrenzen uit het papier te snijden: hoe fijner je te werk gaat, hoe mooier het resultaat zal zijn.

Stempel vervolgens met verf de afdruk van het land op een houten plank of een prikbord. Je kan ook met een spuitbus gouden glitters verstuiven, maar dan moet je de randen van de plank wel goed afdekken.

Bestel nu prints (of zoals in het voorbeeld hierboven cadeaukaartjes*) van je mooiste reisfoto’s en prik ze rondom de kaart. Met een koordje of fijne stift kan je eventueel aanduiden op welke plaats je de foto’s genomen hebt.

* Vergeet niet om nadien in je winkelmandje de hoeveelheid telkens aan te passen van 10 st. naar 1 st.

2. Reis-aanwijzers

Iets wat je vaak op straat ziet als je verre reizen maakt, zijn palen met richtingaanwijzers en de afstand tot bekende plaatsen. Breng dit idee nu gewoon binnen in je woonkamer als wanddecoratie! Gebruik hiervoor onze naamplaat, die in verschillende kleuren beschikbaar is. Je kan kiezen of je plaatsen neemt waar je geweest bent of plaatsen die nog op je bucket list staan.

Kies je ervoor om bezochte plaatsen aan te duiden, zet je ingekaderde foto’s of posters dan op een dunne wandplank en plaats de naamplaat er net voor.

3. Souvenirs in de spotlight

Niet alleen je vakantiefoto’s, maar ook je souvenirs verdienen een plaatsje in je interieur. Werk verder op bovenstaand idee door ingekaderde posters op een schap te zetten en te omringen door je verzamelde aandenkens.

Als je een heel kleine souvenir extra in de kijker wilt plaatsen, kan je het in een glazen box plaatsen. Veel interieurwinkels hebben deze nu in hun aanbod. Zo krijgt het souvenir in zijn mini-vitrine maxi-aandacht!

4. Geef je favoriete land een plaats in het woordenboek

Heb je je hart verloren aan een land en wil je net dit land centraal zetten in je muurdecoratie, print dan op een kwalitatief papier de naam van het land vergezeld van een zelfgemaakte omschrijving van dat land. Je eigen herinneringen, belevenissen en favoriete aspecten van het land en van de bevolking staan hier dus centraal!

Giet dit alles in de lay-out van een woordenboek (zie foto) en onderwijs zo de bezoekers van je woning in de passie die je koestert voor dit land.

5. Woordspelletjes

Een andere manier om bij je prachtige reisfoto’s de locatie te vermelden is met scrabble letters. Neem een scrabble spel dat je niet meer wilt gebruiken en pik er de letters uit die je nodig hebt. Kleef op de achterkant van elke letter een klein magneetje. Hang je prints uit op een magneetbord en vergezel ze van de scrabble letters (in de juiste volgorde welteverstaan ;-)).

Tip: vergeet niet om de magneten die je op reis verzamelde erbij te hangen!

6. Fotomuur in de hoek

Als backpacker heb je zoveel mooie foto’s en moet je hier dus een haast onmogelijke selectie uit maken voor je muurdecoratie. Maar geen paniek! Want hier komt een idee waarbij je minder streng hoeft te zijn voor jezelf.

Kies in je woning een hoek uit die nog blanco is. Gebruik nu een heel arsenaal aan kleine vierkante prints om deze hoek in twee dimensies op te fleuren als fotomuur. Teken de vorm wel vooraf af op je muur met afplaktape die je nadien terug verwijdert.

Foto’s die je op dezelfde plaats nam, kan je bij elkaar hangen om mooie kleurencombinaties te creëren. Of je kan met de prints ook een figuur vormen zoals een hart of – voor de échte doe-het-zelver – de vorm van het land! Een eyecatcher van formaat!

7. Exotische biljetten aan de muur

Thuiskomen na je reis, willen betalen bij de bakker en alleen buitenlands geld op zak hebben. Oeps! Herkenbaar? Meestal verdwijnt dit geld nadien ergens ver weg in een lade. Maar waarom zou je zo’n authentieke souvenir gaan verstoppen als je er net iets leuks kan mee doen?

Maak een collage van de vreemde biljetten op een vel papier. Als je de biljetten niet kapot wilt maken, gebruik dan kleefgom, zo kan je ze nadien nog probleemloos terug aftrekken. Inkaderen en klaar!

Ziezo, met deze tips voor muurdecoratie hou je probleemloos je mooiste reisverhalen levend! Als centen en/of tijd ontbreken voor een nieuwe verre reis, kan je zo toch eens lekker wegdromen vanuit je luie zetel!

Ontdek zeker ook volgende blogposts om je vakantie voor te bereiden: Hoe mooie foto’s nemen tijdens de vakantie en tips voor smartphonefotografie!

Interesse om meteen je hele muur in een nieuw jasje te steken? Bij smartphoto kan je sinds kort met de meerluik canvas en de meerluik canvas fotogalerij in een handomdraai een prachtige fotomuur maken met je foto’s.

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *