De leukste binnenhuisactiviteiten voor kinderen deze zomer

Binnenhuisactiviteiten voor kinderen
Wat doen we als het regent?

Als we aan de zomer denken, krijgen we direct de leukste gedachten over de zon, warmte, vakantie of willen we lekker met de kinderen naar het zwembad of het strand. Toch zou het niet voor de eerste keer zijn dat het in de zomer dagenlang regent. Gelukkig is het ook dan prima mogelijk om er een fantastische vakantie van te maken. Ideeën genoeg om je urenlang binnen te vermaken en je geen moment te vervelen.

Trouwens, de meeste binnenhuisactiviteiten zijn ook voor de ouders bijzonder leuk! 😉

binnenactiviteiten kids

Maak een bekend spel nog leuker!

Het spel ‘Wie is het” is over de hele wereld bekend. Spannend om te raden wie je tegenspeler heeft uitgekozen, maar na een aantal keren begint het vaak toch te vervelen.

Gelukkig is er een leuke oplossing, zodat het spel ook na 10 potjes nog leuk blijft! Om een persoonlijk tintje aan het spel te geven, zoek je grappige foto’s van familieleden of vriendjes van je kinderen en laat deze eventueel printen als standaard of zwart-wit. Plaats de prints op een bordje en je zult zien dat het spel na uren nog niet verveelt.

Speel je eigen ‘Wie is het’! 🙂

binnenhuisactiviteiten Foto: La Factoria Plastica

Een photobooth!

Een opvallende en leuke trend van de laatste jaren. Met dit idee heb je eigenlijk twee activiteiten tegelijk. Enerzijds het maken van een leuk en creatief fotokader en anderzijds het maken en poseren voor hilarische foto’s! 😀 Plezier verzekerd!

Hoe maak je het?

Heel eenvoudig. Je hebt enkel papier, karton en stiften nodig.
Uit het karton snijd je een rechthoek met behulp van een cuttermes. Schrijf iets grappig op het fotokader of laat dit decoreren door de kinderen. Geef zeker je fantasie alle ruimte! Zoek naar leuke kostuums of attributen als snorren en brillen.

Daarna enkel nog even poseren en je maakt de meest hilarische foto’s die nog jarenlang zullen meegaan! 🙂

leuke binnenhuisactiviteiten voor kinderenFoto: Homemade by Jill

Kunst met de hoofdletter K

Kinderen zijn dol op het zelf maken van de leukste dingen. Het maken van een fotokader waarmee ze daarna de muren van hun kamer kunnen opvrolijken is hiervan een leuk voorbeeld.

Het fotokader is bijzonder eenvoudig te maken.
Het enige wat je nodig hebt zijn foto’s, viltstiften, ijslollystokjes en lijm.
Je legt een paar stokjes naast elkaar en daarna plak je andere stokjes in de andere richting hierboven op. De foto komt mooi in het midden.

Tenslotte is het leuk om het kader te versieren. Laat de kinderen met stiften abstracte figuren tekenen voor een vrolijke uitstraling.

toffe activiteietn voor kidsFoto: Chicacircle

Goed en gezond!

Er zijn ook leuke binnenactiviteiten te bedenken voor in de keuken. Deze activiteit geeft de kinderen misschien wel de kans om voor het eerst van hun leven van hun eigen culinaire creatie te maken en te proeven! Bovendien leer je de kinderen tegelijkertijd dat een snack of toetje niet altijd ongezond hoeft te zijn om lekker te kunnen smaken.

Deze leuke fruithapjes zijn bijzonder eenvoudig samen te maken. Denk er wel aan dat het handig is om van te voren plastic messen voor de kinderen aan te schaffen.

Laat de kinderen een brunoise maken van lekkere vruchten. Kies het liefst voor fruit dat gemakkelijk te snijden is zoals banaan of aardbei. Druiven zijn helemaal ideaal, omdat ze zelfs niet gesneden hoeven te worden.

Nadat de vruchten gesneden zijn, prikken de kinderen de stukjes op een spies en voila… een bijzonder lekkere snack is helemaal klaar! 🙂

activiteiten zomer kinderenFoto:  Welke

Binnenactiviteit voor de avonturiers

Dit idee is er eentje voor de echte avonturiers. Daag de kinderen uit om het parcours, dat jij hebt aangelegd door het huis, te volgen. De winnaar verdient een leuke zelfbedachte prijs.

Je kunt het parcours maken met allerlei materialen die voorhanden zijn. Denk hierbij aan kussens, slingers, hoepels, dekbedden, enz. Eigenlijk gewoon van alles wat je in huis hebt. Zolang het maar leuk blijft! 🙂

binnenhuisactiviteiten voor kinderenFoto: It’s always autumn

De marshmallow katapult

Geef je zoon de katapult die hij altijd al zo graag wilde hebben. Maar dan zonder belangrijke dingen die beschadigd raken.

Hoe doe je dat? Je hebt waarschijnlijk nog wel een paar stokjes over van het fotolijstje. Maak een stapeltje stokjes aan elkaar vast met elastiekjes. Duw een stokje door het stapeltje andere stokken heen en leg nog een stok bovenop de stapel. Deze twee stokjes maak je aan elkaar vast met een elastiekje. Een marshmallow erboven op en schieten maar!

activiteiten kinderen binnenFoto: Little bins for little hands

Wie zoekt, die vindt

Een originele schattenjacht. Niet alleen leuk, maar zeker ook leerzaam.

Geef de kinderen allemaal vormen zoals cirkels, driehoeken, vierkanten en rechthoeken. Een tekening ervan kan natuurlijk ook. Daarnaast krijgen de kinderen ook een fototoestel.

Nu gaan ze in huis op zoek naar voorwerpen die dezelfde vorm hebben. Met de foto’s die de kinderen maken van de spulletjes die ze tegenkomen, kun je een klein fotoboekje maken. Schrijf de woorden erbij. Op deze manier leren de kinderen heel eenvoudig en spelenderwijs de vormen en de kleuren.

activiteiten voor kinderenFoto: Hands on as we grow

Heb je zelf ook nog leuke tips voor binnenactiviteiten? Laat ze ons dan zeker even weten via Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest. Met de hashtag #mysmartphoto.

foto's printen

Lees ook:

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *