Uitnodiging met of zonder communie outfit: zo houd je het spannend

Communiekleding tonen op de uitnodigingen: go of no go?

Het grote communie of lentefeest komt er bijna aan, en daar hoort natuurlijk een passende uitnodiging bij. Maar ga je nu voor een gepersonaliseerde uitnodiging met foto of ga je enkel voor tekst? Want je wil natuurlijk nog niet té veel prijsgeven van de communiekleding van het feestvarken… We inspireren je graag om dit op een creatieve manier aan te pakken!

Met onderstaande ideetjes kan je al een tipje van de sluier van de communiekleding oplichten, maar de spanning net hoog genoeg houden om alle gasten reuze benieuwd te maken!

Communie uitnodiging zonder foto

Zeg het (enkel) met woorden

De eenvoudigste optie is natuurlijk om te kiezen voor een communie uitnodiging zonder foto, maar met enkel tekst. Kies in dit geval voor een leuk design of figuurtje, om je uitnodiging op te fleuren. Je vindt bij smartphoto heel wat nieuwe designs zonder foto!

Communie uitnodiging met foto

Met gewone kleren

Vind je toch dat een foto niet mag ontbreken op je communie uitnodiging, maar wil je de outfit nog niet prijsgeven (of heb je hem simpelweg nog niet gekocht )? Je kan de communicant ook met zijn gewone kleren op je uitnodiging zetten, maar laat hem dan een leuke pose aannemen zodat de nadruk niet op zijn of haar kleding komt te liggen.
= Probleem opgelost!

Met een attribuut

Een ander ideetje is om te werken met een attribuut, en dan nog liefst eentje dat helemaal past bij de ster van het feest. Experimenteer met verschillende poses en zorg ervoor dat het attribuut de communiekleding van je zoon of dochtertje een beetje wegsteekt. Een kleine sneak peak voor de gasten, maar voor het eindresultaat zullen ze naar het feest moeten komen!

Via deze weg kan je trouwens ook het thema van je feest al prijsgeven! Twijfel je nog over je thema? Laat je dan inspireren door onze blogpost: Leuke ideetjes voor je communie of lentefeest thema.

Een tipje van de sluier

Het blijft natuurlijk leuk als de gasten een glimp kunnen opvangen van de feestoutfit van de communicant. Ligt een tipje van de sluier op, maar doe dit subtiel!

Er zijn heel wat leuke voorbeeldjes te vinden op Pinterest maar ook onderstaand ideetje van één van onze klanten vonden we heel origineel:

communiekleding uitnodiging
Foto via Shana De Loose

Je kan ook confetti gebruiken tijdens je fotoshoot zodat de communiekleding niet meer helemaal zichtbaar is. Het geeft een feestelijke touch en verzekert alvast de fun tijdens het nemen van je communiefoto’s (hé, het opkuisen achteraf nemen we er gewoon bij 😉) !

Met allesbehalve communiekledij

Fan van een vleugje humor? Breng je gasten dan helemaal in de war door het feestvarken in een outfit te steken die er allesbehalve zijn communiekleding uitziet! Benieuwd wie van de gasten het grapje zal snappen en wie zal twijfelen of de ouders helemaal gek geworden zijn 😉

In volle voorbereiding 

Wil je een originele en opvallende communie of lentefeest uitnodiging? Maak van je dochtertje een echte diva die zich – letterlijk – klaarmaakt voor haar feest, met een spectaculair kapsel en de mooiste make-up! De foto’s nemen met mama’s spulletjes zal ze fantastisch vinden, toch?

communiekleding uitnodiging
Foto via Lindsey Vaneeckhoute

De jongens hoeven echter niet onder te doen! Wat denk je ervan om het feestvarken centraal te zetten op zijn uitnodiging terwijl hij alvast de slingers voor zijn feest ophangt? Of misschien legt jouw stoere zoon wel de laatste details van zijn outfit vast op zijn kaartje?

Close-up

Ben je geen fan van ludieke kaartjes en wil je gewoon mooie foto’s tonen van jouw kleine spruit zonder de communiekleding helemaal te tonen? Dan kan je ook altijd één of meerdere close-ups op de uitnodiging te plaatsen. Zo toon je al een tipje van de sluier, maar moeten de gasten wachten tot het feest om de volledige outfit te mogen aanschouwen!

Je kan het ook nog wat mysterieuzer maken door enkel een close-up van het gezicht (of de helft ervan) te tonen, net zoals één van onze klanten deed:

communiekleding uitnodiging
Foto via Evi Philipsen

Nu kan je zelf aan de slag!

Een mooie en originele uitnodiging zonder de communiekleding weg te geven: het is niet zo moeilijk als je denkt! Hopelijk vond je voldoende inspiratie uit onze voorbeelden, maar laat het ons zeker ook weten in de reacties als je nog eigen ideeën hebt of deel ze met ons op Facebook, Instagram of Pinterest met #mysmartphoto!

Psst, bedankt aan onze allerliefste klanten die hun creaties met ons deelden en zo anderen op hun beurt inspireren!

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *