Deze 9 selfies moet je gemaakt hebben deze zomer!

De zon begint weer te schijnen en het is weer tijd voor terrasjes, dagjes uit en last but not least: vakantie! Al die leuke dingen moeten uiteraard vastgelegd worden zodat je de herinneringen voor altijd bij je kan houden. En wat is er dan mooier als je zelf ook op die foto staat?

selfies-BlogNL-featured-image

We hebben een lijst met verschillende soorten selfies samengesteld die jij deze zomer moet gemaakt hebben. Dus pak die camera of smartphone bij de hand en leg al jouw favoriete zomerherinneringen vast!

 Sunfie: step into the light!

Sun is out! En dat mag gevierd worden. Het gebeurt immers niet vaak in ons kleine belgenlandje. Leg het daarom vast zodat je in de winter nog even terug kan keren naar dat heerlijke warme moment.

Belangrijk bij de sunfie is dat je de foto zo neemt dat je geen tegenlicht hebt. Maar het is ook vervelend wanneer je met je ogen de zon in moet kijken. Ga daarom zo staan dat de zon van de zijkant komt.
Zo kunnen we zien dat jij het bent en sta je steeds charmant op je sunfie!

selfie-sunfie

Foto via KinoYoga

Swimfie: verfrissend!

Wat is er meer zomers dan zwemmen. In de zee, een zwembad of in het opblaasbadje in de tuin. Het water wordt massaal opgezocht en de bikini’s en zwembroeken mogen weer aan.
Het is dus tijd voor een verfrissende swimfie!

Let wel goed op dat je camera of smartphone waterdicht is en dat je hem goed vast hebt. Een swimfie is prachtig en past natuurlijk perfect in jouw collectie van zomerselfies. Maar het zou zonde zijn als die prachtige camera of smartphone in het water valt. Let dus goed op als je deze zomer een swimfie maakt!

selfie-swimfie

Foto via Iconosquare

Bookfie: een foto zegt meer dan duizend woorden…

Die enorme stapel boeken die je nog hebt liggen en waar je het hele jaar al in wilde beginnen mogen nu open geslagen worden! Het is zomervakantie en je hebt nu alle tijd van de wereld.
Maak een foto van jezelf en je favoriete boek en laat met je bookfie zien hoe ver je al door die stapel heen bent.

selfie-bookfie

Foto via Newsmonkey

Petfie: man’s best friend

Onze trouwe viervoeters (of tweevoeters) zijn soms onze beste vrienden. Gelukkig hebben we ze niet alleen thuis maar kan je ze ook tegenkomen wanneer je op reis bent. Gun deze harige vrienden hun moment of fame en ga er mee op de foto.

Tip: in het buitenland heb je vaak ook leuke dierentuinen! Hét moment om een echte exotische petfie te maken!

selfie-petfie

Foto via BoredPanda

Ussie: de groepsselfie!

De zomer is ook de tijd voor vrienden, familie en gezelligheid. De ussie is daarom perfect om de toffe sfeer vast te leggen op een warme zomeravond of tijdens een dagje uit.
Zorg er voor dat je met de groep dicht bij elkaar staat en probeer de camera zo ver mogelijk van je af te houden. Dan passen er meer mensen op én hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Tip: vraag degene met de langste armen om de camera vast te houden zodat iedereen er op past!

selfie-ussie

Foto via INK361

Artfie: get creative!

Naast boeken is een museum ook een goed middel om je culturele achtergrond wat te verbreden. Kunst kan adembenemend zijn, mooi maar ook heel grappig. Hou je vrienden voor de gek en maak selfies met je favoriete kunstwerken.

Dit kan op allerlei creatieve manieren. Zoek bijvoorbeeld een schilderij waarmee je zo’n artfie kan maken waardoor het lijkt alsof je zelf onderdeel van het schilderij bent. Oftewel; een perfecte manier om lekker creatief bezig te zijn in je vakantie.

Let op: even checken of er foto’s mogen worden gemaakt.

selfie-artfie

Foto via Museum of Selfies

Churchfie: de heilige selfie

Op vakantie vind je vaak de meest adembenemende kerken en kathedralen. Leg je moment van bezinning vast in een van deze mooie bouwwerken. Let ook hier even op of er foto’s mogen worden genomen.

selfie-churchfie

Foto via Newsmonkey

FeetieMet beide voeten in het zand!

Niks fijners dan met je blote voeten in het zand of in het gras. Het is warm en je voeten mogen weer in direct contact staan met de natuur. Leg dit vrije gevoel vast met een feetie.
Pas wel op dat je niet op een scherp schelpje gaat staan.

selfie-feetie

Foto via Em for Marvelous

Jumpfie: spring een gat in de lucht!

De jumpfie is toch wel een van de meest geavanceerde selfies die deze zomer gemaakt kunnen worden. Spring, alleen of met vrienden, de lucht in en maak op het moment dat je in de lucht hangt een foto.

Een handige tip voor deze selfie is het instellen van een zelfontspanner. Deze zit op veel verschillende camera’s. Wil je de foto met je smartphone maken? Installeer dan een zelfontspanner app! Deze vind je makkelijk en snel in de AppStore van Apple of de GooglePlay Store.

selfie-sunfie

Foto via Online-Instagram

Dus pak die camera of smartphone bij de hand en leg alles vast met jezelf erbij! We zijn benieuwd of jullie deze negen selfies allemaal weten te schieten. Succes en een fijne zomer!

Ken jij nog andere zomerse selfies?

Laat het ons weten weten via de commentaren of via Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest met de hashtag #mysmartphoto. Ga deze zomer op pad en ontdek samen hoe je nieuwe herinneringen aan kunt maken.

CTA-selfies

 

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *