De handigste kalender voor 2015: de familieplanner

Kalender 2015

Het is altijd weer een uitdaging om thuis alles goed voor elkaar te krijgen. Mama en papa moeten werken, natuurlijk op verschillende dagen en tijden

 De kinderen gaan naar school en moeten gebracht en gehaald worden. Vervolgens moet je zoontje op zaterdag voetballen en je dochter heeft zondag een balletuitvoering.

Natuurlijk wil je ook nog even een bezoekje aan je ouders brengen, de broer van je man belt dat ze langs willen komen en oh ja, de boodschappen voor het etentje met vrienden volgende week moeten ook nog gehaald worden. Niet vergeten de oppas voor de kinderen alvast te bellen!

Loopt jouw hoofd al over? Het is soms een echte uitdaging overzicht te houden over alle afspraken en verplichtingen die je als gezin hebt en te voorkomen dat er dubbele afspraken worden gemaakt of dat je een afspraak vergeet!

 kalender 2015 maken - jaarplanner

Familieplanner

Gelukkig is er nu een oplossing voor dit probleem: de familieplanner! Een handige kalender 2015 die het verdient hier even in de spotlight gezet te worden, want dit biedt daadwerkelijk op een eenvoudige manier een oplossing voor heel veel planningsproblemen in gezinnen. Een familieplanner is een kalender waar per maand voor elk familielid de afspraken per dag kunnen worden opgeschreven. Met één blik op de kalender 2015 heb je dus direct overzicht hoe of wat, voor het hele gezin.

kalender 2015

Maak een familieplanner

Het is dus in alle opzichten een goed idee om van uw kalender voor 2015 een familieplanner te maken. Dit kan heel eenvoudig via Smartphoto. De familieplanner heeft standaard één blad per maand. Op dit blad staan naar keuze 3, 4 of 5 kolommen voor de betreffende gezinsleden. Het papier is van kwalitatief hoge kwaliteit en je hebt de keuze uit diverse ontwerpen. De kalender wordt heel persoonlijk doordat op elke pagina eigen foto’s worden geplaatst. Je hebt hierbij de keuze tussen één grote foto of meerdere kleine foto’s. Het is leuk bijvoorbeeld voor één grote foto te kiezen die afgestemd is op de maand (een sneeuwfoto in januari, een strandfoto in juli). Maar ook handig is om boven elke kolom een foto van het betreffende gezinslid te plaatsen.

kalender 2015 maken

In het dagelijks leven

Het succes van een familieplanner valt of staat natuurlijk wel met hoe consequent iedereen is met zijn of haar eigen afspraken erop te zetten. Spreek af dat de familieplanner leidend is: met afspraken die er niet opstaan, wordt in principe geen rekening gehouden. Zo wordt de kalender van 2015 ook daadwerkelijk het middelpunt van het huishouden.

Jongere kinderen moeten misschien nog geholpen worden met het invullen. Wanneer je kinderen hebt die nog niet kunnen lezen, zou je kunnen overwegen om met symbooltjes op de kalender te werken, of met gekleurde stickertjes. Zo hebben ook zij overzicht over de activiteiten van iedereen. Het is handig om de kalender één keer per week samen te bekijken om te voorkomen dat bepaalde afspraken toch er tussendoor glippen.
En, zou een familieplanner handig zijn bij jullie in het gezin? Laat het ons weten weten via de commentaren of Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest  met de hashtag #mysmartphoto.

cta-kalender-NL

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *