Origineel geld cadeau geven – DIY hartvormige enveloppe

Geld geven als cadeau? Het kan op een originele manier!

Ben je uitgenodigd op een trouwfeest en wil je geld cadeau doen? Lees hier hoe jij jouw geldcadeau iets specialer kan maken 😉

Originele geldcadeaus zelf maken


Je zult vast wel een keer worden uitgenodigd voor een bruiloft, maar wat moet je dan meenemen als geschenk? Bruid en bruidegom zetten steeds vaker een mooie enveloppendoos neer voor de gasten. Een geldcadeau kan onpersoonlijk lijken, aangezien je het bruidspaar vaak goed kent. Geen paniek, wij laten je zien hoe je op een originele manier geld cadeau kunt geven!

Geef op een originele manier geld cadeau: een hartvormige enveloppe
Waarom maak je niet zelf de enveloppe om het geld in te doen? Wat daar zo origineel aan is? Bij het openen van de enveloppe merkt het paar dat het eigenlijk een gevouwen hart is!  Als dat geen leuk idee is voor deze mooie dag… <3

Geef op een originele manier geld cadeau: benodigde materiaal
Ik leg je nu uit hoe jij zelf deze DIY “Geef op een originele manier geld cadeau” kunt maken. Je hebt nodig: stevig motiefpapier (vierkant), potlood, breekmes, schaar, een hard object waarop je met een breekmes kan snijden zonder de tafel te beschadigen en als laatste ons printbare hartvormige sjabloon.

diy origineel geld cadeau

Geef op een originele manier geld cadeau: stap 1

Om te beginnen download en print je ons leuke hartvormige sjabloon. Knip het hart uit en leg deze op het motiefpapier. Met het potlood trek je het hartvormige sjabloon over op het motiefpapier. Zoals je waarschijnlijk hebt gemerkt, zijn er lijnen op het sjabloon getekend. Markeer, terwijl je het hart omtrekt, ieder uiteinde van de lijnen. Op deze manier kun je de rechte lijnen op het hart overtrekken en het hart makkelijker vouwen.

stappenplan origineel geldcadeau zelf maken

Geef op een originele manier geld cadeau : stap 2
Knip het hart uit door de lijnen te volgen die je met het potlood hebt getekend. Trek de lijnen van het sjabloon over met behulp van de markeringen die je tijdens de eerste stap hebt getekend. Je hebt nu het hart uitgeknipt en deze hoeft alleen nog maar worden gevouwen langs de overgetrokken lijnen. Mijn handige tip om karton te vouwen: gebruik een meetlat. Leg de meetlat op de getekende lijn en vouw het papier naar beneden. Op deze manier weet je zeker dat je niet schuin vouwt!

Geef op een originele manier geld cadeau: stap 3

Nadat je het hart hebt uitgeknipt en de vouwlijnen hebt geplooid, is het nu tijd om de enveloppe te maken! Bekijk hiervoor volgende video 🙂


Geef op een originele manier geld cadeau: stap 4

Het moeilijkste is achter de rug. Je hoeft nu alleen nog maar de enveloppe dicht te vouwen. Maak met het breekmes voorzichtig een sneetje in het midden aan de bovenkant van het hart. Kijk naar ons voorbeeld als je twijfelt. Nadat je dit hebt gedaan, vouw je het hart dicht en steek je de punt van het hart in het sneetje.

Geef op een originele manier geld cadeau: stap 5

zelf origineel geld cadeau maken

Vergeet niet om een lieve tekst te schrijven voor het pasgetrouwde koppel. Je kan iets op de binnenkant van het hart schrijven of je kan ervoor kiezen om een extra kaartje toe te voegen. Je kan deze makkelijk zelf knippen met het resterende motiefpapier. Wat je ook kiest, je cadeau zal zeker een leuke verrassing zijn .

Vergeet niet om hier het hartvormige sjabloon te downloaden voor deze DIY.

geldcadeau maken en geven

Wil je nog creatiever uit de hoek komen? Waarom maak je dan geen origami van het geld? Een leuke jurk voor mevrouw en een mooi hemd voor meneer. Leve het bruidspaar!

Heb jij ook al eens op een originele manier geld geschonken? Aarzel niet om jouw ideeën met ons te delen via de hashtag #mysmartphoto.

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *