Vier zijn eerste Vaderdag in stijl: originele cadeautips voor de jonge papa

Hebben jullie onlangs je eerste kindje gekregen? Wat een wonder! En ook: wat een uitdaging! Pampers verversen, borstvoeding leren geven, babytaal spreken en zonder slaap door het leven gaan… Dat geldt niet alleen voor de jonge mama’s, maar evenveel voor de kersverse papa’s!

t-shirt grappig en origineel - eerste Vaderdag

Een eerste keer papa worden is dus geen lachtertje. Zijn eerste Vaderdag is dan ook de perfecte gelegenheid om hem eens in de bloemetjes te zetten. En hoe kan je dat beter doen dan met een gepersonaliseerd cadeautje?

Heb je het gevoel dat je hersenen even niet meer willen meewerken? Geen paniek! Hierbij geven we je alvast twee gemakkelijke en originele cadeautips om er een fijne eerste Vaderdag van te maken.

1. Cadeaubon voor quality-time

Het is een torenhoog taboe, maar daarom niet minder waar: de eerste maanden na de geboorte verdwijnt de romantiek een tijdje. Dus, geen beter Vaderdag cadeau dan wat quality time met z’n tweetjes! Zoek een betrouwbare babysit (of schakel de grootouders in) en verras hem vervolgens op de ochtend van zijn eerste Vaderdag met een cadeaubon!

Fotokaart als cadeaubon voor Vaderdag

💡 Toptip: zelf een cadeaubon maken is veel origineler dan er simpelweg één te gaan kopen.

Doe dit als volgt: Kan je werken met Photoshop, gebruik dan een bestaande foto van bijvoorbeeld een wellness spa en plaats op een grappige manier jullie eigen hoofden op die van de modellen.

Hou je het liever wat normaler, kies dan een fotokaart met een Love you design en voeg er een tekstje aan toe waarom hij deze cadeaubon verdient. Is het omdat jullie de afgelopen maanden zij aan zij deze nieuwe uitdaging aangingen? Of omdat hij in zo’n korte tijd heeft geleerd om de beste papa ter wereld te zijn?

Laat die romantiek maar komen! 😍

2. Bureau decoratie om mee te pronken

originele cadeautips voor zijn eerste Vaderdag

Kan hij hem – net zoals álle jonge ouders – ook nooit inhouden om voortdurend de schattigste foto’s van zijn kindje te tonen aan jan en alleman op zijn smartphone? Dan is Vaderdag de perfecte gelegenheid om de mooiste foto’s uit te kiezen en te vereeuwigen op mooie bureaudecoratie, waarmee hij schaamteloos kan pronken bij zijn collega’s. Een fotokalender in designhouder of een stijlvolle fotoblok in hout, je foto’s komen er sowieso prachtig op uit!

3. Luiwammes tegoedbonnen

memoblok bonnenboekje voor Vaderdag

Je hebt het ongetwijfeld al 100 x gezegd, maar papa’s vergeten nu eenmaal af en toe hun kleren in de wasmand te doen, de tafel af te kuisen of de wc-bril naar omlaag te doen… Zin om je cadeautje voor papa te combineren met wat opvoedkunde, maar dan op een ludieke manier? Maak van een gepersonaliseerde memoblok een persoonlijk bonnenboekje met tegoedbonnen voor allerlei taakjes:

 • ’s Morgens kleren in de wasmand doen na het douchen
 • De auto wassen
 • Met de hond gaan wandelen
 • Facturen betalen
 • Fruitpap maken
 • Vuilniszakken buiten zetten

In geval van extreme luiheid, mag hij elk taakje één keer aan jou overdragen door een tegoedbon in te ruilen. Hij is blij dat hij het niet moet doen en jij bent blij dat hij nog eens zwart op wit heeft gezien dat dit taakje nu eenmaal af en toe moet gebeuren!

Psst.. als het goed werkt, kan je voor Moederdag volgend jaar óok zo een bonnenboekje vragen! 😅

4. Grappige t-shirts voor een trotse papa

t-shirt grappig en origineel - Vaderdag

Wil je zijn eerste Vaderdag helemaal áf maken? Geef hem dan een grappige t-shirt die het vaderschap in een paar woorden omschrijft. Hierbij een paar ideetjes voor leuke quotes:

 • “Parking voor baby” (omdat baby’s vaak op de buik van de papa slapen in de zetel)
  –> download hier het beeld voor op jouw t-shirt 
 • “Ja hij/zij is van mij” (want papa’s krijgen vaak als grap de vraag of de baby wel van hem is)
 • “No baby talk please” (om gesprekken met moeilijke vragen te ontwijken)
 • “Dank u, net als zijn/haar papa” (geldt dan voor elk complimentje dat iemand maakt over de baby)
 • Matching outfits met je baby? Op de t-shirt: “Wakker … als hij/zij slaapt.” Op een Rompertje voor de baby: “Slaapt … als hij wakker is.”

Liever een sweater bedrukken met een leuke quote? Of een foto op de voorkant en een quote op de achterkant? Alles is mogelijk!

5. Flexibele fotomagneten

Als jonge papa zijn de ochtenden vaak het lastigst. Vroeg opstaan, weinig slaap gehad, geen tijd om rustig te ontbijten… Waarom dan geen cadeautje geven dat zijn ochtendhumeur wat kan verminderen? Voeg de mooiste foto’s van jullie kindje toe aan deze flexibele fotomagneten in combinatie met grappige quotes, en pimp er de koelkast mee op Vaderdag! Hij zal hard moeten lachen van deze papa-quotes en je zal zien, zijn ochtendhumeur zal smelten als sneeuw voor de zon! 😉

Enkele ideetjes voor quotes:

 • “I love my kid… but I love my breakfast more”
 • “Who needs a superhero when you have a dad?”
 • “People who say they sleep like babies usually don’t have them”
 • “You’re my favourite reason to loose sleep”
 • “But first… coffee!”

Cadeau ideeën voor zijn eerste Vaderdag

Voor de eerste Vaderdag kan jullie zoontje of dochtertje nog geen cadeau knutselen, dus … tijd om zelf de handen uit de mouwen te steken! En met bovenstaande tips hoeft het helemaal niet ingewikkeld of een groot werk te zijn om de kersverse papa een gat in de lucht te doen springen. Maak van zijn eerste Vaderdag een topdagje!

Cadeau ideeën voor Vaderdag

Fien, 25 jaar, foodlover, met een passie voor talen en digital marketeer voor smartphoto. Mijn doel? Jouw dag opleuken met allerlei weetjes & ideetjes om jouw belangrijke momenten nog specialer te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *