Originele communie bedankjes voor je communie of lentefeest

Originele communie bedankjes

Naast kaartjes denk je bij een communie of lentefeest vast en zeker ook aan geschenken en communie bedankjes. Op zoek naar originele communie bedankjes om je communiefeest mee af te sluiten? Wij hebben een selectie van de leukste bedankjes voor jouw communie!

Lees zeker ook: de volledige checklist voor communie

Bedankjes voor communie

Heb je deze lente een spetterend communiefeest of lentefeestje voor één van je kids op de agenda staan? Dan ben je waarschijnlijk al aan het nadenken over originele communie bedankjes om na afloop van het communiefeest met je gasten mee naar huis te geven.

Met een origineel geschenkje kun je de gasten na afloop van het feest bedanken voor de komst. Zo houden ze een leuke herinnering aan het communiefeest over. Daarom maakten wij een selectie van de leukste, zotste en origineelste bedankjes voor jouw communie!

Een kaartje als eeuwige herinnering

Naast alle geschenkjes is het natuurlijk ook leuk om een bedankkaartje mee te geven aan je gasten. Laat je communicantje na de fotoshoot zijn of haar lievelingsfoto kiezen en gebruik die als basis voor het bedankingskaartje. Denk hierbij aan de stijl en het thema van je kaartjes voor uitnodigingen en het communiefeest.  

Wedden dat je gasten nog jarenlang je communiefeest herinneren?

communie bedankkaart
Foto: smartphoto.be

Communie bedankje in een doosje

Ook geschenkdoosjes zijn heel geliefd om het communie- of lentefeest mee af te sluiten. Je kunt de geschenkdoosjes vullen met kleurrijke snoepjes, chocoladepralines of 1001 andere verrassingen die bij jouw communiefeest én communicantje passen.


Foto: smartphoto.be

Heb je het niet zo voor zoet dan kies je voor een leuk geschenkje, al dan niet met foto. Zo kan je bijvoorbeeld fotomagneten maken. Gebruik de foto’s van je communiekaartje om je magneten te maken en je hebt een praktisch bedankje dat volledig past in de stijl van je communie of lentefeest.
Een ander idee is een sleutelhanger met foto voor je genodigden. Ook hier (her)gebruik je de foto van je communiekaartje.
Je kan ook een onderscheid maken tussen de bedankjes voor de kinderen en volwassenen. Kinderen verras je dan bijvoorbeeld met een jojo, bellenblazer of kleurpotloodjes.


Fotomagneten smartphoto

DIY-communie bedankjes

Ga je liever zelf aan de slag om je gasten op een originele manier te bedanken voor hun aanwezigheid op het communie- of lentefeest van je kids? Dat kan ook natuurlijk! Zelfgemaakte communie bedankjes zijn lekker creatief, bevatten een persoonlijke toets en zijn soms ook net iets goedkoper! Dit zijn onze favoriete DIY-communie bedankjes:

 

Een attentie op je bord

Een kleine attentie voor je gasten kan ook deel uitmaken van je tafeldecoratie. Je houdt de kleur en stijl van je tafel sober en geeft een extra kleuraccent met een bedankje op het bord.

communie bedankjes 4

Foto: www.weddingchicks.com

 

Een dikke zoen voor alle gasten

Heeft je communicantje geen zin om telkens wanneer één van de gasten het feest verlaat van het springkasteel af te komen om die een zoen te komen geven? Dan zijn deze heerlijke communiebedankjes razend handig! Steek enkele chocoladezoenen in een leuk doosje en kleef er een sticker met de boodschap “dikke zoen” op. Leuk toch?

originele-communiebedankjes_dikke-zoen

Foto via Pinterest

 

Geschenken voor meter en peter

Voor meter en peter of grootouders mag het wel ietsje meer zijn.
Je hebt waarschijnlijk heel veel foto’s van je communie of lentefeest. Verstop je foto’s niet op de harde schijf van je computer maar gebruik ze voor een fotogeschenk.
Maak een fotoboek met je mooiste communiefoto’s. Verpak ze in een luxueuze geschenkdoos en je hebt een prachtig geschenk voor peter en meter.
Of verras je familie met een fotocanvas of een foto op plexiglas. Foto’s en posters komen overal tot hun recht en passen in elk interieur.

 


Foto: smartphoto.be

Veel plezier op deze speciale dag, en maak er iets onvergetelijks van voor je zoon of dochter! 🙂

Kriebelt het intussen al om aan jouw communie bedankjes te beginnen? Of heb je zelf nog enkele originele ideeën om de gasten op je communiefeest te bedanken? Laat het ons zeker weten via de commentaren,  Facebook, Twitter of Google+ met de hashtag #smartphoto. We zijn benieuwd!

 

Kristof, 30 jaar, gepassioneerd loper, fietser en blogger voor smartphoto. Met mijn schrijfsels inspireer ik hoe je jouw foto's kan gebruiken voor de meest originele en creatieve doeleinden.

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *