5 tips om de mooiste uitnodigingen te maken voor communie en lentefeest

Originele lentefeest uitnodigingen tips

Elk feest begint met een leuke uitnodiging.
Super belangrijk, want dit is het moment waarop je gasten als eerste in contact komen met datgene wat je organiseert. Uitnodigingen voor communie en lentefeest hebben iets extra bijzonders, je kunt hiermee de gasten echt laten uitkijken naar de speciale dag. Ontdek deze vijf super handige tips waarmee je zeker weet dat je straks de mooiste uitnodigingen te pakken hebt!

uitnodigingen communie en lentefeest

5 tips voor de mooiste uitnodigingen voor communie en lentefeest

1. Maak het persoonlijk

De eerste tip om originele lentefeest uitnodigingen te maken, is dat het het beste werkt als je het persoonlijk maakt.

Het hele feest draait immers om je prachtige zoon of dochter, dus laat deze alvast schitteren op de uitnodiging. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een aantal leuke foto’s uit te kiezen en groot op de voorkant te zetten. Dan weten de gasten meteen waarover het gaat. Zet ook de naam van je zoon of dochter erbij en de datum waarop het lentefeest gevierd gaat worden. Zo houd je het simpel, overzichtelijk en leuk.

Niet zeker waar te beginnen om originele communiefoto’s te maken? Dan helpt deze blogposts zeker en vast: Originele communiefoto’s maken? Begin met deze 7 tips! en Het leukste foto-idee voor je communiefoto’s

communiekaartje met eigen foto's
Foto: communiekaartjes smartphoto

2. Spontaan in thema

Communie of Lentefeest uitnodigingen worden extra leuk als ze in een bepaald thema zijn gemaakt.

Laat deze afhangen van de voorkeuren van je zoon of dochter. Houdt hij of zij bijvoorbeeld van cowboys, de ruimtevaart of prinsessen? Ga dan samen naar een leuke locatie of richt de woonkamer op een bijzondere manier in en laat het kind gewoon lekker spelen. Geforceerde houdingen werken niet goed, houd het leuk en maak plezier met elkaar. Dan krijg je de mooiste foto’s.

Neem je de foto’s zelf of vraag je het aan een fotograaf? Eén van de vele dingen waar je zeker op tijd moet aan denken. Vergeet niets meer met deze communie checklist.

Zorg ervoor dat je ruim voldoende foto’s neemt, zodat je zeker weet dat je geen tekort hebt en later kunt kiezen als je met het design bezig bent. De leuke uitnodigingen voor het lentefeest heb je dan binnen de kortste keren gemaakt.


communiekaartjes in thema

Foto: communiekaartjes smartphoto

3. Ga voor het hele plaatje

Bij uitnodigingen voor een communiefeest draait alles om een passend design.

Op de website van smartphoto heb je daarom een ruime keuze uit prachtige indelingen. Zo kun je gaan voor een volledige fotokaart om in één keer te laten zien wat je wilt tonen. Met een gevouwen of dubbelgevouwen kaart kun je de spanning een beetje opvoeren en de lezer nieuwsgierig maken om de kaart open te maken.

Uitnodigingen voor een lentefeest kunnen worden versierd met één prachtige foto of je kunt juist gaan voor een combinatie van meerdere plaatjes. Als je de foto(’s) eenmaal gekozen hebt, hoef je alleen nog een kleur te kiezen die past. Zorg ervoor dat het een mooi geheel wordt en je design is klaar.

communiekaartje design smartphoto
Foto: communiekaartjes smartphoto

4. Gebruik een mooie tekst

De volgende stap is het maken van een mooie inhoud. Je kunt op lentefeest uitnodigingen bijvoorbeeld schrijven:

“Het is bijna zover! (Naam) krijgt zo meteen zijn/haar communie. We zouden het heel erg leuk vinden als je deze mooie dag met ons wilt vieren. Je bent op (datum) vanaf (tijd) van harte welkom in (plaats). Laat je even weten of je komt? Heel graag tot dan! Liefs, (naam).”

“Lieve (naam ontvanger),
Bij deze nodigen we je graag uit voor het lentefeest van (naam).

Datum:
Tijd:
Plaats:
Thema:

We vieren het feest in het thema van (thema). Zou je het leuk vinden om in dit thema verkleed te komen, dan is dat hartstikke leuk. Graag ontvangen we je R.S.V.P. vóór (datum). Alvast hartelijk dank en tot (datum). Vriendelijke groet, (naam).”

 

uitnodigingen communiefeestFoto: communiekaartjes smartphoto

5. Probeer het uit

Voordat je gelijk tientallen uitnodigingen voor het communiefeest uitprint, is het verstandig om eerst een proefafdruk te maken. Leuk is alvast dat je bij smartphoto gratis een passende envelop er bij krijgt.

Is het eindresultaat echt helemaal zoals je dat wilt of moeten er toch nog wat dingetjes worden aangepast? Vergeet niet dat op de uitnodiging in elk geval moet komen te staan: De naam, datum, tijd, plaats, R.S.V.P., contactgegevens, het thema en een eventuele routebeschrijving. Als alles helemaal naar wens is, dan kun je deze leuke uitnodigingen voor het lentefeest echt gaan printen en versturen. En vergeet de postzegel niet!

communiefeest uitnodigingenFoto: smartphoto

Extra tip: gebruik je communiefoto voor menukaarten

Je dacht misschien dat je de zelf gemaakte foto’s alleen maar voor de mooie uitnodigingen voor het lentefeest kon gebruiken. Je hoeft hier echter helemaal niet bij te stoppen.

Je kunt ze namelijk heel goed gebruiken om de menu’s of bedankjes heel persoonlijk te maken en op te vrolijken. Als je veel foto’s gemaakt hebt, kun je hier alle kanten mee op. En dat is niet alleen leuk voor je gasten, maar ook voor je zoon of dochter.

menukaarten met foto communie en lentefeest
Foto: smartphoto

Met de hierboven beschreven vijf kun je echt unieke uitnodigingen maken voor de communie. Het is erg leuk om (samen) te maken en je gasten zullen er meteen vanaf het begin naar uit kijken.

En jij? Hoe ga jij de uitnodigingen uniek maken?

Laat het ons weten in de commentaren of via een berichtje op onze Facebook-, Twitter-, Instagram– of Pinterestpagina. 🙂

Communiekaartjes maken

 

Lees ook:

Kristof, 28 jaar, gepassioneerd loper, fietser en blogger voor smartphoto. Mijn blogs bestaan uit inspiratie en tips hoe je jouw foto's kan gebruiken voor de meest originele en creatieve doeleinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *