Hoe maak je van een familievakantie écht vakantie? 5 onmisbare tips

Eindelijk! Het is zomervakantie. Zon, zee, strand, een goed boek en een cocktail in de hand… Splash! Op vakantie gaan met kinderen verloopt af en toe niet zoals we zouden willen. Deze 5 tips zorgen ervoor dat je familievakantie toch ontspannen verloopt, mét of zonder je geliefde bengeltjes erbij.

1. Wees realistisch

Wat wil je écht doen op vakantie? Als je tijd voor jezelf nodig hebt om te ontspannen, voel je dan vooral niet schuldig. Je kan er dan voor kiezen om op vakantie te gaan in een hotel of vakantiepark met uitstekende kinderanimatie of een opvangclubje. Wedden dat de kinderen het zelf ook leuk vinden om nieuwe vriendjes te leren kennen?

Als je tijdens de vakantie tijd wilt doorbrengen met de kinderen, betrek hen dan bij het plannen van de vakantie. Bespreek samen hun verlangens en verwachtingen van de vakantie. Eenmaal aangekomen op de bestemming zullen ze nog beter meewerken.

ontspannen

Blijf je liever thuis tijdens de vakantie? Bekijk dan zeker onze tips voor een geslaagde ‘staycation!’

2. De surprisebox 

Tijdens lange autoritten, vluchten of wachttijden op restaurant kunnen kinderen zich wel eens gaan vervelen. Om zeuren te voorkomen kan je op voorhand een surprisebox samenstellen. Een echt wondermiddel!

Stel een doos samen met allemaal kleine, nieuwe speelgoedjes. Als ze zich gaan vervelen, tover je een nieuw speelgoedje tevoorschijn. Zo zijn ze weer uren zoet! Denk bij kleine kinderen bijvoorbeeld aan een potje boetseerklei, een tol, een plastic figuurtje, een tekenboek,…    

ontspannen

Bij iets oudere kinderen zijn de mogelijkheden eindeloos!

Tip! Doe aan recycling

Ben je handig? Met een beetje fantasie en goede lijm verander je alledaagse dingen in superleuk speelgoed.

  • Zo wordt een DVD-box een kleurenbox,
  • Een koekjestrommel een verrassingsdoos,
  • Een snackdoosje wordt een lego-box,
  • Een luciferdoosje een elfenhuisje,…

Vooral metalen dozen zijn leuk. Je kan er magneten op kleven. Wat denk je van een magnetische puzzel? Laat je creativiteit de vrije loop!

3. Recept voor een ontspannen mojito: een spelletje

Is je vakantiebestemming volledig kidsproof en veilig voor hen om alleen op verkenning te gaan? Dan is volgend spelletje ideaal: Organiseer een mini-schattenjacht. Vraag de kinderen om voorwerpen met bepaalde specificaties te zoeken. Zo moeten ze bijvoorbeeld op zoek gaan naar iets dat zowel geel en rond is en met de letter V begint.

Je kan de uitdaging makkelijk aanpassen naar de leeftijd van je kinderen.

ontspannen

Tip: zelf leuke cocktails maken en ze op een Instagram-waardige manier presenteren? Bekijk dan nu onze collectie mason jars!

4. Om nog lang te kunnen nagenieten: neem veel foto’s + 3 essentiële tips

  • Gebruik een online service die smartphone-,tablet- of laptopfoto’s automatisch opslaat in de Cloud (bv. Google Photos). Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over het geheugen op je smartphone of het kwijtraken van je mooiste foto’s.
  • Geef de camera eens door aan de kinderen. Zo zie je de bestemming eens vanuit een andere beleving. Wedden dat je versteld zal staan?
  • Vertel een verhaal met je foto’s. Stel je voor dat je je vrienden vertelt over je vakantie. Wat wil je hen dan absoluut laten weten?
  • Ook minder fotogenieke foto’s zijn het waard om te documenteren. De plaatselijke bakker, de autopech, de plek waar je 6 uur lang op je vliegtuig hebt gewacht,…

5. Zodat je nergens spijt van hebt: geniet van elk moment!

Het is een cliché maar het moet ook gezegd worden: de tijd vliegt voorbij en je kinderen groeien als kool. Momenteel zien je vakanties er misschien niet uit zoals je zou willen, maar onthou dat deze periode niet zo lang duurt.

Voor je het weet heb je alle tijd van de wereld om in bed te luieren, te citytrippen of rond te trekken in de jungle en een netjes huis te hebben. Laat daarom het zoveelste museumbezoek even achterwege en geniet van gewoon bij de kinderen te zijn. Je hoeft je geen minuut schuldig te voelen!

Last but not least! Omdat we weten dat het leven als mama best wel uitdagend is geven we je ook nog graag een handig cadeautje! 🙂

Bestel op www.smartphoto.be je gratis set gepersonaliseerde stickertjes* met actiecode DENKJIJDATIKHIERTIJDVOORHEB of klik meteen op de link hieronder.

Aanbod geldig met actiecode DENKJIJDATIKHIERTIJDVOORHEB t.e.m. 16/09/2019 op één bestelling via www.smartphoto.be. Niet cumuleerbaar met andere promoties. Niet geldig op verzendkosten.


Wat zijn jouw tips?

Deel in de reacties hieronder jouw tips voor een geslaagde vakantie met het hele gezin of op onze sociale media! Je vindt ons op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *