6 originele ideetjes voor jouw fotoboek

6 originele fotoboek ideetjes

Op welke manier kan je beter je mooiste herinneringen bewaren dan in een knap fotoboek?
Met een fotoboek kun je jouw reisverhaal compleet navertellen, maar het biedt je ook de mogelijkheid om de beste foto’s van je kinderen te verzamelen of bijvoorbeeld je leukste recepten in op te slaan. Je herinneringen zijn je dierbaar, dus je wilt ze ook op een creatieve of een zo mooi mogelijke manier bewaren.

Met onderstaande fotoboek ideetjes wordt jouw fotoboek een echte blikvanger!

origineel fotoboek

ABC fotoboek

Met een alfabet abc fotoboek kun je jouw verhaal in een paar woorden vertellen! Elke foto wordt vertegenwoordigd door een woord dat begint met een andere letter van het alfabet. Op deze manier wordt niemand afgeleid door grote blokken tekst en komen de foto’s helemaal tot hun recht!

Niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook een perfect hulpmiddel om het alfabet aan je kleintjes te leren! Op deze manier leren zij korte eenvoudige woorden herkennen aan de hand van de foto’s.

fotoboek tips

Instagram fotoboek

Ben je ook zo trots op al je foto’s die je post op Instagram? Geef je knapste Instagram foto’s een tweede leven door deze te bewaren in een knap fotoboek! Kies een leuk design voor jouw boek en pas indien nodig de lay-out aan van elke pagina met vierkante foto’s. Dit doe je eenvoudig in de smartphoto editor waar je ook zogewenst extra tekst, kaders en symbolen kan toevoegen.

Het grote voordeel van vierkante foto’s in een fotoalbum is dat deze allemaal hetzelfde formaat hebben waardoor harmonie gecreëerd wordt.
Om uiteindelijk tot een prachtig Instagram fotoboek te komen raden we je aan volgende blogpost te lezen. Het Instagram fotoboek: plezier en originaliteit met je Instagram foto’s!

Instagram fotoboek

Receptenboek

Gloednieuw bij smartphoto dit jaar is een boekje waarin je jouw favoriete gerechten en recepten in kwijt kan. Dit receptenboekje bevat een gepersonaliseerde omslag en 66 beschrijfbare pagina’s om al je ingrediënten en bereidingstechnieken in te noteren. Kies een leuk ontwerp en voeg foto’s toe om je lievelingsgerechten te visualiseren. Hou je jouw kookgeheimen voor jezelf of geef je dit als uniek cadeau aan één van je beste vrienden of vriendinnen?

receptenboek zelf maken

Fotoalbum – het baby dagboek

Een baby is het grootste geschenk dat er bestaat. Maar je zult het met ons eens zijn dat de baby heel snel groeit. Ideaal dus om alle veranderingen vast te leggen voor later. Hou ook direct een dagboek of maandboek bij waarin je jouw gevoelens en alle vorderingen en ervaringen van je kind tijdens het eerste levensjaar neerpent.

Vereeuwig het eerste jaar van je kind met een fotoalbum. Zorg voor een goede verdeling van tekst en foto’s in het album. Op de linkerpagina kun je alles opschrijven wat je in je agenda genoteerd hebt over een periode van een maand. Op de rechterpagina kun je vervolgens een mooie foto van je baby toevoegen. Een blijvende herinnering is gecreëerd! Een leuk extraatje: dit vormt een geweldig mooi cadeau voor je kind als hij of zij 16 of 18 jaar oud wordt.

fotoalbum maken ideetjes

Fotoalbum vol kindertekeningen

Waarom enkel foto’s in een fotoalbum plaatsen? Het toevoegen van je leukste herinneringen kan bijvoorbeeld ook in de vorm van kindertekeningen of een reeks fysieke souvenirs van je laatste reis.

Verzamel bijvoorbeeld de leukste creaties van je zoon of dochter en voeg deze aan de hand van foto’s toe aan een uniek en origineel fotoalbum. Wedden dat iedereen dit geweldig zal vinden? 

fotoboek met kindertekeningen
Foto: Zebra zonder strepen

Project 52/365

Wil je echt een uniek fotoboek maken? Wat dacht je dan van een origineel project 52 of 365. Neem éénmaal per dag of per week een foto van jezelf, van je kinderen  of samen met je geliefde en plaats deze achteraf in een uniek fotoalbum. Fantastisch om met behulp van je album het afgelopen jaar te herbeleven.

Een aanrader hiervoor zijn vast en zeker de fotoalbums met fotoprints waarbij je naast de Collection 100 versie met 100 foto’s ook kan kiezen voor de Collection 52. Deze fotoalbums bestaan uit respectievelijk 100 en 52 pagina’s met telkens 1 foto op de volledige bladzijde gespreid en een collage van alle foto’s vooraan op de cover en op de achterkant van je boek

collection-fotoalbum

Heb je zelf nog leuke fotoboek ideetjes? Aarzel dan niet en vertel het ons in de commentaren of deel je idee via onze Facebook pagina, Twitter, Instagram of Pinterest.

zelf fotoboek maken

Lees ook:

Kristof, 29 jaar, gepassioneerd loper, fietser en blogger voor smartphoto. Met mijn schrijfsels inspireer ik hoe je jouw foto's kan gebruiken voor de meest originele en creatieve doeleinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *