Maak zelf het leukste verjaardagsspel voor kinderen!

Maak in enkele stappen het leukste verjaardagsspel!

Je gaat een verjaardagsfeestje voor jouw kind organiseren? Bereid je dan goed voor op de komst van een tiental onvermoeibare monstertjes. 😉 Ze rennen altijd, ze hebben altijd honger en hun energie lijkt nooit op te raken. Je hebt best wel wat inspiratie en creativiteit nodig om ze de hele middag bezig te houden. We helpen je graag om er een fantastisch verjaardagsfeestje van te maken met dit eenvoudig zelf te maken verjaardagsspel voor kinderen!

spelletjes verjaardagsfeest kinderen

Alvast een kleine tip vooraf: bereid het feestje een paar dagen van te voren voor, samen met je kind. Dat is een uitstekend middel om een fijn moment als gezin te beleven. En je kleine zal reuzetrots zijn als hij tegen de vriendjes kan vertellen dat hij zelf heeft meegeholpen met de voorbereidingen voor het feestje!

Wat is het idee? Maak met je kind zogenaamde dierendozen. Al deze dieren hebben hun bek wagenwijd open en nu is het de bedoeling dat de kinderen daar ballen in gooien. Wie de meeste ballen in de bek weet te gooien, heeft gewonnen. Deze typische spelletjes doen het altijd goed op een verjaardagsfeestje!

Hierbij beschrijven we exact de 6 stappen die nodig zijn om tot dit super toffe verjaardagsspel te komen!

1. Voorbereidingen verjaardagsfeestje – Wat heb je nodig?

ideetjes verjaardagsfeest kinderen

  • Print via deze link onze coole dieren op A3 formaat. Voor een optimaal resultaat kun je ze laten afdrukken door smartphoto. Als je ze zelf thuis afdrukt, gebruik dan het liefst wat dunner karton.
  • 4 kartonnen dozen. Het is het handigst als ze allemaal dezelfde grootte hebben.
  • Verf die past bij de kleuren van de dieren (blauw, grijs, groen en oranje).
  • Een schaar of een mesje
  • Potloden
  • Lijm
  • Breed plakband

2. Geef de dozen een mooi kleurtje.

diy spelletjes verjaardag kinderen

Dit is op zich niet nodig om het verjaardagsfeest spelletje te spelen, maar het is wel extra leuk als de dozen een mooie kleur hebben. Het best verf je elke doos in de kleur van het betreffende dier. Blauw voor de haai, oranje voor de leeuw, grijs voor het nijlpaard en groen voor de kikker. Wees voorzichtig en verf de dozen bijvoorbeeld in de tuin of in de garage en bescherm de vloer. Laat de verf daarna eerst een nachtje drogen, voordat je verder gaat met het maken van het spel.

3. Knip de dieren uit.

verjaardagsfeest kinderen diy

Als de dieren zijn afgedrukt op een A3 karton of poster, kun je super eenvoudig de stippellijnen volgen en zo de dieren uitsnijden.

4. Nog meer snijden.

leuke spelletjes kinderfeest

Wanneer de dieren zijn uitgesneden, is het tijd om het gat in de doos te maken. Dit gaat het makkelijkst als je het dier plaatst aan die kant van het karton dat als gezicht gebruikt gaat worden. Je kunt dan met een potlood de omtrek van de bek van het dier op het karton tekenen. Daarna kun je dit uitsnijden. Het is wel handig om iets stevigs tussen de twee lagen karton te doen, zodat het niet gaat scheuren.

5. Het verjaardagsfeest spelletje vormgeven.

spelletjes voor verjaardagsfeest kinderen

De dozen zijn geschilderd en uitgesneden, de dieren hebben hun bek wijd open en het enige wat je nu nog hoeft te doen is: alles samenstellen. Begin met het dichtmaken van de dozen met behulp van lijm. Plak daarna de achterzijde van de dieren op de voorzijde van de dozen, zodat er een mooie opening ontstaat en de tennisballen of ander speelmateriaal door de bek kunnen worden gegooid.

6. Spelen maar!

leuke verjaardagsspelletjes kinderen

Alles is gereed en nu is het belangrijk om het spel eerst natuurlijk zelf even te proberen. Neem een aantal ballen en probeer ze in de bek van de leeuw te krijgen. Het is handig om de dozen tegen een muur aan te zetten. Zo staan ze wat stabieler en vallen ze niet om wanneer ze van alle kanten worden bekogeld.

Wanneer je verder de feestlocatie nog wat decoreert met personaliseerbare spullen, dan kan het verjaardagsfeest vast en zeker niet meer stuk! 🙂

Vergeet niet om de dieren hier te downloaden en om op deze manier het spel te kunnen samenstellen.

Veel plezier!

Zoek je nog meer ideeën voor leuke spelletjes kinderfeest? Ontdek dan onze beste tips voor een geslaagd kinderfeestje bij je thuis!

Lees ook:

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *