Fotokalender 2016: welke kalender heb ik nodig?

Fotokalender 2016

Het jaar 2016 zit er alweer aan te komen en daarom wordt het tijd om na te denken over een nieuwe jaarkalender. Wist je dat het tegenwoordig heel gemakkelijk is om een eigen fotokalender te maken die helemaal afgestemd is op jouw wensen?  De mogelijkheden zijn groot en daarom helpen we graag een handje in jouw keuze voor een fotokalender 2016.  

Fotokalender 2016

Hieronder vind je gemakkelijk en snel wat voor soort kalender je nodig hebt en hoe je deze zo leuk mogelijk kunt maken. Ga je vandaag nog aan de slag?

Welke kalender heb ik nodig?

Kalender 2016 maken

Er zijn drie verschillende soorten gepersonaliseerde fotokalenders die je kunt maken:

  • Meeneembaar
  • Voor thuis
  • Voor op je bureau

Het hangt van je wensen af welke kalender het beste bij je past. Als je op zoek bent naar een gepersonaliseerde agenda met een harde of zachte kaft, dan kun je het beste gaan voor de meeneembare kalender. Een fotokalender die thuis een prachtige plek aan de muur verdient kan bijvoorbeeld dienen als een verjaardagskalender, familieplanner, jaarkalender of keukenkalender. De kalender op je bureau moet juist weer handig in gebruik en gemakkelijk af te lezen zijn.

Beantwoord de vragen in het overzicht en ontdek de fotokalender die bij jou past.

1. Een kalender om mee te nemen

Meeneembare kalender

Wil je een fotokalender maken die je overal mee naar toe kunt nemen? Dan kan je opteren voor een gepersonaliseerde fotokalender in de vorm van een agenda. Gevuld met pagina’s die jou naast een handig overzicht ook het plezier schenken van het aanschouwen van foto’s met geliefden en mooie herinneringen.

Bepaal of je een zachte of eerder een harde kaft verkiest. Met een harde kaft maak je een echte deluxe agenda die lang meegaat en een zeer mooi effect geeft. Dit is vooral handig als je de agenda vaak bij je hebt, met de harde kaft krijgt je agenda een extra bescherming en gaat deze heel lang mee. Niet alleen voor jezelf maar ook zeer geschikt als gepersonaliseerd cadeau.

Wanneer je voor een zachte kaft gaat, kies je voor een zeer praktische agenda die je zeer makkelijk overal mee naartoe neemt. Kies voor een kleine of grote fotoagenda. Hoe groter de agenda, hoe groter de foto’s gedrukt kunnen worden. Vooral met mooie persoonlijke foto’s werkt dit erg goed. Als je echter wat minder ruimte hebt, kun je ook schitterende ontwerpen maken met een kleinere variant. Gebruik het voor jouw persoonlijke afspraken of to-do’s.
Hoe dan ook, een agenda als deze wordt dankzij jouw persoonlijke touch helemaal uniek.

2. Een prachtige accessoire in huis

Kalender voor thuis

Met een gepersonaliseerde fotokalender heb je een eigengemaakte versiering aan de wand die echt iets aan je huis toevoegt. Kies jouw mooiste foto’s, en jouw kalender wordt een fantastisch stukje huisdecoratie waar je trots op zal zijn. Er bestaan verschillende modellen, afhankelijk voor welk doel je jouw kalender wil gebruiken.

Een jaarplanner is bijvoorbeeld erg handig wanneer je jouw foto’s wilt laten opvallen en in één pagina het overzicht voor het hele jaar wilt zien. Deze praktische kalender werkt prachtig als decoratie aan je muur.

Voor een kunstwerk dat elke maand weer verandert, kan je kiezen voor de wandkalender deluxe. Deze wordt gedrukt op fotopapier van de beste kwaliteit en geeft jouw beste foto’s nog een extra mooie glans. Ideaal om van je kalender een toffe herinnering te maken.

Wil je een kalender met een goed evenwicht tussen foto’s en tekst, dan kan je opteren voor een keukenkalender (klein) of een wandkalender (groot). Beide kalenders zijn makkelijk op te hangen en fleuren jouw interieur mooi op.

De familieplanner is dan weer zeer geschikt om de activiteiten binnen jouw gezin te organiseren. Je kan hierop alle belangrijke activiteiten en afspraken opschrijven per gezinslid. Elk gezinslid heeft hierbij zijn eigen kolom, wat je kan duidelijk maken door van iedereen een foto toe te voegen.

Tenslotte is er ook nog de verjaardagskalender waarop je alle belangrijke dagen kunt bijhouden. Met je eigen foto’s staat deze fotokalender prachtig waar je hem ook ophangt.

Wil je een echt toffe verjaardagskalender maken? Lees dan onze blogpost met 7 tips voor de leukste verjaardagskalender.

3. Een handige kalender op het werk

Kalender bureau

 

Je kan geheel in eigen stijl een passende fotokalender voor 2016 zelf maken om mooi op je bureau te laten pronken. Als je in één keer de data wilt kunnen zien, dan is de bureaukalender de beste optie. Kies foto’s van je familie om het extra warm te maken.

Wil je de foto’s lekker laten opvallen op het werk? Met een echte retro look voel je je helemaal thuis met de fotokalender in designhouder. Maak van je bureau een warme omgeving met de foto’s die voor jou echte betekenis hebben.

Dankzij de vele nieuwe designs voor 2016 ben je verzekerd van een unieke kalender die helemaal afgestemd is op jouw wensen. Je kan de kalender maken in vele maten en kleuren en je kunt zelfs je eigen startmaand kiezen.

We geven je tenslotte graag nog enkele tips voor een passend design voor jouw fotokalender. In dit artikel geven we jou 10 ideeën om een prachtige fotokalender samen te stellen. We hebben het over kleurgebruik, toepassing van ruimtes, versieringen en meer.

Wat je ook kiest, je kunt de fotokalender maken zoals jij dat wilt. Voor welk soort fotokalender ga jij? Laat het ons weten weten via de commentaren of via Facebook, TwitterInstagram of Pinterest met de hashtag #mysmartphoto.

eigen kalender maken

 

Lees ook:

Elke dag een goed humeur met je gepersonaliseerde bureaukalender
Fotokalenders 2016: nieuwe designs
10 design ideeën voor je fotokalender
Een originele kalender? Maak hem met je Instagram foto’s

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *