Meowy Christmas! Leuke kerstkaart ideetjes met je kat in de hoofdrol

Is jouw viervoeter ook het meest geliefkoosde lid van het gezin? Hij of zij verdient dan ook een plaatsje op de kerstkaartjes, niet? Maar we moeten toegeven … een fotoshoot met onze honden en katten is vaak geen gemakkelijke opdracht. In deze blogpost geven we je graag tips & tricks om van jouw kat een geweldig (kerst)fotomodel te maken! Toch liever een hondje op jouw kerstkaartjes? Lees dan onze post over kerstkaart ideetjes met honden!

Bedankt ook aan al onze klantjes voor het insturen van de geweldige kerstfoto’s! Heb je zelf een leuke foto? Gebruik dan #mysmartphoto om deze met ons te delen! 😍

1. Geef je kat aandacht

De beste manier om katten hun aandacht te trekken, is door hen aandacht te geven natuurlijk :-). Speel met je kat, geef hen nieuwe speeltjes of maak wat bizarre geluidjes. Entertain je huisdier terwijl iemand anders de foto’s neemt. Je kat geniet ongetwijfeld van alle aandacht en jij houdt er een heel leuke foto aan over voor op je kerstkaartje! 

2. Ken je fototoestel

Niet alleen heb je wel wat geduld nodig om die ene supertoffe foto van je huisdier te maken krijgt, ook wat kennis van je fototoestel is niet overbodig. Zo vermijd je best het gebruik van flits als je wilt voorkomen dat je schattige viervoeter in een spookachtig monstertje verandert. Wees ook bewust dat het moeilijk zal zijn om jouw kat stil te laten zitten. Experimenteer op voorhand hoe je het best wazige foto’s vermijdt! 

https://www.instagram.com/sharontruyts/

3. Puss in tree

Een klassieker is de kat-in-de-kerstboom-foto, daarmee heb je zeker succes! Niet zo een voorstander van jouw kat zo dicht bij jouw mooie kerstversieringen te laten? Laat je kat dan in een versierd kommetje of een kerstcadeau zitten. Heel vertederend om naar te kijken! Je kan jouw poes ook altijd onder de kerstboom leggen, een schattiger cadeautje bestaat echt niet! 😍

4. Gebruik accessoires

Gebruik leuke accessoires om jouw foto op te leuken. Zo kan je een mini kerstmuts of kerstoutfit voor jouw viervoeter kopen. Een lelijke kersttrui is ook altijd een succes (voor jouw kerstkaarten, jouw kat is er meestal iets minder blij mee 😂).

@billybritishlonghair

5. Kerstknuffels

Katten knuffelen heel graag en dat is ook nog eens super schattig om naar te kijken. Trek een gezellige kersttrui of kerstsokken aan en bereid je voor op een warme knuffelsessie met jouw huisdier. Wil je nog meer? Laat je kat dan knuffelen met andere huisdieren, zoals een hond, voor een immens cute foto! Als kers op de taart kan je jouw knuffelfoto’s ook buiten nemen in de sneeuw. Kerstknuffels in de sneeuw zorgen ervoor dat iedereen instant in de kerstsfeer komt! ❄

6. Kerstversiering

Je kan ook een wit doek versieren met kerstversiering met jouw kat ertussen. Als je jouw foto dan nog eens uit een ander perspectief neemt, zoals van bovenaf, krijg je een prachtig beeld! Kerstlichtjes leveren vaak ook heel leuke foto’s op. Laat je kat poseren tussen de lichtjes en laat deze flikkeren. Jouw kat zal de flikkerende lichtjes zeker heel interessant vinden wat enkele speelse foto’s kan opleveren!🌟

7. Cookie monster

De aandacht van jouw kat vasthouden lukt het best als je iets lekker in jouw handen hebt. Plaats een versierd schaaltje met lekkers voor de neus van jouw kat en neem enkele foto’s terwijl die smakelijk het bordje leeg eet. Je houdt er vast en zeker enkele vertederende foto’s aan over. Een win-win situatie voor zowel het baasje als de kat!

Katten met kerstsjaal
@little_oscar_and_zara

Klaar met je kerst fotoshoot? Voeg de leukste foto toe aan één van de leuke kerstkaartjes designs op smartphoto.be en deel je mooiste creaties met ons via #mysmartphoto!

Maxine, 20 jaar, studente communicatiewetenschappen met een liefde voor muziek, musical, boksen en reizen. Ik kan niet stilzitten en pomp mijn energie in het schrijven van de leukste blogposts voor smartphoto!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *