Kerstspelletjes voor kinderen: hou de kids bezig tijdens het kerstdiner

Kerstanimatie voor kinderen tijdens de maaltijd

Hoe hou je de kinderen rustig tijdens het uitgebreide kerstdiner? De ideale oplossing is om ze een paar leuke kerstspelletjes te geven. In dat geval heb je geen kind aan ze en kun je zelf heerlijk genieten van het avondmaal. Kies voor onderstaande leuke spelletjes in kerstthema!

kerstspelletjes voor kinderen

Bij smartphoto zijn er heel wat mama’s die het fantastisch vinden om ideeën te bedenken waarmee ze het leven net iets aangenamer kunnen maken. Toen de decembermaand naderde, vroegen zij zich af hoe ze hun kinderen konden bezighouden tijdens het kerstdiner. Hoe blijven de kinderen zo’n lange tijd rustig zitten? Hoe voorkomen we dat we de kinderen steeds moeten waarschuwen om aan tafel te blijven zitten? Gelukkig hebben we voor jou de ideale oplossing!

Spelletjes in kerstthema

Het idee is heel simpel: je kunt de spelletjes in kerstthema zo afdrukken. Houd ze achter de hand voor wanneer je merkt dat de kinderen het wat zat zijn aan tafel. Omdat we begrijpen dat jij meer dan genoeg aan je hoofd hebt rond de feestdagen, hebben wij alles al voor je geregeld. Je hoeft de kerstspelletjes alleen nog maar af te drukken. Je kan ze hier alvast downloaden.

kerstanimatie kinderen

Om je kinderen lang genoeg bezig te houden − zodat jij voldoende tijd hebt om te genieten van al het lekkers op je bord − hebben we drie verschillende spellen bedacht.

Bij het eerste spelletje kunnen ze de Kerstman inkleuren, het tweede is een doolhof waarbij ze de Kerstman moeten helpen de juiste weg te vinden en tenslotte kunnen ze zelf een kersttekening maken door de aangeduide punten met elkaar te verbinden. Het geheel is zowel op A3 of A4 formaat af te drukken. Spelplezier verzekerd!

cadeaukaartjes voor Kerstmis

Zoek je nog meer kersttips? Maak dan bijvoorbeeld gebruik van onze kerstige cadeaulabels om je kerstgeschenken mee te versieren!

Of zoek je nog een leuk idee voor je kerstkaarten en wil je echt iets origineels? Bekijk onze nieuwe designs voor kerstkaartjes en unieke ideeën om je kerstkaartjes zelf te knutselen. Zo kun je al je dierbaren het allerbeste wensen.

Heb je zelf nog leuke animatie ideetjes voor kinderen? Deel ze zeker met ons in de commentaren of via onze sociale media via hashtag #mysmartphoto.

kerstkaartjes, kerstdecoratie en kerstcadeaus

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *