Originele communiefoto’s maken? Begin met deze 7 tips!

Originele communiefoto’s

Het denkproces begint…
Wel of geen foto op de communiekaart? Ga je voor veel kleurtjes of houd je het liever basic zwart en wit? Hoe groot wordt de kaart en wat voeg je toe als finishing touch?

We begrijpen je, er komt heel wat keuzestress kijken bij het voorbereiden van je communie uitnodigingen. Maar geen zorgen, we helpen je graag met tips om leuke en vooral originele communie- en lentefeestfoto’s te maken.

Laat die foto’s stralen!

Originele communiefoto's maken

Wat is er leuker dan een kaart waar het plezier van af spat? Een kaart waarop je kind echt straalt en waar iedereen spontaan gelukkig van wordt?

Met volgende 7 communiefoto’s tips worden jouw communiekaartjes de mooiste van allemaal!

Communiefoto’s ideeën en tips

1.  Leuke attributen

Er zijn diverse manieren om goede communiefoto’s te maken.

Ben je op zoek naar net iets anders dan de meeste foto’s? Kies dan voor leuke attributen en accessoires die je kind op de foto kan vasthouden.

Helemaal hip zijn de photobooth props, zoals brillen en snorren op stokjes die voor het gezicht kunnen worden gehouden. Zo worden de foto’s niet alleen getransformeerd in originele communiefoto’s maar krijgen ze ook nog een extra speelse touch.

communiefoto tipsFoto: Communiekaartjes smartphoto

2. Close ups

Een communiekaart extra persoonlijk maken kan door middel van mooie close up-foto’s.

Neem de tijd om een aantal prachtige kiekjes van je kind van dichtbij te schieten. Zo geef je nog niets alles weg van de mogelijke kleding voor het communiefeest en niet geheel onbelangrijk: leg de aandacht echt op het kind.

Zorg er voor dat je meerdere close ups maakt zodat je uiteindelijk genoeg foto’s hebt om uit te kiezen.

originele communiefoto'sFoto: Communiekaartjes smartphoto

3. Kies een thema

Wil je toch liever wat meer dan alleen een close up dan kun je kijken naar het geheel van de kaart. Kies een thema dat bij je kind past.

Is je zoontje gek op auto’s? Probeer dit dan te verwerken in de communiefoto. Is je dochter gek op buiten spelen? Maak dan een leuk kader om de foto met bomen of bloemen. Op deze manier maak je de foto nóg persoonlijker.
communiekaartjes thema

Communiekaartjes designs smartphoto

4. Een originele setting

Om leuke communiefoto’s te schieten moet je kiezen voor een goede en originele locatie of setting.

Bekijk de weersvoorspelling en kies een zonnige dag uit voor mooie scherpe foto’s. Kleuren komen in de zon beter uit en je kind zal zich ongetwijfeld als een vis in het water voelen in de zon voor de lens.

Zoek een mooie locatie in de buurt. Denk hierbij aan een bos, een weiland of een meer of rivier.ideetjes communiefoto's

Communiekaartjes designs smartphoto

5. Let op de achtergrond

Veel mensen vergeten vaak een van de leukste extraatjes om de communiefoto speciaal te maken: de achtergrond!

Je kunt ontzettend goed spelen met de achtergrond waar je kind voor staat, zit of ligt. Kies bijvoorbeeld voor een stenen grond waar je met krijt een tekstballon of een leuke illustratie kunt tekenen. Denk er ook aan om een locatie te kiezen waarbij de achtergrond mooi matcht met de kledij en het design van het kaartje.foto's communie ideetjes

Communiekaartjes designs smartphoto

6. Neem voldoende foto’s

Een tip waar vaak niet aan gedacht wordt: maak voldoende foto’s zodat je uiteindelijk een hele reeks hebt om de meest originele communiefoto’s uit te kiezen.

Er is niets vervelender dan er op het laatste moment achter moeten komen dat je te weinig foto’s hebt gemaakt om uit te kiezen. Varieer in kaders: neem de ene keer een close up, terwijl je het volgende moment een full shot hebt. Zo kun je kijken welk beeld het beste bij de communiekaart past. De foto’s die je ‘over’ hebt zijn altijd leuk om in een fotoalbum te plakken.

origineel met communiefoto'sCommuniekaartjes designs smartphoto

7. Last but not least: geniet!

De laatste tip om geslaagde communiefoto’s te maken is meteen de belangrijkste: geniet van het moment.

Pas als jij relaxed achter de lens bent is de kleine dat ook voor de lens. Daarnaast krijg je de mooiste foto’s wanneer je oprecht kunt genieten van het moment van fotograferen. Neem de tijd en forceer geen moment. Wedden dat je een lachend kind voor je camera hebt staan wanneer je zelf van elk moment geniet? Daar krijg je de mooiste foto’s van.

de leukste foto's voor communieCommuniekaartjes designs smartphoto

Met deze zeven communiefoto’s tips hopen we je een eind op weg te hebben geholpen om straks die geweldige plaatjes te maken waar jullie naar op zoek zijn. Wellicht dat je zelf ook nog goede communiefoto’s ideeën hebt? Deel ze vooral in de commentaren, via onze Facebook-, Twitter– of Instagram pagina, zodat we met elkaar de mooiste en leukste foto’s kunnen maken die er te vinden zijn.

Communiekaartjes maken
Lees ook:

 

Kristof, 28 jaar, gepassioneerd loper, fietser en blogger voor smartphoto. Mijn blogs bestaan uit inspiratie en tips hoe je jouw foto's kan gebruiken voor de meest originele en creatieve doeleinden.

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *