Uitnodigingen maken voor communie en lentefeest: zo pak je het aan!

Tips voor originele communie en lentefeest uitnodigingen

Elk feest begint bij de uitnodiging!
Super belangrijk, want dit is het moment waarop je gasten het eerst in contact komen met datgene wat je organiseert. Uitnodigingen voor communie en lentefeest hebben iets extra bijzonders, je kunt hiermee de gasten echt laten uitkijken naar de speciale dag. Ontdek onze vijf super handige tips waarmee je zeker weet dat je straks de mooiste uitnodigingen kan versturen!

uitnodigingen communie

5 tips voor de mooiste uitnodigingen voor communie en lentefeest

1. Maak het persoonlijk

De eerste tip om originele lentefeest uitnodigingen te maken, is dat het het beste werkt als je het persoonlijk maakt.

Het hele feest draait immers om je prachtige zoon of dochter, dus laat deze alvast schitteren op de uitnodiging. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een aantal leuke foto’s uit te kiezen en groot op de voorkant te zetten. Dan weten de gasten meteen waarover het gaat. Zet ook de naam van je zoon of dochter erbij en de datum waarop het lentefeest gevierd gaat worden. Zo houd je het simpel, overzichtelijk en leuk.

Wil je liever de kledij nog niet prijsgeven op de uitnodiging? Wees origineel en voeg een foto toe die de nieuwsgierigheid aanwakkert, zoals bijvoorbeeld een stukje van de kledij. “Wil je meer zien? Kom dan zeker naar mijn feest!”

Niet zeker waar te beginnen om originele communiefoto’s te maken? Dan helpt deze blogposts zeker en vast: Originele communiefoto’s maken? Begin met deze 7 tips! 

uitnodiging feest lama alpaca

2. Spontaan in thema

Communie of Lentefeest uitnodigingen worden extra leuk als je een thema kiest dat als rode draad door het feest, en dus ook de uitnodigingen, loopt.

Laat het thema afhangen van de voorkeuren van je kind. Houdt hij of zij bijvoorbeeld van cowboys, de ruimtevaart of prinsessen? Ga dan samen naar een leuke locatie of richt de woonkamer op een bijzondere manier in. Laat het kind gewoon zichzelf zijn, geforceerde houdingen werken niet goedop foto’s. Houd het leuk en maak plezier met elkaar!

Eén van de vele dingen waar je zeker op tijd moet aan denken: neem je de foto’s zelf of vraag het aan een fotograaf?  Om met een gerust hart het feest tegemoet te gaan en zeker niets te vergeten download je best onze nieuwe checklist voor communie !

Zorg er zeker voor dat je ruim voldoende foto’s neemt. Zo ben je zeker dat je geen problemen hebt wanneer je met het designen van je kaartjes bezig bent. Met een aantal leuke foto’s, gecombineerd met een leuk en passend smartphoto design, heb je binnen de kortste keren prachtige uitnodigingen klaar!

uitnodiging-thema

3. Ga voor het hele plaatje

Bij uitnodigingen voor een communiefeest draait alles om een passend design.

Op de website van smartphoto heb je daarom een ruime keuze uit prachtige indelingen. Zo kun je gaan voor een volledige fotokaart om in één keer te laten zien wat je wilt tonen. Met een gevouwen of dubbelgevouwen kaart kun je de spanning een beetje opvoeren en de lezer nieuwsgierig maken om de kaart open te maken. Of wil je helemaal origineel uit de hoek komen, wat dacht je dan van deze originele nieuwe stapelkaart, die jouw uitnodiging extra speciaal maakt.

Uitnodigingen voor een lentefeest kunnen worden versierd met één sprekende foto of je kunt juist gaan voor een combinatie van meerdere plaatjes. Als je de foto(’s) eenmaal gekozen hebt, hoef je alleen nog een kleur te kiezen die past. Zorg ervoor dat het een mooi geheel wordt en je design is klaar.

uitnodiging-stapelkaart

4. Gebruik een mooie tekst

De volgende stap is het maken van een mooie inhoud. Wat je zeker niet mag vergeten zijn naam, datum en tijdstip, locatie, RSVP en eventueel routebeschrijving en het thema van het feest.

Bijvoorbeeld:

“We vieren feest!

Op zondag 12 mei 2019 vier ik mijn eerste communiefeest en ik had er jou graag bij gehad! Het feest gaat door vanaf 15u in feestzaal ‘De Ster’ in de Sterrestraat in Zeveneken. Graag een seintje of je al dan niet aanwezig bent via het e-mailadres: seppeviertfeest@gmail.com.
Tot dan!

Seppe”

uitnodiging communie lentefeest

5. Probeer het uit

Voordat je gelijk tientallen uitnodigingen voor het communiefeest uitprint, is het verstandig om eerst een proefafdruk te maken. Leuk is alvast dat je bij smartphoto gratis een passende envelop er bij krijgt.

Is het eindresultaat echt helemaal zoals je dat wilt of moeten er toch nog wat dingetjes worden aangepast?  Als alles helemaal naar wens is, dan kun je deze leuke uitnodigingen voor het lentefeest echt gaan printen en versturen. En vergeet de postzegel niet!

Extra tip: gebruik je communiefoto ook voor de versiering en bedankjes

Je dacht misschien dat je de zelf gemaakte foto’s alleen maar voor de mooie uitnodigingen voor het lentefeest kon gebruiken. Je hoeft hier echter helemaal niet bij te stoppen.

Je kunt ze namelijk heel goed gebruiken om de bedankjesmenukaartjes en andere communie versiering heel persoonlijk te maken en op te vrolijken. Als je veel foto’s gemaakt hebt, kun je hier alle kanten mee op. En dat is niet alleen leuk voor je gasten, maar ook voor je zoon of dochter!

Met de hierboven beschreven vijf kun je echt unieke uitnodigingen maken voor de communie. Je gasten zullen de uitnodiging geweldig vinden en zeer hard uitkijken naar de grote dag!

En jij? Hoe maak jij de uitnodigingen uniek?

Laat het ons weten in de commentaren of via een berichtje op onze Facebook-, Twitter-, Instagram– of Pinterestpagina. 🙂

communiekaartjes maken

Lees ook:

Kristof, 30 jaar, gepassioneerd loper, fietser en blogger voor smartphoto. Met mijn schrijfsels inspireer ik hoe je jouw foto's kan gebruiken voor de meest originele en creatieve doeleinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *