Een fotokalender maken begint met de juiste foto’s. Deze tips mag je niet missen!

Fotokalender maken

Een fotokalender is hét perfecte cadeau. Voor je ouders, opa en oma, andere familieleden, goede vrienden, collega’s…of voor jezelf natuurlijk! Je geniet het hele jaar van zo’n kalender en zeker door een fotokalender te maken geef je een hele persoonlijke en bijzondere touch aan het geheel. Veel mensen kiezen ervoor de kalender een bepaald ‘thema’ mee te geven, bijvoorbeeld een romantische fotokalender of een kalender met familiefoto’s. Wij geven je de beste tips voor de juiste foto’s voor elk type fotokalender.

 Fotokalender maken titel

Een fotokalender met familiefoto’s

Bij het fotokalender maken is een kalender met familiefoto’s een van de meest voorkomende soorten.
Logisch: het is ook erg leuk je eigen (klein)kinderen, ouders en andere familieleden centraal te stellen op een kalender! Door het combineren van familiefoto’s en portretten wordt het een vrolijk en volledig geheel.
Een ideaal en origineel cadeautje voor andere familieleden!

Bij het maken van een fotokalender met familiefoto’s kun je natuurlijk gebruik maken van foto’s van het afgelopen jaar. Maar wil je echt iets bijzonders, maak dan speciaal voor de kalender een serie foto’s van je familie.
Zorg ervoor dat iedereen dezelfde kleuren (bijvoorbeeld jeans en wit) draagt: dat ziet er op de foto erg mooi uit. Je kunt de foto’s in een studio laten maken, maar met een neutrale achtergrond en een goede (hobby)fotograaf kom je thuis ook een heel eind.

Fotokalender maken met familiefoto'sFoto via photonuvo

 Een fotokalender met vakantiefoto’s

Was het een citytrip of ontspannen strandvakantie dit jaar? Voor je fotokalender maken maakt het niet uit! Er zijn altijd volop vrolijke, zonnige en leuke vakantiefoto’s die keer op keer een lach op je gezicht toveren als je ze ziet. Ideaal om te gebruiken op een fotokalender!
Gebruik de leukste foto’s van de afgelopen jaren om het komende jaar elke maand een nieuwe leuke herinnering te zien.

fotokalender maken reizen

Een romantische fotokalender

Zijn jullie afgelopen jaar getrouwd? Of misschien wel 10, 20 of 15 jaar samen? Een mooie fotokalender met trouwfoto’s en andere romantische foto’s van jullie samen is altijd een goed idee. Verras je partner ermee! Extra leuk is het om bij zo’n cadeautje voor je partner bij elke foto een lieve of bijzondere tekst te zetten. Zo geniet je elke maand weer van een beetje extra romantiek in huis.
Tevens een ideaal kado voor een jubileum: probeer overal en nergens vergeten foto’s van het jubilerende paar vandaan te halen en verras ze met een fotokalender vol bijzondere plaatjes!

romantische fotokalender makenFoto via www.kateignatowski.com/blog

Een fotokalender voor één iemand

Een fotokalender maken kan ook met foto’s van slechts één persoon: de gever, of de ontvanger! Denk aan portretfoto’s, maar ook aan foto’s rondom hobby’s of een andere gezamenlijke interesse. Een originele manier om iemand eens echt te verrassen!
Wil je het helemaal bijzonder maken, maak dan een kalender met babyfoto’s, kinderfoto’s en andere foto’s ‘uit de oude doos’ van de betreffende persoon. In dat geval is het het meest praktische de oudere foto’s die niet digitaal zijn in te scannen: zo blijft de kwaliteit het beste behouden.

fotokalender van 1 iemand

Een fotokalender met baby/kinderfoto’s

Wie is er niet gek op? Schattige babyfoto’s en bijzondere kinderfoto’s. Een fotokalender maken van babyfoto’s en kinderfoto’s betekent het perfecte geschenk voor ouders, grootouders, peters en meters.
Kies bijvoorbeeld voor een verloop door bij elke maand een foto te plaatsen waarop het kind weer wat ouder is.
Ook leuk: stem de foto’s af op de maanden. In januari een foto van de kinderen op de ski’s en in juli natuurlijk in het opblaasbadje in de achtertuin. Eventueel kun je er ook voor kiezen teksten aan de foto’s toe te voegen. Zet daarin mooie quotes over kinderen uit boeken of songteksten, óf kies voor gevleugelde uitspraken van je kinderen zelf. Zo’n fotokalender gaat zeker in de smaak vallen bij iedere oma of peter!

Fotokalender maken baby

De juiste foto’s voor elke fotokalender

Wat voor soort fotokalender je ook maakt, het wordt altijd mooi, zolang je er maar wat zorg en aandacht aan besteedt! Natuurlijk hangt en staat alles ook met de kwaliteit van de kalender en de mogelijkheden die je geboden worden tijdens het ontwerpproces.
Bij Smartphoto heb je de keuze uit vele ontwerpen en designs, en ben je zeker van een kwalitatief hoogstaand product wat je bovendien ook nog snel in huis hebt. Ideaal voor elke gelegenheid!

Ben jij van plan dit jaar zelf een kalender te maken?  Laat het ons weten weten via de commentaren of Facebook, Twitter,Instagram of Pinterest met de hashtag #mysmartphoto!

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *