Originele communiefoto’s maken? Begin met deze 7 tips!

Originele communiefoto’s

Het denkproces begint…
Wel of geen foto op de communie uitnodiging? Ga je voor veel kleurtjes of houd je het liever basic zwart en wit? Hoe groot wordt de kaart en wat voeg je toe als finishing touch?

We begrijpen je, er komt heel wat keuzestress kijken bij het voorbereiden van je communie kaartjes en uitnodigingen. Maar geen zorgen, we helpen je graag met tips en ideetjes om leuke en vooral originele communie- en lentefeestfoto’s te maken.

Laat die foto’s (en de communicant) stralen! 📸😍

Wat is er leuker dan een kaart waar het plezier van af spat? Een kaart waarop je kind echt straalt en waar iedereen spontaan gelukkig van wordt?

Met volgende 7 communiefoto’s tips worden jouw communiekaartjes de mooiste van allemaal!

Communiefoto’s ideeën en tips

Communiefoto’s tip 1: Wacht niet tot de allerlaatste minuut

De fotosessie uitstellen is een absolute no-go. Ook al is je feest verplaatst, begin er toch op tijd aan. Er zijn allerlei zaken die roet in het eten kunnen gooien: slecht weer, een verkoudheid, platte batterij, een slecht humeur van je kind … Nu we dus wat meer tijd hebben, plannen we toch gewoon wat extra fotoshoots in? Spontane foto’s en een laag stressgehalte gegarandeerd!

Communiefoto’s tip 2: Goed weten wat je wil

We hoeven het je vast niet te vertellen: de aandachtsspanne van een kind is beperkt. Om de fotosessie leuk te houden, zorg je er best voor dat het allemaal niet te lang duurt: twee uur is het absolute maximum. Duurt het langer, dan zullen de vermoeidheid en de verveling snel de kop opsteken, tenzij je graag foto’s met een pruillip wil, natuurlijk… De tijd is beperkt, dus zorg er voor iedere fotosessie op voorhand voor dat je goed weet wat je wil.

Bereid de fotosessies voor met je kind door samen te kijken naar voorbeelden van communiekaartjes en uitnodigingen. Zo heb je meteen ook een beter beeld van het aantal foto’s dat je op je kaartje wil plaatsen.

Communiekaartjes designs smartphoto

Communiefoto’s tip 3: Close ups

Een communiekaart extra persoonlijk maken kan door middel van mooie close up-foto’s.

Neem de tijd om een aantal prachtige kiekjes van je kind van dichtbij te schieten. Zo geef je nog niet alles weg van de mogelijke kleding voor het communiefeest en niet geheel onbelangrijk: je legt de aandacht echt op het kind.

communiekaartje met hoogglans

Zorg er voor dat je meerdere close ups maakt zodat je uiteindelijk genoeg foto’s hebt om uit te kiezen.

Communiefoto’s tip 4: Kies een thema

Voor jongens wordt er vaak gekozen voor voetbal, skaten, dino’s … Voor meisjes zijn de traditionele thema’s muziek, dans, bloemen…
Vraag het aan je kind: hij of zij weet vast zelf het beste waarmee hij of zij wil poseren! Kies een thema dat bij je kind past.

Is je zoontje gek op auto’s? Probeer dit dan te verwerken in de communiefoto. Is je dochter gek op buiten spelen? Maak dan een leuk kader om de foto met bomen of bloemen. Op deze manier maak je de foto nóg persoonlijker.

Twijfel je over de keuze van je thema? Dan komt deze blogpost to the rescue: Originele ideetjes voor je communie of lentefeest thema

Communiefoto’s tip 5: Een originele setting

Om leuke communiefoto’s te schieten moet je kiezen voor een goede en originele locatie of setting. Zoek een mooie locatie in de buurt. Denk hierbij aan een bos, een weiland, een meer of rivier.

Bekijk de weersvoorspelling en kies een zonnige dag uit voor mooie scherpe foto’s. Kleuren komen in de zon beter uit en je kind zal zich ongetwijfeld als een vis in het water voelen in de zon voor de lens.

Vergeet ook niet te spelen met de achtergrond waar je kind voor staat, zit of ligt. Kies bijvoorbeeld voor een stenen grond waar je met krijt een tekstballon of een leuke illustratie kunt tekenen. Denk na over een achtergrond waarbij deze mooi samengaat met de kledij en het design van het kaartje.

communiefoto's idee setting

Communiekaartjes designs smartphoto

Communiefoto’s tip 6: Accessoires en attributen

Er zijn diverse manieren om goede communiefoto’s te maken.

Voor geslaagde foto’s is het belangrijk dat je kind er zo spontaan mogelijk op staat. Zorg er voor dat hij of zij zich tijdens de fotosessie goed amuseert! Dit kan met behulp van een aantal accessoires. Die geven je foto’s een feestelijke toets en helpen je kind zich te amuseren, zodat hij/zij met zijn/haar grootste glimlach op de foto’s staat. 🙂

Heb je voor het communiefeest een specifiek thema gekozen? Dan kan je met de accessoires het thema alvast introduceren op de uitnodigingen. Voor jongens wordt er vaak gekozen voor voetbal, basketbal, dino’s … Voor meisjes zijn de traditionele thema’s muziek, dans, dieren … Vraag het aan je kind: hij of zij weet vast zelf het beste waarmee hij of zij wil poseren!

Helemaal hip zijn ook de photobooth props, zoals brillen en snorren op stokjes die voor het gezicht kunnen worden gehouden. Maar ook ballonnen & confetti geven gegarandeerd een speelse toets aan je foto’s!

faire-part communion avec photo

–> Psst! Via deze link vind je een grappig masker, dat je kunt afdrukken, inkleuren en uitknippen!

Communiefoto’s tip 7: Neem voldoende foto’s

Wanneer je met je fototoestel klaar staat om de ster van de dag op zijn best te fotograferen, denk er dan aan om genoeg foto’s te nemen. Stop niet na enkele plaatjes, maar neem een ruim aantal foto’s in verschillende houdingen en met verschillende accessoires. Dan heb je de mogelijkheid de uitnodigingen én de decoratie te personaliseren met verschillende foto’s!

Maak dus voldoende foto’s zodat je uiteindelijk een hele reeks hebt om de meest originele communiefoto’s uit te kiezen. De foto’s die je ‘over hebt zijn altijd leuk om in een fotoalbum te plakken.

💡 Extra tip: geniet!

De laatste extra tip om geslaagde communiefoto’s te maken is meteen de belangrijkste: geniet van het moment.

Pas als jij relaxed achter de lens bent, is het feestvarken dat ook voor de lens. Daarnaast krijg je de mooiste foto’s wanneer je oprecht kunt genieten van het moment van fotograferen. Neem de tijd en forceer geen moment. Wedden dat je een lachend kind voor je camera hebt staan wanneer je zelf van elk moment geniet? Daar krijg je de mooiste foto’s van!

Heb je zelf nog leuke communiefoto ideetjes of inspiratie voor het communie- of lentefeest?  Laat het ons weten weten via de commentaren of Facebook, Instagram, Pinterest, TikTok met de hashtag #mysmartphoto!

communiekaartjes maken


Lees ook:

Kristof, 32 jaar. Doet vanalles met tekstjes en beeldjes. Houdt van fietsen, lopen, tennis en genieten van de natuur. Blogposts achter de schermen van smartphoto maar ook over welke fantastische dingen je kan doen met je eigen foto's en teksten!

6 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *