Weg met cliché vakantiefoto’s, 7 originele foto poses om deze zomer te proberen

Til je vakantiefoto’s naar een hoger niveau met deze originele foto poses

Na een tijdje worden vakantiefoto’s best saai. Altijd dezelfde, statige poses gaan na een tijdje vervelen, zowel voor jezelf als voor de familie en vrienden waaraan je je foto’s toont. Probeer deze 7 originele foto poses eens en je zal je geen minuut meer vervelen, zowel tijdens het maken als het bekijken ervan!

1. Een foto in een foto

Een leuke, niet al te gekke manier om de andere foto’s af te wisselen is de foto in een foto. Neem je smartphone of ander device en plaats het voor de camera. Zorg dat je ook in de smartphonecamera hebt scherpgesteld. Klik! Je hebt een interessante foto om naar te kijken. Misschien wel een leuk idee voor je telefoonhoesje?

 

2. Zoom uit

Vind je het moeilijk om vast te leggen hoe machtig of groots het landschap is? Zoom uit en toon je gezelschap zo klein mogelijk. Zo krijgen je familie en vrienden die er niet bij waren toch een indruk van het immense landschap. Je kan aan de kinderen vragen om leuke silhouetten te vormen om de omgeving nog meer eer aan te doen. Zo’n foto is ideaal om daarna op canvas te drukken voor in de woonkamer.

3. Spelen met zand

Je kinderen zullen je geen ongelijk geven. Met het zand kan je leuke creaties maken, ook voor je foto’s. Maak er daarna een mooie fotoherinnering van, zodat je het hele jaar door kan genieten van je zomerfoto’s! 

 

4. Reflectie

Een unieke manier om een mooi landschap vast te leggen is via een weerspiegeling. Denk bijvoorbeeld aan een zonnebril in het zand, of de reflectie in een rivier. Er zullen vast en zeker enkele kinderhandjes staan te springen om je te helpen zo’n coole foto’s te maken.

Photo by Matthew Fassnacht on Unsplash.

5. Speel met kleur

Ben je handig met Photoshop? Speel dan eens met een leuke filter over je foto’s, of kies 1 accentkleur waarin je een opvallend voorwerp kleurt. Voor een klassieke foto met een unieke touch!

6. Kies een andere invalshoek

Speel met verschillende perspectieven en breng zo iemand in beeld. Ga bijvoorbeeld zelf in het water zitten voor een authentieke touch, of plaats de camera in het zand. Giet daarna je foto’s in een passend, zomers design

Photo by Alex Radelich on Unsplash

7. Creatief met silhouetten

Profiteer van de speciale belichting tijdens zonsopgang of zonsondergang om mooie foto’s te maken met de silhouetten van je reisgezelschap. Je kan gaan voor een leuke actiefoto zoals hieronder, of laat de kinderen zelf enkele leuke poses bedenken! 

Photo by Jude Beck on Unsplash

Heb jij zelf nog meer tips? Laat het ons weten via Facebook, Pinterest, Instagram of Twitter.

Ben je klaar met het maken van je mooiste zomerfoto’s? Laat ze dan nu afdrukken als mooie fotoprints! 

Tessa, 21 jaar, journaliste, social media manager en content marketeer. Gedreven danseres en blogger voor Bubbles and macaroons en smartphoto. Ik inspireer je graag met leuke, originele content.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *