Originele communiefoto’s maken? Begin met deze 7 tips!

Originele communiefoto’s

Het denkproces begint…
Wel of geen foto op de communie uitnodiging? Ga je voor veel kleurtjes of houd je het liever basic zwart en wit? Hoe groot wordt de kaart en wat voeg je toe als finishing touch?

We begrijpen je, er komt heel wat keuzestress kijken bij het voorbereiden van je communie kaartjes en uitnodigingen. Maar geen zorgen, we helpen je graag met tips en ideetjes om leuke en vooral originele communie- en lentefeestfoto’s te maken.

Laat die foto’s (en de communicant) stralen! 📸😍

Wat is er leuker dan een kaart waar het plezier van af spat? Een kaart waarop je kind echt straalt en waar iedereen spontaan gelukkig van wordt?
Met volgende 7 communiefoto’s tips worden jouw communiekaartjes de mooiste van allemaal!

Ben je meer op zoek naar ideetjes voor locaties? Dan ontdek je in deze blogpost de leukste locaties voor communie of lentefeest foto’s, opgelijst per provincie. 📸

Communiefoto’s ideeën en tips

Communiefoto’s tip 1: Wacht niet tot de allerlaatste minuut

De fotosessie uitstellen is een absolute no-go. Ook al is je feest verplaatst, begin er toch op tijd aan. Er zijn allerlei zaken die roet in het eten kunnen gooien: slecht weer, een verkoudheid, platte batterij, een slecht humeur van je kind …

Zeker handig hierbij is onze volledige communie en lentefeest checklist. Zo heb je steeds een overzicht wanneer je precies aan wat moet beginnen denken. 😊

Communiekaartjes met speciale vorm

Communiefoto’s tip 2: Goed weten wat je wil

We hoeven het je vast niet te vertellen: de aandachtsspanne van een kind is beperkt. Om de fotosessie leuk te houden, zorg je er best voor dat het allemaal niet te lang duurt: twee uur is het absolute maximum. Duurt het langer, dan zullen de vermoeidheid en de verveling snel de kop opsteken, tenzij je graag foto’s met een pruillip wil, natuurlijk… De tijd is beperkt, dus zorg er voor iedere fotosessie op voorhand voor dat je goed weet wat je wil.

Bereid de fotosessies voor met je kind door samen te kijken naar voorbeelden van communiekaartjes en uitnodigingen. Zo heb je meteen ook een beter beeld van het aantal foto’s dat je op je kaartje wil plaatsen.

Communiekaartjes smartphoto

Communiefoto’s tip 3: Close ups

Een communiekaart extra persoonlijk maken kan door middel van mooie close up-foto’s.

Neem de tijd om een aantal prachtige kiekjes van je kind van dichtbij te schieten. Zo geef je nog niet alles weg van de mogelijke kleding voor het communiefeest en niet geheel onbelangrijk: je legt de aandacht echt op het kind.

communiekaartje met hoogglans

Zorg er voor dat je meerdere close ups maakt zodat je uiteindelijk genoeg foto’s hebt om uit te kiezen.

Communiefoto’s tip 4: Kies een thema

Voor jongens wordt er vaak gekozen voor voetbal, skaten, jungle, dino’s … Voor meisjes zijn de traditionele thema’s muziek, paarden, dans, ballerina,…
Vraag het aan je kind: hij of zij weet vast zelf het beste waarmee hij of zij wil poseren! Kies een thema dat bij je kind past.

Is je zoontje gek op voetbal? Probeer dit dan zeker te verwerken in de communiefoto. Is je dochter gek op dansen? Denk dan zowel over een geschikte locatie als attributen. Op deze manier maak je de foto nóg persoonlijker.

Twijfel je over de keuze van je thema? Dan komt deze blogpost to the rescue: Originele ideetjes voor je communie of lentefeest thema

Communiefoto’s tip 5: Een originele setting

Om leuke communiefoto’s te schieten moet je kiezen voor een goede en originele locatie of setting. Zoek een mooie locatie in de buurt. Denk hierbij aan een bos, een weiland, een meer of rivier.

Bekijk de weersvoorspelling en kies een zonnige dag uit voor mooie scherpe foto’s. Kleuren komen in de zon beter uit en je kind zal zich ongetwijfeld als een vis in het water voelen in de zon voor de lens.

Vergeet ook niet te spelen met de achtergrond waar je kind voor staat, zit of ligt. Kies bijvoorbeeld voor een stenen grond waar je met krijt een tekstballon of een leuke illustratie kunt tekenen. Denk na over een achtergrond waarbij deze mooi samengaat met de kledij en het design van het kaartje.

Bekijk zeker ook even onze blogpost waarin we de mooiste locaties voor communiefoto’s oplijsten per provincie, daar vind je zeker wat extra inspiratie! 📸

Communiekaartjes designs smartphoto

Communiefoto’s tip 6: Accessoires en attributen

Er zijn diverse manieren om goede communiefoto’s te maken.

Voor geslaagde foto’s is het belangrijk dat je kind er zo spontaan mogelijk op staat. Zorg er voor dat hij of zij zich tijdens de fotosessie goed amuseert! Dit kan met behulp van een aantal accessoires. Die geven je foto’s een feestelijke toets en helpen je kind zich te amuseren, zodat hij/zij met zijn/haar grootste glimlach op de foto’s staat. 🙂

Heb je voor het communiefeest een specifiek thema gekozen? Dan kan je met de accessoires het thema alvast introduceren op de uitnodigingen. Vraag het aan je kind: hij of zij weet vast zelf het beste waarmee hij of zij wil poseren!

Communiefoto’s tip 7: Neem voldoende foto’s

Wanneer je met je fototoestel klaar staat om de ster van de dag op zijn best te fotograferen, denk er dan aan om genoeg foto’s te nemen. Stop niet na enkele plaatjes, maar neem een ruim aantal foto’s in verschillende houdingen en met verschillende accessoires. Dan heb je de mogelijkheid de uitnodigingen én de decoratie te personaliseren met verschillende foto’s!

Maak dus voldoende foto’s zodat je uiteindelijk een hele reeks hebt om de meest originele communiefoto’s uit te kiezen. De foto’s die je over hebt zijn altijd leuk om in een fotoalbum te plakken.

Extra tip: Communiefoto’s fotoalbum

💡 Extra tip: geniet!

De laatste extra tip om geslaagde communiefoto’s te maken is meteen de belangrijkste: geniet van het moment.

Pas als jij relaxed achter de lens bent, is het feestvarken dat ook voor de lens. Daarnaast krijg je de mooiste foto’s wanneer je oprecht kunt genieten van het moment van fotograferen. Neem de tijd en forceer geen moment. Wedden dat je een lachend kind voor je camera hebt staan wanneer je zelf van elk moment geniet? Daar krijg je de mooiste foto’s van!

Heb je zelf nog leuke communiefoto ideetjes of inspiratie voor het communie- of lentefeest?  Laat het ons weten weten via de commentaren of Facebook, Instagram, Pinterest, TikTok met de hashtag #mysmartphoto!

communiekaartjes maken


Lees ook:

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

3 comments

  • Ik ga volledig akkoord dat als er een fotoshoot thematisch is dan is het leuker en wel grappiger 😉 MIjn kind ziet nu op de basisschool en de ouders hebben besloten om een fotoshoot voor hen te organiseren, maar niet is een studio – ergens buiten zodat de foto’s “live en inspirerend zullen zijn”! Nu zijn wij op zoek naar een goede fotograaf die ons de locatie zal helpen te kiezen en leuke foto’s zal maken!

    Reply
  • Wij hebben net de eerste communie van onze jongste achter de rug en we zijn zo blij dat we vooraf wat opzoekwerk hebben gedaan! Vele tips in dit artikel zijn nuttig geweest en hebben ze dan ook overlopen met onze fotograaf ( http://www.wimbruyninckxfotografie.be ) wat resulteerde in mooie foto’s!

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.