Uitnodigingen maken voor communie en lentefeest: 5 gouden tips!

Tips voor originele communie en lentefeest uitnodigingen

Elk feest begint bij de uitnodiging!
Super belangrijk, want dit is het moment waarop je gasten het eerst in contact komen met datgene wat je organiseert. Uitnodigingen voor communie- en lentefeest hebben iets extra bijzonders, je kunt hiermee de gasten echt laten uitkijken naar de speciale dag. Ontdek onze vijf super handige tips waarmee je zeker weet dat je straks de mooiste uitnodigingen voor je communie- of lentefeest kan versturen!

Tips communie- en lentefeest uitnodigingen

5 tips voor de mooiste uitnodigingen voor communie en lentefeest

Tip 1. Maak het persoonlijk

De eerste tip om originele lentefeest uitnodigingen te maken is misschien wel de belangrijkste: maak het persoonlijk.

Het hele feest draait immers om je prachtige zoon of dochter, dus laat het feestbeest schitteren op de uitnodiging. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een aantal leuke foto’s uit te kiezen en groot op de voorkant te zetten. Dan weten de gasten meteen waarover het gaat. Zet ook de naam van je zoon of dochter erbij en de datum waarop het feest gevierd gaat worden. Zo houd je het simpel, overzichtelijk en leuk.

Wil je liever de kledij nog niet prijsgeven op de uitnodiging? Wees origineel en voeg een foto toe die de nieuwsgierigheid aanwakkert, zoals bijvoorbeeld een stukje van de kledij. “Wil je meer zien? Kom dan zeker naar mijn feest!” Lees hier hoe je op een originele manier je feestoutfit nog even een verrassing kan houden op je uitnodigingen!

Tips voor je communie- of lentefeest uitnodigingen

Niet zeker waar te beginnen om originele communiefoto’s te maken? Dan helpt deze blogposts zeker en vast: Originele communiefoto’s maken? Begin met deze 7 tips! 

Tip 2. Spontaan in thema

Communie- of lentefeest uitnodigingen worden extra leuk als je een thema kiest dat als rode draad door het feest, en dus ook de uitnodigingen, loopt.

Laat het thema afhangen van de voorkeuren van je kind. Houdt hij of zij bijvoorbeeld van cowboys, de ruimtevaart of prinsessen? Ga dan samen naar een leuke locatie of richt de woonkamer op een bijzondere manier in. Laat het kind gewoon zichzelf zijn, geforceerde houdingen werken niet goed op foto’s. Houd het leuk en maak plezier met elkaar!

Eén van de vele dingen waar je zeker op tijd moet aan denken: neem je de foto’s zelf of vraag het aan een fotograaf?  Om met een gerust hart het feest tegemoet te gaan en zeker niets te vergeten download je best onze nieuwe checklist voor communie, die kan je samen met meer tips en tricks hier terugvinden!

Zorg er zeker voor dat je ruim voldoende foto’s neemt. Zo ben je zeker dat je geen problemen hebt bij het designen van je kaartjes. Met een aantal leuke foto’s, gecombineerd met een leuk en passend design, heb je binnen de kortste keren prachtige uitnodigingen klaar!

Tip 3. Ga voor het hele plaatje

Bij uitnodigingen voor een communiefeest draait alles om een passend design.

En daarom vind je bij ons heel wat keuze voor je communiekaartjes. Zo kun je gaan voor een volledige fotokaart om in één keer te laten zien wat je wilt tonen. Met een gevouwen of dubbelgevouwen kaart kun je de spanning een beetje opvoeren en de lezer nieuwsgierig maken om de kaart open te maken. Of wil je helemaal origineel uit de hoek komen, kies dan voor onze stapelkaart of smalle kaart, die jouw uitnodiging extra speciaal maakt.

Uitnodigingen voor een communie- of lentefeest kunnen worden versierd met één sprekende foto of je kunt juist gaan voor een combinatie van meerdere plaatjes. Als je de foto(’s) eenmaal gekozen hebt, hoef je alleen nog een kleur te kiezen die past. Zorg ervoor dat het een mooi geheel wordt en je design is klaar.

Tips voor je communie- en lentefeest uitnodigingen

Tip 4. Gebruik een mooie tekst

De volgende stap is het maken van de tekst voor op je kaartje. Wat je zeker niet mag vergeten zijn naam, datum & tijdstip, locatieRSVP en eventueel routebeschrijving en het thema van het feest.

Bijvoorbeeld:

Wie vieren feest!

Een dag om te vieren,
een dag om te groeien,
een dag om te koesteren

Vier met me mee op 26 mei 2022 om 15u bij mij thuis in de Dompelhoekstraat 26, 9000 Gent.
Graag een seintje op 0411/11.11.11 als je er bij kan zijn.

Hopelijk tot dan!

Tips voor je communie- en lentefeest uitnodigingen

Tip 5. Probeer het uit

Voordat je gelijk tientallen uitnodigingen voor het communiefeest uitprint, is het verstandig om eerst een proefafdruk te maken. Je kan gemakkelijk 1 kaartje bestellen (of meerdere testkaartjes) zodat je het resultaat al een kans vergelijken..

Is het eindresultaat echt helemaal zoals je dat wilt of moeten er toch nog wat dingetjes worden aangepast?  Als alles helemaal naar wens is, dan kun je deze leuke uitnodigingen voor het communie- of lentefeest echt gaan printen en versturen. En vergeet de postzegel niet!

Tips voor je communie- en lentefeest uitnodigingen

💡 Extra tip: gebruik je communiefoto ook voor de versiering en bedankjes van je feest

Je dacht misschien dat je de zelf gemaakte foto’s alleen maar voor de mooie uitnodigingen voor het communie- of lentefeest kon gebruiken? Think again! Je hoeft hier helemaal niet bij te stoppen.

Bedankjes communie
Communiebedankjes

Je kunt ze namelijk heel goed gebruiken om de bedankjesmenukaartjes en andere communie versiering heel persoonlijk te maken en in thema te houden. Als je veel foto’s gemaakt hebt, kun je hier alle kanten mee op. En dat is niet alleen leuk voor je gasten, maar ook voor je zoon of dochter!

Menukaarten

Met de hierboven beschreven vijf tips kun je echt unieke uitnodigingen maken voor de communie. Je gasten zullen de uitnodiging geweldig vinden en zeer hard uitkijken naar de grote dag!

En jij? Hoe maak jij de uitnodigingen uniek?

Laat het ons weten in de commentaren of via een berichtje op onze Facebook-, Instagram-, TikTok– of Pinterestpagina. Vergeet ook nadien je creaties niet te delen met #mysmartphoto! 😍

Lees ook:

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *