Hoe het is om te reizen met kids

Wat je van je vakantie verwacht vs. de realiteit

Het is weer die mooie tijd van het jaar: op reis gaan. Als je kinderen hebt is elke dag een avontuur, maar vertrekken op vakantie met kinderen is nog een grotere uitdaging. Je hoopt dat alles zoals in je verbeelding zal lopen, maar de realiteit ziet er toch nét iets anders uit. 😉

Koffer vol kinderspullen

Voor het vertrek moeten de koffers gemaakt worden. Je verwacht dat iedereen een gelijke hoeveelheid spullen zal meenemen, want jullie blijven toch even lang op vakantie. Iedereen draagt zijn eigen koffer. Ideaal!

Maar in realiteit prop je de helft van je eigen spullen in een veel te kleine koffer omdat alle toegestane kilo’s zijn ingenomen door kinderspullen. Je loopt erbij als een pakezel, omdat je kinderen het al na 5 minuten beu zijn om hun eigen koffer te dragen.

Animated GIF

Via Giphy

Heeeeeeeel lange rit

Als je met de auto naar warmere oorden vertrekt, dan heb je vast een lange rit voor de boeg. Je verwacht dat de kinderen tijdens die reistijd gretig gebruik maken van de extra tablet-tijd die ze krijgen, of ze doen een dutje. Misschien spelen ze wel een spelletje. Wat een rustige rit! 

In realiteit is “zijn we er bijna?” hetgene wat je altijd hoort. De kinderen willen naar buiten en stellen voortdurend vragen.

Animated GIF

Via Giphy

Blikken trotseren

Of je besluit om het vliegtuig te nemen naar je vakantiebestemming. Ook hier verwacht je dat de kinderen zullen slapen of spelletjes spelen op de tablet. En jij hebt eindelijk tijd om dat spannende boek uit te lezen.

Maar in realiteit moet je de meest creatieve manieren vinden om de kinderen stil te houden en ervoor zorgen dat ze het gangpad niet op en af lopen en zo menig steward(ess) onderuit halen. Daarbij mag je ook nog eens de blikken van je geërgerde medepassagiers trotseren, want zij willen wél hun spannend boek in alle rust kunnen uitlezen.

Animated GIF

Via Giphy

“Ik moet pipi doen!”

De vlucht of de autorit is van start gegaan. Je verwacht dat iedereen voor de rit of vlucht naar het toilet is geweest, en pas binnen een uurtje of 2 zal moeten stoppen of het gangpad doorkruisen voor een plaspauze. Perfect getimed!

In realiteit zijn je kinderen helemaal niet naar het toilet geweest ondanks je ze er ongeveer toe dwingde om voor vertrek te gaan. Daar komt nog eens bij dat ze ze veel te veel water gedronken hebben voor het vertrek. Met als resultaat dat jij om de 5 minuten het gangpad op en af wandelt. Of inventieve plaatsjes moet zoeken op de autoroute du soleil.

Animated GIF

Via Giphy

Ogen op je rug

Je bent aangekomen op je bestemming en het is tijd om te ontspannen. Je verwacht er een tijdschrift bij te nemen en je neer te ploffen op een zonovergoten strand. Dit is puur vakantie!

Maar in realiteit zijn je ogen overal behalve op het tijdschrift gericht. Je moet erop letten dat je kinderen niet weglopen of zich bezeren op de waterglijbaan.

Animated GIF

Via Giphy

Zo rood als een tomaat

Het is het ideale moment om een kleurtje op te doen en te genieten van de zon. Je verwacht er na de vakantie als een gebronsde godin met ‘sunkissed’ haren bij te lopen. Iedereen is jaloers op jouw Spaanse diva-allures.

Maar in realiteit heb je het na 20 minuten al veel te warm en plak je aan je strandstoel van het zweten. Het enige kleurtje dat jij krijgt deze vakantie is dat van een tomaat.

Animated GIF

Via Giphy

Overal waterspatten

Je besluit om toch nog een poging te doen om dat spannende boek uit te lezen. Je verwacht jezelf helemaal te verliezen in het boek en geniet van de creativiteit van de schrijver. Wat een verhaal! 

Maar in realiteit ben je meer bezig met het boek te redden van alle waterspatten die je kinderen maken. Je wilt dat boek immers in een deftige staat terug naar de bibliotheek brengen. Waarschijnlijk zonder het uit te lezen.

Animated GIF

Via Giphy

Chicken nuggets of couscous?

Je verwachtingen: maaltijden staan tijdens de vakantie in het teken van gezelligheid, heerlijk tafelen en nieuwe smaken ontdekken. Je doet inspiratie op voor thuis en verbreedt je horizon. Je proeft een heerlijke moussaka of paëlla, en test de baklava uit.

Maar in realiteit beland je in de lokale Mcdonalds en zit je chicken nuggets met frietjes te eten. Want de kinderen hebben het niet zo voor die nieuwe smaken.

Animated GIF

Via Giphy

Alle glijbanen uittesten

Het is tijd om de streek wat meer te ontdekken. Je verwacht gezellig rond te kuieren in de pittoreske dorpjes en ontmoet de locals. Je schiet de mooiste foto’s waar iedereen jaloers op is. Wat een prachtige streek!

In realiteit ben je het dure en drukke waterpark aan het ‘verkennen’ op zoek naar de snelste glijbanen. Want je moet die glijbanen toch overal kunnen uittesten?!

Animated GIF

Via Giphy

Niet treuzelen!

Je verwacht: enkele leuke wandelingen om zo alsnog de buurt de verkennen. Je geniet van de rust en de natuur. Wat is het leuk om die lokale bloemen en planten te bekijken. En die prachtige bergen, wauw!

In realiteit bestaat de wandeling maar voor 25% uit effectief wandelen. De andere 75% ben je bezig met de kinderen voort te sleuren. Want die willen liever in het zwembad springen.

Animated GIF

Via Giphy

Eindelijk slaap inhalen?

Je verwacht: slaap inhalen die je tijdens het jaar gemist hebt. ‘S morgens slaap je lekker lang uit en word je natuurlijk wakker met het gefluit van de vogeltjes. ‘S middags doe je een dutje in je strandzetel. En dat onder een stralende zon. Heerlijk!

Maar in realiteit is het bioritme van je kinderen compleet om zeep. Je hoeft helemaal geen wekker te zetten om op tijd te komen voor het ontbijt in het hotel.

Animated GIF

Via Giphy

Smile!

Je wilt je vakantie natuurlijk vastleggen op de gevoelige plaat. Je verwacht: idyllische plaatjes waar iedereen stralend op staat. De lucht is helderblauw, er zijn verder geen toeristen en dat schattige kerkje staat er perfect op. Prachtig! 

In realiteit is er op elke foto wel iemand die er genoeg van heeft en liever wil gaan spelen. Andere toeristen photobomben jouw foto’s en dat kerkje paste er toch nét niet op.

Animated GIF

Via Giphy

Maar toch zou je voor geen geld van de wereld al die mooie momenten met je gezin willen missen! 😉

Last but not least! Omdat we weten dat het leven als mama best wel uitdagend is geven we je ook nog graag een handig cadeautje! 🙂

Bestel op www.smartphoto.be je gratis set gepersonaliseerde stickertjes* met actiecode DENKJIJDATIKHIERTIJDVOORHEB of klik meteen op de link hieronder:

Aanbod geldig met actiecode DENKJIJDATIKHIERTIJDVOORHEB t.e.m. 16/09/2019 op één bestelling via www.smartphoto.be. Niet cumuleerbaar met andere promoties. Niet geldig op verzendkosten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *